The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Ρεβύθια με σέσκουλα – Chickpeas with swiss chard

Ρεβύθια με σέσκουλα

Οι συνταγές με ρεβίθια καλά κρατούν !!!! Τα έχουμε τιμήσει αρκετά αυτά τα νόστιμα όσπρια:  ρεβιθόσουπα, χούμους, χούμους με γεύση πέστο,  εξωτικό κάρυ λαχανικών και ρεβιθιών με γάλα καρύδας, ρεβίθια με μελιτζάνες, αλλά και σε σαλάτες: σαλάτα με πλιγούρι και ρεβίθια , πράσινη σαλάτα ρεβιθιών με λεμονάτη σάλτσα από ταχίνι και κουρκουμά. Σήμερα παντρεύτηκαν με σέσκουλα και με πράσα και το αποτέλεσμα ήταν ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο. (τα σέσκουλα, τα είχαμε ξαναπαντρέψει με όσπριο σε αυτήν την συνταγή: λουβιά με λάχανα)

Υλικά (2 μερίδες)
1 1/2 φλ. ρεβίθια
2 πράσα
1/2 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα
1κσ κύμινο
3 κσ ελαιόλαδο
αλάτι

Ρεβύθια με σέσκουλα

Εκτέλεση:

Από βραδίς μουλιάζω τα ρεβίθια. Ξεπλένω  και στραγγίζω τα ρεβίθια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να βράσουν. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω το ελαιόλαδο, τα πράσα κομμένα σε φετούλες, τα σοτάρω λίγο και στην συνέχεια προσθέτω τα βρασμένα ρεβίθια και τα σέσκουλα (καλά πλυμένα και κομμένα), ανακατεύω, χαμηλώνω την φωτιά, προσθέτω 1/2 φλ νερό, αλάτι και το κύμινο, ανακατεύω. Όταν θα έχει πιεί όλα τα υγρά το φαγητάκι μου θα είναι έτοιμο.

Ρεβύθια με σέσκουλα

I am a huge chickpea fan! They are yummy, healthy and sooo versatile! I have used them in so many ways:  chickpea soup, hummus, pesto hummus, chickpea coconut curry, eggplant chickpeas, bulgur chickpea salad, green chickpea salad with lemony tahini turmeric sauce. Today we will combine this delicious legume with swiss chard and leeks. The result is a light and tasteful meal. (We have “married” swiss chard with legumes in the past when we had made black eyed beans with swiss chard.

Take care, my dear friends!

Ingredients (serves 2):
1 1/2 cups chickpeas
2 leeks, sliced
1/2 kg swiss  chard, chopped
1Tbsp cumin
3 Tbsp olive oil
salt

Ρεβύθια με σέσκουλα

Directions:

Soak chickpeas overnight. Rinse and strain. Put them in a pot and with water and cook until tender. In a saucepan heat oil and saute leeks. Add cooked chickpeas and chopped swiss chard, stir, lower heat, pour 1/2 cup water, season with salt and cumin. When liquid is absorbed, remove from heat. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.694 times, 1 visits today)

16 Comment

  1. Θα το φτιάξω αύριο κιόλας! Μόνο, μια ερωτησούλα: δεν έχω αρκετά σέσκουλα, νομίζεις ότι αν έβαζα μισά σέσκουλα-μισή ρόκα θα έβγαινε καλό;

    1. Καλησπέρα!!! Μμμμ, δεν ξέρω αν θα πήγαινε η ρόκα, γιατί πικρίζει. Δεν την έχω μαγειρέψει ποτέ, την τρώω μόνο ωμή…Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *