The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σαλάτα με ψητά φιλέτα ντομάτας
Ορεκτικά - συνοδευτικά Σαλάτες

Σαλάτα με ψητά φιλέτα ντομάτας

Είμαι πολύ πολύ στεναχωρημένη…Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες κ αφήνει στα χείλη μου μια πικρή γεύση κ στην καρδιά μου μια βαθύτατη οδύνη… Ο βιασμός που υφίσταται το νησί της Ζακύνθου δεν έχει προηγούμενο…Όλο τον Αύγουστο το νησί καίγεται απ’άκρη σ’άκρη. Οι αέρηδες που φυσούν καθημερινά στέκονται αρωγοί στο “έργο” των εμπρηστών κ κατακαίνε την ζακυνθινή γη σκοτώνοντας παράλληλα και την πανίδα του νησιού. Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την θλίψη μου κ την απορία μου για όλη αυτήν την παράνοια…Πόσο κοντόφθαλμος είναι ο άνθρωπος, πόσο αλλοτριώνεται από το χρήμα κ γίνεται ένας αδίστακτος δολοφόνος μπροστά στον βωμό του κέρδους…

Δεν θα σας μαυρίσω άλλο την ψυχή, αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου…Ας περάσουμε στα ευχάριστα! Ο ζουζούνος μας ετοιμάζεται να πάει στον παιδικό σταθμό κ η μας έχει κυριεύσει αγωνία! Θα του αρέσει, θα προσαρμοστεί εύκολα; Ο σταθμός είναι μονόδρομος, αφού είμαστε μόνοι μας στο νησί…Θεωρώ ότι θα του κάνει καλό η συναναστροφή με άλλα παιδάκια κ θα βοηθήσει στην κοινονικοποίησή του! Αρκεί να μην μας τον γυρίσουν πίσω λόγω κακής διαγωγής! Χαχαχα! Είναι ο άτιμος ζιζάνιο!

Και ας αποχαιρετήσουμε το καλοκαιράκι με μια σαλάτα απλή, λιτή κ απέριττη, αλλά πολύ νόστιμη: αυτά τα φιλέτα ψητής ντομάτας είναι γλύκισμα! Ψημένα στην λαδόκολλα αφού πρώτα αλειφθούν με λάδι κ μπαλσάμικο, αρωματισμένα με θυμάρι κ ρίγανη κ πασπαλισμένα με φρυγανίτσα κ κουκουνάρι συνθέτουν ένα πιάτο άκρως καλοκαιρινό! Τονίζω ότι δεν είναι φωτογενής η σαλάτα αυτή κ αδικείται πολύ από τις φωτογραφίες! Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι καλή εβδομάδα! Μουάτς!

Σαλάτα με ψητά φιλέτα ντομάτας
Σαλάτα με ψητά φιλέτα ντομάτας

Υλικά για 2-3 άτομα:
8 ντομάτες
1 κολοκύθι
3 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
ρίγανη, θυμάρι
αλάτι κ πιπέρι
2 κ.σ. κουκουνάρι
λίγες ελιές
1 φρυγανιά τριμμένη

Σαλάτα με ψητά φιλέτα ντομάτας
Σαλάτα με ψητά φιλέτα ντομάτας

Εκτέλεση:

Κόβω στα δύο τις ντομάτες κ τις αδειάζω από τα σπόρια κ την σάρκα προσέχοντας να μην διαλύσω τα “φιλέτα” τους. (Φυσικά δεν τα πετώ, αλλά τα βάζω σε κατσαρολάκι με μυρωδικά κ σκόρδο κ φτιάχνω σάλτσα!). Κόβω το κολοκύθι σε πολύ λεπτές φέτες. Χτυπώ σε ένα μπολ το λάδι με το μπαλσάμικο, την σκόνη σκόρδου, το αλατοπίπερο, την ρίγανη κ το θυμάρι. Αλείφω με ένα πινέλο τις ντομάτες κ τα κολοκύθια και από τις δύο πλευρές κ τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με τα σκόρδα (χωρίς να τα ξεφλουδίσω).Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρω σε πιατέλα, πασπαλίζω με την φρυγανιά κ γαρνίρω με το κουκουνάρι τις ελιές κ το σκόρδο.

Σημ. Η προσθήκη του σκόρδου απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς λάτρεις του σαν εμένα. Το ψημένο σκόρδο πιέζοντας το βγαίνει από την φλούδα του και είναι μια κρεμώδης λιχουδίτσα που τρώγεται με λίγο ψωμάκι! Μιαμ, μιαμ!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 338 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *