Γεια χαρά σε όλους! Επιτέλους είναι καιρός να αναρτήσει κάποιος σε αυτό το μπλογκ μια συνταγή με όσπρια! Βλέπετε η αδερφούλα μου, η Μανουσίνα, από τότε που ήταν παιδί μισούσε τα όσπρια και μόλις πέρυσι άρχισε να τρώει μοναχά φασόλια. Επομένως ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να την κάνω να φάει ρεβύθια! Αποφάσισα να είμαι λίγο εφευρετική και προσπάθησα να εμπλουτίσω λίγο τη γεύση! Το ξεχωριστό σε αυτή τη σούπα είναι το άρωμα του δεντρολίβανου και του θυμαριού! Δόξα τω Θεώ τα λάτρεψε τα ρεβύθια η Μανουσίνα και έγινε και αυτή οπαδός τους! Ιδού λοιπόν μια εύκολη, νοστιμότατη και πολύ θρεπτική σούπα! Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς!
Υλικά για 3 άτομα:
250 γρ. ρεβίθια
100 γρ. μανιτάρια σε κυβάκια
50 γρ. μακαροτσίνι
200 γρ. ντοματοχυμός
2 καρότα τριμμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμέν0
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγη φρέσκια ρίγανη
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Αλατοπίπερο
Η αλήθεια είναι ότι τα καμουφλάρισες καλά για να την κάνεις να τα φάει!!χαχαχαχα
Μια διαφορετική ρεβυθάδα, που με τόσα νόστιμα υλικά και ο πιο …. δύσκολος θα ήθελε να την δοκιμάσει!!
Καλή βδομάδα και στις δυο σας εύχομαι!
Όντως διαφορετική ρεβυθάδα , στον άντρα μου δεν αρεσουν τα ρεβύθια , γι’αυτο κ τα μαγειρεύω σπάνια εως ποτέ θα έλεγα , θα τολμίσω πάλι με την συνταγή σου Λένια , φιλιά καλό βράδυ 🙂
ξεχωριστή συνταγή, για τους λάτρεις των οσπρίων ότι πρέπει!
καλή εβδομάδα
@Ξανθή μου,όντως έπεσε πολύ καμουφλάζ:)
@Έλενα μου, όντως η δύσκολη Μανουσίνα “υπέκυψε”!
@Αφροδίτη μου, ελπίζω να αρέσει και στον σύζυγο!
@Γαστεροπλήξ μου, όντως ιδανική για όσους αγαπούν τα όσπρια!
Καλή εβδομάδα σε όλες:)))
Επόμενη δύσκολη, πολύ δύσκολη αποστολή αδερφάκι είναι να με κάνεις να φάω φακές.
Τα ρεβυθάκια πραγματικά άπαιχτα, αρωματικά και πικάντικα, συγχαρητήρια Λένια.
Εγώ δύσκολη;;;;;;
Νόστιμα και ιδιαίτερα, μπράβο σας!
Πολύ πρωτότυπη συνταγή και πολύ αρωματική απ’ ότι φαίνεται…
Καλή εβδομάδα και καλό βράδυ!!!
Ενισχυμένα ρεβίθια βλέπω.
Εχουν μελώσει τέλεια.
Καλό βράδυ
μμμμ πολύ δελεαστική συνταγή! θα την δοκιμάσω σίγουρα! ευχαριστούμε!
¨ολο λέω ότι θα δοκιμάσω το συνδυασμό ρεβίθια-δενδρολίβανο και όλο το ξεχνώ.Δείχνουν υπέροχα τα δικά σου
Λένια μου, καταπληκτική η ρεβιθάδα σου, ειδικά για μένα που λατρεύω τα ρεβίθια και το δενδρολίβανο. Να τα φτιάξω ή θα μου στείλεις μερικά; Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
@painter, το δεντρολίβανο κάνει όη τη δουλειά! Καλή σου εβδομάδα!
@Μarion, η σάλτσα είναι ό,τι πρέπει για βούτες!
@Thalassitsa,χαίρομαι που σε δελέασα:)))
@Vita,δοκίμασε τον συνδυασμό και θα με θυμηθείς!
@Tante Kiki,μου πέφτεις λίγο μακριά από Ζάκυνθο, αλλά θα σου στείλω ένα πιατάκι:)))
@Taste advisor, ευχαριστούμε πολύ!
@Mανουσίνα,χαίρομαι που έφαγες ρεβύθια επιτέλους και θα απαντήσω στην πρόκλησή σου σύντομα με μια καμουφλαρισμένη εκδοχή της φακής,αδερφούλα:)))
Και ‘γω δεν έτρωγα μικρή τα ρεβύθια, αλλά τώρα πια τα βλέπω με άλλο μάτι. Το δεντρολίβανο πράγματι τους πάει πολύ, πάντα βάζω όταν τα μαγειρεύω!
Καλό μεσημέρι!
Φοβερή εκδοχή και συναρπαστικό αποτέλεσμα!! Μπράβο Λένια 🙂
Πολύ μου αρέσει η ρεβυθόσουπα σου Λένια! Εχει όλα τα αγαπημένα μας υλικά. Την αντιγράφω να τη μελετήσω με την ησυχία μου!
Καταρχήν να δώσω πολλά συγχαρητηρια για την άψογη παρουσίαση!
Τα ρεβύθια μου αρέσουν πολύ και αυτή η συνταγή νομίζω θα γίνει η αγαπημένη μου!!
Φιλάκια πολλά!!!
@Dark chef,αξίζουν μια άλλη ματιά τα ρεβυθάκια,αφού είναι νοστιμότατα:)))
@Gvarvakis,σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
@Mia Maria,σε ευχαριστώ πολύ και…καλή μελέτη:)))
@Eva, να ‘σαι καλά!Χαίρομαι που σου άρεσαν τα ρεβυθάκια μου και ελπίζω να γίνει η αγαπημένη σου εκδοχή!
Lenia, I’m really enjoying reading your blog in Greek! It’s good practice for me!
I love chickpeas- I think they’re my favourite ospria!