Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Εμείς κάναμε ένα ταξίδι αστραπή στην Πάτρα για να κάνω κάποιες εξετάσεις (ευτυχώς ήταν πολύ καλές) και το συνδυάσαμε με την ονομαστική μας εορτή, την οποία γιορτάσαμε οικογενειακώς! Βλέπετε Ελένη εγώ, Κωνσταντίνος ο σύζυγος κι ο ανηψιός, καθώς κι ο γαμπρός μου ο Κρητικός! Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες λοιπόν καθώς και στα αγαπημένα μου Επτάνησα που τιμούν την ένωσή τους με την Ελλάδα στις 21 Μαΐου!
Ας περάσουμε τώρα στη συνταγή μας! Σήμερα μαγειρεύουμε ένα εξαιρετικό ριζότο λαχανικών με σαφράν! Πλούσιο σε γεύση, ελαφρύ, αρωματικό και πανεύκολο! Πρώτη φορά χρησιμοποίησα σαφράν και μου άρεσε πολύ! Προσδίδει πολύ ωραία γεύση και όμορφο κιτρινωπό χρώμα στο φαγάκι! Παρ’όλο που δεν έχει βούτυρο και τυρί το ριζότο αυτό έγινε κρεμώδες κι ειλικρινά πολύ πολύ νόστιμο! Αξίζει να το δοκιμάσετε! Επίσης να τονίσω ότι διατηρείται καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες.
Φιλάκια πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Μουάτς!
Υλικά για 3 άτομα:
Εκτέλεση:
Βάζω σε λίγο νερό τις ίνες του σαφράν να μουλιάσουν για 30 λεπτά. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος/τηγάνι ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω το σκόρδο, το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνω και το ρύζι να σοταριστεί κι αυτό για λίγο. Ανακατεύω διαρκώς. Σβήνω με το κρασί κι όταν εξατμισθεί, ρίχνω λίγο από το βραστό νερό, το σαφράν με το υγρό του, τα δαφνόφυλλα, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, τον χυμό και τα λαχανικά. Όταν απορροφηθεί το νερό, προσθέτω νερό να σκεπάζει τα λαχανικά. Όταν δοκιμάσω κι είναι μαλακά τα λαχανικά και το ρύζι al dente, αλατοπιπερώνω, ρίχνω και το υπόλοιπο λάδι κι αποσύρω από τη φωτιά. Καλό είναι να μην είναι στεγνό το φαγάκι μας, να έχει ακόμα ζωμό όταν το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προαιρετικά πασπαλίζω με ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό. Διατηρείται καλά στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες. Καλή σας απόλαυση!