For the recipe in English click here
Είναι υπέροχο να σμίγει η οικογένεια, όταν τα μέλη της μένουν σε διαφορετική πόλη! Επειδή η μοίρα με κράτησε στο νησί που διορίστηκα κ με έκανε τελικά Ζακυνθινιά, κάθε φορά που έρχονται οι δικοί μου από την Πάτρα, είναι λόγος γιορτής, πολλώ δε μάλλον τώρα που γιορτάζαμε κι εγώ (Λένια) και ο σύζυγος (Κωστής). Καταλαβαίνετε ότι μέσα στο κλίμα το γιορτινό το φαγητό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο κ οι έξοδοι είναι συχνές! Οπότε τώρα είναι καιρός μετά τις ατασθαλίες να επιστρέψουμε στον υγιεινό τρόπο διατροφής κ ας ξεκινήσουμε με μια υπέροχη σαλάτα! Τρυφερή ρόκα με ψητά παντζάρια (είναι μακράν νοστιμότερα από τα βραστά) συνδυασμένα με ένα σκορδάτο μείγμα τριμμένου αμυγδάλου. Μια θρεπτική κ χορταστική σαλάτα που αξίζει να δοκιμάσετε!
Καλό απόγευμα κ καλή εβδομάδα να έχουμε! Φιλάκια γλυκά!
Υλικά:
300 γρ. παντζάρια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι κ πιπέρι
200 γρ. baby ρόκα
1 κ.σ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αμύγδαλα
1 κ.σ. αποφλοιωμένοι σπόροι κάναβης (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι κ πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβω τα παντζάρια με μαντολίνο (ή πολύ κοφτερό μαχαίρι) πολύ λεπτά και στο ίδιο πάχος για να έχουν τον ίδιο χρόνο ψησίματος (ο χρόνος διαφέρει από λαχανικό σε λαχανικό). Τα βάζω σε ένα μπολ με το λιωμένο σκόρδο, λάδι, την κρέμα μπαλσάμικο κ το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνω κ ανακατεύω καλά. Τοποθετώ τις φέτες σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφήνω να κρυώσουν. Σε μπλέντερ χτυπώ τα αμύγδαλα, με τους σπόρους, το σκόρδο, ρίγανη, αλάτι κ πιπέρι. Ανακατεύω σε μπολ τη ρόκα με το λάδι κ το μπαλσάμικο, τοποθετώ σε πιατέλα. Γαρνίρω με τις ψητές φέτες του παντζαριού κ το τρίμμα του αμυγδάλου. Καλή σας απόλαυση!
Τι υπέροχη σαλάτα! Φαντάζομαι την αντίθεση στα χρώματα, στη γλύκα του παντζαριού και την “αψάδα” της ρόκας και μου ανοίγει η όρεξη!
Πολύ ωραία τα παντζάρια έτσι ψητά και για συνοδευτικό κρέατος ή ψαριού πάντως.
Καλημέρα & καλή βδομάδα!
Χρόνια σας πολλά Λένια , να χαίρεστε ο ένας τον άλλον : )
Ωραία σαλάτα. Αυτό το μείγμα με το σκορδάτο αμύγδαλο από πάνω είναι φανταστικό.
Ψητά πατζάρια δεν έχω δοκιμάσει. Σίγουρα θα είναι πιο ωραία απο τα νερόβραστα.
Φιλιά : )