Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Εμείς περάσαμε πολύ όμορφα το τριήμερο της 28ης, αφού πήγαμε μια εκδρομούλα με τους γονείς μου στην πανέμορφη Πρέβεζα, ένα μέρος σε στρατηγικό σημείο αφού εύκολα επισκεφθήκαμε την Λευκάδα και την Πάργα. Στην επιστροφή κάναμε στάση στη μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και το πρωτότυπο μουσείο άλατος της Τουρλίδας. Το συμπέρασμα από την μίνι αυτή απόδραση ήταν για άλλη μια φορά το ίδιο: παντού είναι καλύτερα-καθαρότερα-φτηνότερα από την Ζάκυνθο…Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια…Αχ, Ζακυνθούλα μου, πώς σε έχουν καταντήσει έτσι…Ας περάσουμε τώρα στη συνταγή μας, σε ένα πρωινό με κινόα και μήλα!
Η κινόα είναι πολύ θρεπτική, μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και το σπουδαιότερο εξαιτίας της επίπεδης γεύσης της μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παρασκευές και να “χρωματιστεί” από τα υλικά που την συνοδεύουν. Μπορεί ακόμα να γίνει κι ένα ωραιότατο γλυκό πρωινό με γεύση που θυμίζει μηλόπιτα! Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε ένα πρωτότυπο πρωινό με κινόα και μήλα ιδανικό για τα Σαββατοκύριακα που έχουμε χρόνο. Δοκιμάστε το! Αν ψάχνετε ιδέες για πρωινά, πατήστε εδώ για λιγουρευτείτε!
Αυτά για σήμερα! Πολλά φιλιά από το νησί! Μουάτς!
Υλικά για 1 γενναία μερίδα:
75 γρ. κινόα ωμή
225 γρ. νερό
110 γρ. (1) μικρό μήλο, τριμμένο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
2 κ.σ. καρύδι
2 κ.σ. σταφίδα
κανέλα κ γαρίφαλο
Εκτέλεση:
Ξεπλένω σχολαστικά την κινόα. Μην παραλείψετε αυτό το στάδιο, αλλιώς γίνεται πικρή η κινόα και δεν τρώγεται! Την βάζω σε ένα κατσαρολάκι με το νερό κ το μήλο. Όταν αρχίζει να βράζει, χαμηλώνω την φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσει. Όταν απορροφηθεί το υγρό, αποσύρω από την φωτιά κ προσθέτω το σιρόπι αγαύης, το καρύδι, την σταφίδα. Ανακατεύω και ρίχνω κανέλα και γαρίφαλο. Καλή σας απόλαυση!
Υπέροχο!!!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, καλέ μου Ευάγγελε!