For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Την Τετάρτη τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός μας σε συνεργασία με την εταιρεία Μπενρουμπή. Η συμμετοχή σας ήταν πάρα πολύ μεγάλη κ μας χαροποίησε ιδιαίτερα! Μετά από κλήρωση τυχερή αναδείχθηκε ο Alexis Hmal Συγχαρητήρια! Πάντα καλότυχος να είσαι. Θα επικοινωνήσουμε για να παραλάβεις τα πασχαλινά δωράκια σου, τα οποία είμαστε σίγουρες ότι θα σου χρησιμεύσουν!
Περνάμε στη συνταγούλα μας! Αν ξυπνήσετε μια μέρα κι έχετε όρεξη για κάτι διαφορετικό, φτιάξτε αυτή την πουτίγκα! Νόστιμη, χορταστική, θρεπτική, θα σας γεμίσει ενέργεια! Είναι πανεύκολη, απλά θέλει ψήσιμο, οπότε κάντε λίγο υπομονή κ μετά βουρ! Μπορείτε να την κάνετε για brunch που είναι κ πολύ της μοδός τελευταία! Μου αρέσει που στην Ελλάδα έρχονται οι τάσεις με καθυστέρηση δεκαετιών! Θυμάμαι όταν σπούδαζα για ένα εξάμηνο στην Γερμανία (η μεγάλη πολυτέλεια του να σπουδάζεις στο Μεταφραστικό του Ιονίου Πανεπιστημίου ήταν η απαραίτητη κ επί πληρωμή παρακολούθηση μαθημάτων στο εξωτερικό!), τις Κυριακές πηγαίναμε για brunch! Τέλος πάντων, για να επανέλθουμε στην πουτίγκα μας, μπορείτε να παίξετε με τα υλικά, τις ποσότητες κ να την προσαρμόσετε στα γούστα σας. Χρησιμοποίησα γάλα σόγιας της Alpro για να μουλιάσω το ψωμάκι κ πρέπει να ομολογήσω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα, γιατί παρ’όλο που δεν είναι σοκολατούχο ή βανίλιας, έχει πολύ ωραία γεύση! Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Σ/Κ!
Υλικά για 3 άτομα:
1 1/2 φλ. ρόφημα σόγιας Alpro original
2 μπανάνες (1 λιωμένη+1 σε φέτες)
3 1/2 φλ. (250 γρ.) ψωμί ζυμωτό, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλ. σταφίδες
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου ή μέλι για τους μη vegan
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το ψωμί. Ανακατεύω το γάλα με τη λιωμένη μπανάνα, το γλυκαντικό, την κανέλα, τη σταφίδα κ το εκχύλισμα βανίλιας. Περιχύνω με αυτό το μείγμα τα ψωμί κ το αφήνω 30 λεπτά να απορροφήσει. Μοιράζω σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη το ψωμάκι κ από πάνω βάζω τις φέτες μπανάνας κ το αμύγδαλο. Ψήνω για περίπου μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα κ να απορροφηθεί το γάλα. Καλή σας απόλαυση!