For the recipe in English click here
Σήμερα, καλοί μου φίλοι, σας έχω μια εύκολη, γρήγορη, νόστιμη κ θρεπτική ιδέα για ένα ελαφρύ γεύμα! Από τότε που ανακάλυψα το χούμους (άλειμμα από βρασμένα ρεβύθια, συνήθως λαδολέμονο, σκόρδο κ ταχίνι) έχω φάει κόλλημα. Είναι ένας πρακτικός τρόπος να φας όσπρια και να πάρεις πρωτεΐνη ανά πάσα στιγμή. Δείτε αυτή, αυτή και αυτή την εκδοχή. Μπορείτε να το απλώσετε σε ψωμάκι, να το απολαύσετε με κριτσίνια ή να το φάτε όπως σας προτείνω παρακάτω.
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
1 πίτα
5 κ.σ. χούμους
½ (πορτοκαλί) πιπεριά
Ντοματίνια, κομμένα στα δυο
Ρίγανη
Αλάτι κ πιπέρι
1 κ.σ. ηλιόσπορος/κολοκυθόσπορος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψήνω την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αλείφω με το λάδι. Βάζω πάνω το χούμους κ την πιπεριά. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ηλιόσπορο κ κολοκυθόσπορο. Γαρνίρω περιμετρικά με τα ντοματίνια και απολαμβάνω!
I love hummus! Hugs.
Ό, τι πρέπει για ελαφρύ γεύμα! Και πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση!
Μου αρέσει πολύ αυτό το πιάτο! Του ταιριάζουν τέλεια οι ξηροί καρποί!
Πολύ ωραίο πιάτο Λένια.
Κανονικό γεύμα θα έλεγα. Το χούμους μου αρέσει κι εμένα και έτσι όπως το σερβίρεις γίνεται ακόμα πιο ωραιο.
Φιλιά
Lovely, I need to make some hummus!
ela h.