Η πέστο βασιλικού με κουκουνάρι είναι από τις αγαπημένες μου σάλτσες. Ένα μεσημέρι που γύρισα κατάκοπη από το γραφείο ήθελα να φάω κάτι στα γρήγορα. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω μακαρόνια με πέστο. Όμως ο βασιλικός μου είχε τελειώσει και έτσι πειραματίστηκα και έφιαξα πέστο βαλεριάνας με κάσιους. Βέβαια, δεν έφαγα γρήγορα, καθώς ήθελα να το φωτογραφίσω το πιάτο, αφού ήταν πολύ νόστιμο!!!
Να είστε καλά!
Υλικά για την πέστο βαλεριάνας:
3 φλ βαλεριάνα
3 κσ κάσιους ωμά
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 κσ κουκουνάρι
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
4 κσ ελαιόλαδοΕκτέλεση:
Ξεπλένω την βαλεριάνα. Βάζω στο μπλέντερ το κουκουνάρι με τα κάσιους και τα χτυπάω στην συνέχεια βάζω και την διατροφική μαγιά και το σκόρδο μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αφού σκουπίσω την βαλεριάνα να μην έχει νερά, την προσθέτω και αυτή στο μπλέντερ, την λιώνω και τέλος προσθέτω και το ελαιόλαδο και το χτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια πηχτή ομοιογενής σάλτσα.
Φάτε το με τα μακαρόνια σας, μια με δυο κουταλιές της σούπας είναι αρκετές για ένα πιάτο μακαρόνια ή βάλτε το στα σάντουίτς σας ή στην πατατοσαλάτα σας ή στην πίτσα σας!!!
Basil pesto is one of my favorite pasta sauces. I just adore its amazing flavor! I recently made a new version of this fantastic sauce: I used valerian leaves instead of basil and cashews instead of pine nuts. The result was amazing. We enjoyed it with spaghetti and we all loved it!
Take care, my dear friends!
Ingredients:
3 cups valerian leaves
1 big garlic clove
3 Tbsp raw cashews
1 Tbsp pine nuts
50gr. kefalotiri or similar cheese (pecorino)
4 Tbsp olive oil
Instructions:
In a blender grind pine nuts and cashews. Then add cheese, garlic and pulse until smooth. Add chopped valerian leaves, pulse and finally pour olive oil. Season with salt and pepper and pulse once more. One or two tablespoons of this fantastic sauce will make your spaghetti really yummy. You can also spread it on your sandwich. Enjoy!
Che bontà! Ottimo il pesto con le foglie di valeriana, da provare! 🙂
Wow che bella variante del pesto tradizionale! appena spunta la valeriana lo provo!!! bravissime!
I would enjoy it too! Looks deliciously green! 🙂 ela
la proverò di certo, grazie ! Buona settimana, un abbraccio
Ωραίο!!!!!!
Ενδιαφέρον!! Πολύ θα ήθελα να το δοκίμαζα.
Οι φωτογραφίες σου εντελώς ξελιγωτικές!
Φιλάκια πολλά!
Το κάσιους θα είναι υπέροχο φαντάζομαι. Η βαλεριάνα είναι η γνωστή που συν τοις άλλοις χρησιμοποιείται και ως κατευναστικό?
πολυ ωραία συνταγή, τη βαλεριάνα που τη βρίσκω;
Βιβή μου, είναι όντως πολύ ωραία αυτή η εκδοχή της πέστο. Τη βαλεριάνα την βρίσκουμε σε μεγάλη αλυσίδα super market γερμανικών συμφερόντων. Πολλά φιλάκια!