The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ψίχουλα ρεβυθιού
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Όσπρια Σαλάτες

Ψίχουλα ρεβυθιού

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που προέκυψε από ένα λάθος και έχει γίνει πολύ αγαπημένη μας. Θα φτιάξουμε ψίχουλα ρεβυθιού, λαχταριστά, πανεύκολα και πολύ θρεπτικά! Που λέτε πριν λίγο καιρό ήθελα να φτιάξω ρεβυθομπιφτέκια με άρωμα πέστο. Όμως δεν μου πέτυχαν, καθώς διαλύονταν στο σχαροτήγανο που τα έψηνα. Δεν έχασα την ψυχραιμία μου, γιατί το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Οπότε πήρα την ζύμη και την πατίκωσα σε μια ταρτιέρα σιλικόνης για να την κάνω σαν τάρτα/πίτα. όταν ψήθηκε όμως ήταν ξερή, δεν κοβόταν και δεν μου άρεσε…Άρχισα να την διαλύω με ένα πηρούνι και να σκέφτομαι τι να κάνω για να μην πετάξω το φαγητό (είναι αρχή μου να μην το πετώ). Μου ήρθε η έμπνευση αμέσως. Τα ψίχουλα ρεβυθιού ήταν στεγνά, οπότε έπρεπε να βρω τρόπο να έχουν υγρασία. Η πρώτη σκέψη ήταν να τα βάλω σε πράσινη σαλάτα. Το λαδολέμονο και τα λαχανικά ταίριαξαν γάντι και η σαλάτα έγινε όνειρο!

Ψίχουλα ρεβυθιού

Η δεύτερη ιδέα ήταν να τα αναμείξω με ρύζι! Έβρασα ρυζάκι που λέτε, στο τέλος του έριξα λίγο λαδολέμονο και μετά πρόσθεσα τα ψίχουλα και ανακάτεψα. Μιλάμε για φαγάκι όνειρο, τίγκα στην πρωτείνη! Για να μην αναφέρω ότι είναι ένας τέλειος τρόπος να καμουφλάρετε τα ρεβύθια σε μικρούς ή μεγάλους μπόμπιρες που τα σνομπάρουν! Διατηρούνται στο ψυγείο κι έτσι μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή πολύ γρήγορα ένα ωραιότατο φαγάκι ή σαλατίτσα! Αυτή την συνταγή θέλω να την δοκιμάσετε! Είναι τόσο απλή και απαιτεί ελάχιστα υλικά. Συνάμα είναι τόσο πολύ θρεπτική! Εμείς την εντάξαμε στο συνταγολόγιό μας ήδη! Αν θέλετε και συνταγούλα για μπιφτέκια ρεβυθιού που δεν διαλύονται (χαχα), πατήστε εδώ!

Αυτά προς το παρόν! Πολλά γλυκά φιλιά και καλή εβδομάδα να έχουμε! Μουάτς!

Ψίχουλα ρεβυθιού

Υλικά:
250 γρ. ρεβύθια
25 γρ. βασιλικός
5 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. βρώμη αλεσμένη
40 γρ. καρύδι αλεσμένο
αλάτι και πιπέρι

Ψίχουλα ρεβυθιού

Εκτέλεση:
Βράζω τα ρεβύθια και τα στραγγίζω. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιώ. Μεταφέρω το μείγμα σε μπολ και ζυμώνω. Σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Κατόπιν το απλώνω σε ταψάκι λαδωμένο και το πατικώνω για να γίνει λεία η επιφάνεια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200C για περίπου 50 λεπτά. Το βγάζω από τον φούρνο και μετά από λίγο με ένα πηρούνι το σπάω σε ψίχουλα. Είναι έτοιμα για κατανάλωση. Τα βάζω σε πράσινη σαλάτα ή ρυζάκι ή πλιγούρι. Τα υπόλοιπα τα αποθηκεύω στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο. Καλοφάγωτα!

Σημ. μην τσιγκουνευτείτε τον βασιλικό και το σκόρδο! Αυτά είναι που δίνουν όλη την γεύση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.119 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. Φτιάχνω φανατικά την παραπάνω συνταγή σχεδόν κάθε εβδομάδα από τότε που τη 1ο δοκίμασα. Ρίχνω τα ψίχουλα κυρίως στις σαλάτες μου αλλά πολλές φορές καταλήγω να τα τρώω κ σχέτα σαν τσιπς. Ο βασιλικός με το σκόρδο κ το ρεβύθι δένουν ιδανικά.
    Ακόμη μου αρέσει πολύ που διατηρούν την τραγανότητα τους ακόμη κ όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο.
    Για να γίνουν πολύ τραγανά όπως μου αρέσουν φροντίζω το πάχος του απλωμένου μίγματος να είναι πολύ λεπτό. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να αρπάξει πιο γρήγορα στον φούρνο όποτε θέλει παρακολούθηση.
    Το αναφέρω γιατί την έπαθα :/
    Ευχαριστούμε πολύ για την τέλεια συνταγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *