For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα κ καλή σας εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι! Το πόσο ενθουσιασμένη είμαι με το σημερινό πιάτο δεν το συζητώ! Γύρισα τις προάλλες αργά από τη δουλειά, το μαγείρεψα στο πι κ φι κ είχαμε στο τραπέζι μας ένα νόστιμο κ υγιεινό πιάτο έτοιμο σε πολύ λίγο χρόνο κ με ελάχιστο κόπο. Για άλλη μια φορά τίμησα την κινόα! Ναι, το ομολογώ, έχει γίνει το αγαπημένο μου υλικό τον τελευταίο καιρό. Μετά από τα γεμιστά πιτάκια με κινόα, την κινόα με λεμονάτα ψητά λαχανικά κ κρέμα κάσιους, τη φριτάτα με κολοκυθάκια κ κινόα κ τις σαλάτες μας με κινόα όπως αυτή την αρωματική σαλάτα με κινόα με λαχανικά κ σκορδάτη σάλτσα μουστάρδας αυτή τη φορά πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα κ παντρεύουμε το υπέροχο αυτό ψευδοδημητριακό με μια πεντανόστιμη κόκκινη σκορδάτη σάλτσα με βασιλικό, πασπαλίζουμε με τυράκι κ φουρνίζουμε! Το πανεύκολο αυτό φαγάκι θυμίζει πίτσα κ είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσουν μικροί κ μεγάλοι! Να δείτε που κ τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν με την κινόα! Δοκιμάστε το κ θα με θυμηθείτε!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά (3-4 μερίδες):
1 1/2 φλ. κινόα, σχολαστικά ξεπλυμένη
500 γρ. χυμός ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
150 γρ. τυρί που λιώνει (φυτικό ή ζωικό), τριμμένο
1/2 πράσινη πιπεριά. σε ροδέλες, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάζω σε μια κατσαρόλα 3 φλ. αλατισμένο νερό να βράσουν. Ρίχνω την κινόα κ χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να σιγοβράσει. Αποσύρω την κινόα από τη φωτιά, όταν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά. Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βάζω τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, το βασιλικό να πάρουν βράση. Σιγανεύω τη φωτιά κ αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα. Όταν πήξει, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το λάδι κ σβήνω τη φωτιά. Λαδώνω ένα πυρέξ κ απλώνω την κινόα. Περιχύνω τη σάλτσα να κάνει ένα παχύ στρώμα. (θα σας μείνει σάλτσα, είναι ιδανική για βούτες!) Πασπαλίζω με το τυράκι κ γαρνίρω με τις πιπεριές. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να λιώσει το τυρί. Καλή σας όρεξη!
Σημ. την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα ανακατέψω πρώτα την κινόα με τη σάλτσα κ μετά θα απλώσω την κινόα στο πυρέξ. Σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο, γιατί έτσι θα απλωθεί καλύτερα η σάλτσα!
Τέλεια ιδέα!!!!
Έχω φτιάξει πίτσα με βάση κινόα αλλά η δικιά σου είναι ακόμα πιο εύκολη!
Μου τρέχουν τα σάλια!!
a wonderful idea for a new kind of pizza ! Have a great week, a hug !
Πραγματικα μου τρέχουν τα σάλια κ θα το δοκιμάσω άμεσα. Κ εμένα εχει γίνει λατρεία η Κινόα
Προβλέπω να ξαναπεράσω δέυτερη φάση υπερκατανάλωσης κινόα με αυτά που φτιάχνεις.
Δεν έχω δοκιμάσει βάση πίτσας με κινόα. Θα το προσπαθήσω.
This is so pretty and sound not only healthy buy delicious!
Υπέροχο φαγητό! Έχεις δίκιο για την κινόα, είναι κάτι σαν πασπαρτού τελικά, ευέλικτη, γρήγορη, μπαίνει παντού σχεδόν! Με την πλούσια ντοματοσάλτσα και το λιωμένο τυρί θα είναι μούρλια, εννοείται πολύ καλύτερη από έτοιμη πίτσα απέξω με ψευτοζύμη και κακής ποιότητας υλικά.
είναι πραγματικά εξαιρετικό υλικό η κινόα. λίγη φαντασία χρειάζεται και… τσουπ, έχεις ένα υπέροχο φαγητό γρήγορα και εύκολα! τέλειο!!
φιλιάαα!
Κοίτα που μόλις πήρα κινόα και σκεφτόμουν τι να κάνω! Δεν έχω ξαναδοκιμάσει και είμαι πολύ περίεργη. Υπέροχες ιδέες, βουρ στην κουζίνα λοιπόν!
Αγαπητή Κάτια, θα τη λατρέψεις την κινόα! Είναι χορταστική, υγιεινή κ μπορείς να την διαχειριστείς με πολλούς τρόπους! Η συγκεκριμένη συνταγούλα ήταν μεγάλο σουξέ στο σπίτι μας. Στο blog υπάρχουν πολλές άλλες ιδέες κ φυσικά στο μέλλον θα ξαναδημιουργήσουμε με κινόα!
Καλά μαγειρέματα λοιπόν!
Σ’ευχαριστώ πολύ, ήδη έκανα το απαραίτητο τουρ στο υπέροχο blog σου και είμαι πανέτοιμη!!!
Στο υπέροχο blog ΣΑΣ εννοώ!
Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια για το μπλογκ ΜΑΣ! Χαχα!
Φιλάκια από τις Veggie Sisters!
A creative pizza recipe, Lenia, and it looks superb too.
Μμμ τι λιχουδιά είναι αυτή?Έχω κινόα και σκέφτομαι να κάνω τη συνταγή σας!Μπράβο κορίτσια μου!
Κοριτσακια καλη Σαρακοστη κ περαστικα στην αρρωστουλα!! Την εφτιαξα επιτελους την πιτσο-κινοα ή κινοα-πιτσα!! :-)))))) Πρωτα απ’ολα να ομολογησω οτι δεν ειχα ξανα δοκιμασει κινοα (ντρεπομαι λιγο που το λεω)! Καιρο ομως τωρα με ολα τα υπεροχα που φτιαχνετε μου ειχατε αναψει πραγματικα την περιεργεια κ ειχε φτασει ο κομπος στο χτενι! Δεν ηξερα καθολου ομως τι να περιμενω! Η περιεργεια κ η εμπιστοσυνη μου σε εσας σωστοι οδηγοι ομως!! Υπεροχη η κινοα κ ακομα πιο ΥΠΕΡΟΧΗ η προταση σας!! Τοσο γευστικη προταση, τοσο ευκολη, υγιεινη κ χορταστικη..που καθιερωνεται! Εδωσα κ ταπερακια δεξια/αριστερα γιατι κ αλλοι ηταν ‘ασχετοι’ οπως κ εγω κ ξετρελλαθηκαν! Οποτε αμεσα θα την ξαναφτιαξω σε νηστισιμη εκδοχη αυτη τη φορα.. κ λεω να προσθεσω κ μανιταρια. Α! Ακολουθησα το tip σας ν’ανακατεψω τη σαλτα με την κινοα ..κ ναι, ναι, ναι πολυ πλουσια γευση!!
Πολλα μπραβο κοριτσια!! Το δε σοκολατενιο μπραουνι με αποτελειωσε σημερα! Μιαμμμμμ..
Σας φιλω πολυ!
Ευάκι, πόσο χαιρόμαστε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεις! Είμαστε πολύ χαρούμενες που η κινόα έτυχε καθολικής αποδοχής (μας κάνεις κ διαφήμιση με τα ταπεράκια που προωθείς,χαχα!). Μια νηστίσιμη συνταγή με μανιτάρια κ κινόα είναι αυτή (https://theveggiesisters.gr/kinoa-me-psita-laxanika/), να την φτιάξεις οπωσδήποτε! όσο για το μπράουνις είναι φοβερό!
Πολλά φιλάκια, προκομμένο κορίτσι!
Απο διαφημιση αλλο τιποτα!! Μου αρεσει να μοιραζομαι με τους φιλους μου ο,τι φτιαχνω (ειναι απολαυση να παρακολουθω τα προσωπα τους καθως δοκιμαζουν χαχαχα)..το θεμα ειναι οτι η διαφημιση ξεκιναει βδομαδες/μερες ή ακομα κ μηνες πριν οταν δηλ εντωπιζω τη συνταγη! Τους λεω καταρχας το ονομα του πραγματικου δημιουργου κ μετα αναλυτικη περιγραφη λες κ το εχω δοκιμασει ενω μονο το εχω δει…πλακα εχουμε :-))))) Eχω να φτιαξω πολλες προτασεις σας – κ γλυκιες κ αλμυρες- πλεον με κινοα, σιγουρο αυτο!!!
Πολλα φιλακια Λενια μου!
Δεν έχω λόγια… Πραγματικά πεντανοστιμη και με γεύση πίτσα!! Εμένα δε μου βγήκε σαν βάση πίτσας, αλλά πιο ρευστό. Ίσως έβαλα πιο πολύ σάλτσα. Επίσης το εψησα στον αέρα, δεν ξέρω αν ήθελε σε αντιστάσεις. Τα παραπάνω βέβαια απλά τα αναφέρω ως σχόλια και όχι ως κάτι αρνητικό… Η συνταγή είναι σούπερ!! 🙂
Καλημερούδια, γλυκιά μου Ολυμπίτσα! Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε! Ούτε η δικιά μου είχε βγει σαν βάση πίτσας. Υπάρχει συνταγή για να κάνεις με κινόα βάση κανονική πίτσας αλλά θέλει αυγά. Η σάλτσα καλό είναι να είναι μετρημένη για να μην έχει υγρά. Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε!
Φιλάκια πολλά από Τζάντε! Μουάτς!
Τέλεια συνταγή! Την έχω δοκιμάσει! Μόνο κάτι με δυσαρέστησε βρε κορίτσια. Σε blog με vegan συνταγές, γιατί γράφετε στα υλικα “φυτικό ή ζωικό τυρί” Το ζωικό τυρί είναι προιον βίας, είναι κρίμα να το προτείνετε σαν να μην τρέχει κάτι. 🙁
Νικούλα μου γλυκιά, έχεις απόλυτο δίκιο. Η συνταγή είναι παλιά κ έχει γίνει με ζωικό τυρί. Πια το φτιάχνω με φυτικό. Απλά το έχω σημειώσει, γιατί με είχε ρωτήσει αναγνώστης ποιο φυτικό τυρί λιώνει τόσο ωραία. Και με ειλικρίνεια απάντησα ότι στην φωτογραφία είναι ζωικό το τυρί. Στο μπλογκ υπάρχουν λίγες χορτοφαγικές συνταγές από την εποχή που έτρωγα ακόμα ζωικά παράγωγα. Τα τελευταία όμως χρόνια είναι όλες αποκλειστικά vegan. Και φυσικά τα γαλακτοκομικά είναι προϊόντα μιας σκληρής βιομηχανίας που στηρίζεται στον πόνο των ζώων…Πιστεψέ με κάνω ο,τι μπορώ ώστε να ενημερώσω διακριτικά όποιον μπορώ και κυρίως τους μαθητές μου. Φιλιά πολλά, κορίτσι γλυκό