Γεια σας, καλοί μου φίλοι! Κυριακή σήμερα, μέρα ραστώνης κ ανεμελιάς, η άνοιξη επιτέλους έχει κάνει την εμφάνισή της κ το νησί αρχίζει σιγά σιγά να αλλάζει πρόσωπο…Η Ζάκυνθος την άνοιξη είναι μαγεία, γεμάτη χρώματα κ αρώματα. Η διάθεση είναι ανεβασμένη κ θα ανέβει ακόμα περισσότερο αν δοκιμάσετε αυτό το φανταστικό γλυκάκι! Είναι μια σοκολατένια τάρτα, δεν θέλει ψήσιμο, περιέχει μόνο αγνά υλικά κ είναι πεντανόστιμη! Πολύ καλή για να είναι αληθινή! Φτιάξτε αυτά τα πεντανόστιμα σοκολατένια ωμοφαγικά ταρτάκια κ θα με θυμηθείτε! Προσαρμογή από εδώ
Σας φιλώ κ σας εύχομαι να περάσετε μια όμορφη Κυριακή!
Υλικά:
για την βάση
1 φλ. χουρμάδες
1 φλ. αμύγδαλα
για την γέμιση
1 φλ χουρμάδες
1/2 φλ. νερό
1/4 φλ. κακάο
χυμός 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
για γαρνίρισμα
φράουλες
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα υλικά της γέμισης στο μπλέντερ και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τη βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες να σφίξει η κρέμα. Αλέθω τα αμύγδαλα. Πολτοποιώ τους χουρμάδες στο μπλέντερ κ προσθέτω τα αμύγδαλα. Φτιάχνω μια ζύμη που να κολλά. Μοιράζω τη ζύμη σε τρία τσέρκια και τα βάζω στο ψυγείο. Μετά από έξι ώρες απλώνω την σοκολατένια κρέμα στα ταρτάκια και γαρνίρω με φέτες φράουλας και άχνη ζάχαρη. Καλή σας απόλαυση!
I love Sundays! It is my favorite day of the week, a day to relax and enjoy life! Spring has finally come and the island is gradually being transformed into heaven…Zakinthos is really magical in spring, a place full of colors and aromas! My mood is high not only due to weather but also due to this fantastic dessert: raw chocolate tarts, no baking, no sugar, just pure, nutrient ingredients! I have fallen in love with this amazing treat! Too good to be true! Try it and I bet you will agree!Slightly adapted from here
Have a lovely Sunday, my dear friends!
Ingredients:
for the crust
1 cup dates
1 cup almonds
for the filling
1 cup dates
1/2 cup water
1/4 cup cacao powder
juice of 1/2 lemon
2 Tbsp almond butter
2 Tbsp maple syrup
2 Tbsp coconut oil
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
for topping
strawberries
powdered sugar
Directions:
Directions:
Blend all the ingredients of the filling until smooth. Refridgerate for 6 hours. Grind almonds. Pulse dates in a blender, add ground almonds and pulse until you have a sticky crust. Place crust in 3 ring moulds and put in the fridge. After six hours spread the filling on the crust of the 3 moulds. Top with sliced strawberries and powdered sugar. Enjoy!
Che bocconcini deliziosi!!! Buona Domenica carissima!!! 🙂
These look so tasty! Enjoy your Sunday, hugs!
Μετά τη υπέροχη ωμοφαγική τούρτα σου έχω πάθει πλάκα με αυτά τα γλυκά!!
Τόσο νόστιμα και θρεπτικά!!!
Είμαι σίγουρη οτι και αυτά τα ταρτάκια είναι σούπερ!!!
Καλημέρα!!
c’est irrésistiblement tentant!
bonne soirée
Loving these, Lenia. Need to buy dates! Thanks for the recipe! 🙂 ela
Φαίνονται εξαιρετικά!
Παρόμοιες βάσεις έχω φτιάξει αρκετές φορές και προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ.
Έχω απλώς μια ερώτηση, να σου κάνω Lenia μου. Το βούτυρο αμυγδάλου, το φτιάχνεις με κάποιον τρόπο ή το αγοράζεις;
Το αγοράζω,Πηνελόπη μου, αν και έχω σκοπό να φτιάξω κι εγώ σπιτικό κάποια στιγμή!
Πάντως φτιάξε αυτό το γλυκάκι και θα με θυμηθείς!Είναι υπέροχα!!!
Φιλάκια πολλά!
Ουάου!!
Σούπερ εύκολα και δείχνουν πεντανόστιμα!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Delicious looking! Those are lovely tarts.
Cheers,
Rosa
Εύκολα φαίνονται και τόσο πολύ, νόστιμα!Τους χουρμάδες δεν πολύ χρησιμοποιώ αλλά κάποια στιγμή πρέπει να κάνω αρχή να τους δοκιμάσω! Νομίζω ότι με προτάσεις σαν αυτή θα τους λατρέψω!
Chocolate and strawberrie…it’s a combo made in heaven
Kiss
Υπέροχα αυτά τα ταρτάκια!!! Πολύ ωραία και η παρουσίαση!!!!!!!!!!!!
Καλό βράδυ!
These treats look incredibly delicious. Blessings dear. Catherine xo
Brave veggie sisters!!!
Ciao
Alessandra
Αχ κορίτσια με τα υπέροχα υγιεινά γλυκά σας, και τις τέλειες φωτογραφίες σας!
Φαίνονται πολύ λαχταριστά!
Μου αρέσει πολύ η υφή της κρέμας αλλά και η προσθήκη φράουλας!
Σε φιλώ Λένια μου, καλό βράδυ!
They look so utterly delicious, Lenia!!! Other than the fact they’re made with healthy ingredients, I just love that there’s no baking involved! I work with a group of kids and I love introducing them to a healthier way of eating, especially desserts! Thank you for sharing, have a great week, XO
Φαινονται λαχταριστα,
θα θελα να φτιαξω μια τέτοια συνταγη!
Che carini e devono essere pure golosissimi!!! 🙂
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΒΑΛΩ ΜΕΛΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ;
Επιβάλλεται να τα φτιάξεις και αυτά!Πίστεψε με θα ξετρελαθείτε οικογενειακώς! Εμείς τα κατασπαράξαμε με τον καλό μου σε μια μέρα! Ναι, το βούτυρο το βρίσκεις στα βιολογικά κ είναι υπέροχο!
Φιλάκια κ καλά μαγειρέματα, κοριτσάκι!