For the recipe in English click here
Γεια σας, φίλοι μου! Σας τυχαίνει καμιά μέρα να έχετε τόση πολύ ένταση που να μην ξέρετε πού να την διοχετεύσετε, να μην μπορείτε να ηρεμήσετε με τίποτα; Τι κάνετε τότε; Εγώ μαγειρεύω, αν και η αλήθεια είναι πως όπως και να νιώθω εγώ μαγειρεύω, αλλά εκείνες τις φορές μαγειρεύω αγχολυτικά φαγητά ! Ναι, υπάρχουν αγχολυτικά φαγητά και δεν αναφέρομαι σε αυτά που τα τρως και ηρεμείς, αλλά σε αυτά που τα μαγειρεύεις και ηρεμείς. Αυτά στα οποία η διαδικασία μαγειρέματός τους σου απορροφάει όλη την ενέργεια, όπως τα ζυμάρια, όπως και το ριζότο που σας έχω φτιάξει σήμερα. Με χαλαρώνει να είμαι πάνω από το τηγάνι και να ανακατεύω, ανακατεύω, ανακατεύω, μου αδειάζει το μυαλό από τις σκέψεις και με γεμίζει μυρωδιές. Μυρωδιές που σε ταξιδεύουν και γεύσεις που σε μαγεύουν, με τα ποιοτικά προϊόντα της yoleni’s, της οποίας ο κατάλογος όλο ανανεώνεται και προστίθενται σε αυτόν νέες κατηγορίες προϊόντων, νέες λιχουδιές. Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και θα με θυμηθείτε! Για να χαλαρώσουμε λοιπόν, ας δέσουμε τις ποδιές μας….
Υλικά (για 2-3 άτομα)
300γρ Ριζότο μανιταριών “Αγροζύμη”
2 κσ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
3 καρύδια ψιλοκομμένα
6 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vasilakis Estate”
1 κσ Μίγμα για σαλάτα Bio “Cretan Herbs”
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
3 κσ ρόδια
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτω τον πολτό σκόρδου και τα καρύδια ψιλοκομμένα, τα σοτάρω λίγο και στην συνέχεια προσθέτω το ριζότο μανιταριών και το ανακατεύω μέχρι να γίνει το ρύζι διάφανο. Στην συνέχεια προσθέτω βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών (ζεστό), κουτάλα κουτάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις το ρυζάκι πιεί το νερό, προσθέτω και άλλο. Όταν θα έχουν περάσει δέκα λεπτά αλατίζω και προσθέτω το μίγμα για σαλάτα. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 25 λεπτά. Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε μια ποσότητα νερού με ένα καλό λευκό κρασί. Αποσύρω το τηγάνι από την φωτιά, το αφήνω 2-3 λεπτά, σερβίρω και προσθέτω τα ρόδια, αν θέλετε τρίψτε και λίγο καρυδάκι από πάνω. Καλή σας όρεξη !
2 Comment