For the recipe in English click here
Καλημέρα, πολυαγαπημένοι μας φίλοι! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Η δική μου διάθεση τις τελευταίες μέρες είναι πολύ ανεβασμένη, παρ’ ότι τρέχω σαν τρελή, αφού δεν προλαβαίνω ποτέ, μα ποτέ, να κάνω όλα όσα έχω σχεδιάσει μέσα στο 24ωρο, αλλά γι’ αυτό δεν είναι τα προγράμματα; Σημασία όμως έχει να είμαστε καλά και να σκεφτόμαστε θετικά! Στην θετική μας σκέψη βοηθάνε πολύ τα χρώματα! Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που είμαι χορτοφάγος έχει γεμίσει η ζωή μου χρώματα, αφού τα πιάτα μου είναι πλέον πολύχρωμα! Τα φρούτα και τα λαχανικά μας προσφέρουν μια απίστευτα μεγάλη χρωματική παλέτα. Ας βάλουμε λίγο χρώμα στην ζωή μας κι ας ξεκινήσουμε από το φαγητό μας που είναι και πιο εύκολο.Στο σημερινό πιάτο οι φαρφαλίτσες μας έγιναν ροζ από το νόστιμο παντζάρι, το ξύσμα λεμονιού μας χαρίζει το κίτρινο, ενώ το πράσινο έρχεται σε δυο αποχρώσεις: σκούρο πράσινο από τον δυόσμο και ανοιχτό πράσινο από τα φυστικάκια. Απολαύστε το!
Το πέστο παντζαριού μπορείτε να το βάλετε είτε σε σαλάτα είτε σαν βάση σε πίτσα ή στο σάντουιτς! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Υλικά (για 2 μερίδες):
300 γρ ζυμαρικά
250 γρ παντζάρι βρασμένο
30 γρ φουντούκια
30 γρ φυστίκια Αιγίνης (+ 10γρ για το σερβίρισμα)
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κγ χυμός λεμονιού
5 κσ ελαιόλαδο
15 φύλλα δυόσμου
αλάτι
πιπέρι
διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά. Ταυτόχρονα βάζω σε ένα δυνατό μπλέντερ: τα βρασμένα πατζάρια, τα φουντούκια, τα φυστίκια Αιγίνης, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δυόσμου και το ελαιόλαδο και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια ωραία κρεμούλα. Αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω τα ζυμαρικά με την σάλτσα μου για να χρωματιστούν. Γαρνίρω με φυστίκια, ξύσμα λεμονιού και αν θέλετε προσθέστε διατροφική μαγιά !
Πολύ ωραίο το πέστο από παντζάρι! Τι χρώμα! Σε πράσινες σαλάτες δείχνει υπέροχο!
Σου φτιάχνει την διάθεση Μαράκι μου! <3
Η πέστο ειναι απο τις αγαπημένες μου σαλτσες… με πανταζρι ομως δεν την εχω δομικασει!
Και εγώ αγαπάω τα πέστο, γιατί γίνονται πολύ γρήγορα και όσα έχω δοκιμάσει είναι πολύ νόστιμα!
Φοβερό χρώμα πήραν οι φαρφάλες!!!
Πράγματι, έγινε ένα χαρούμενο πιάτο ! 🙂
Το πέστο παντζαριού το γλυκοκοιτάω πολύ καιρό τώρα…αλλά μόλις πήρα την απόφαση!!
Απίστευτο χρώμα και είμαι σίγουρη απίστευτη νοστιμιά!!Και όλες οι εκδοχές που προτείνεις μούρλια…
Καλημέρα!!
Να είσαι καλά Αγγελική μου. Μην μένεις στο κοίταγμα, δοκίμασέ το, είναι πεντανόστιμο!
Πολύ ωραία χρώμα!! Ενδιαφέρουσα συνταγή όπως πάντα!! Ευχαριστούμε !!
Σε ευχαριστούμε Αθηνούλα για τα καλά σου λόγια 🙂
Ανοιξιάτικη και με ωραίο χρώμα μακαρονάδα!!!
Αφού ο καιρός δεν λέει να θυμίσει Άνοιξη, ας το κάνει το φαγητό μας! <3
Ωραία ιδεα
Σου φτιάχνει την διάθεση να απολαμβάνεις ένα πιάτο με τόσο όμορφα χρώματα!!
Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω το πέστο παντζαριού, πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο!
Φιλιά!
Καταρχάς το χαζεύω το πιάτο γιατί είναι τέλειο! Το παντζάρι το αγαπώ πολύ και δυστυχώς δεν το τρώω συχνά! Το ότι το έχετε συνδυάσει και με ξηρούς καρπούς, είναι σίγουρη επιτυχία!! Μπράβο σας!
φανταστικό πιάτο!!!
πραγματικά θα σου φτιάχνει την διάθεση, όχι μόνο με το χρώμα του αλλά και με την γεύση του!!
αυτή η διατροφική μαγιά τι είναι βρε κορίτσια και μου έχει ξεφύγει?
φιλιά πολλά και καλό σ/κ!!
Χαιρόμαστε που σου άρεσε! Η διατροφική μαγιά δεν έχει σχέση με τη μαγιά μπύρας. Περιέχει περίπου 50% πρωτεΐνη και είναι νοστιμότατη Είναι μια πλήρης πρωτείνη, πλούσια πηγή βιταμινών Β. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα διατροφής αλλά και να προστεθεί μέσα στο φαγητό, στην σαλάτα, στις σούπες. Η γεύση της είναι πολύ απαλή και θυμίζει την γεύση του τυριού. Στην ουσία βοηθά τους χορτοφάγους να έχουν τυρένια γεύση στα πιάτα τους.Διατίθεται σε νιφάδες κ σε σκόνη σε καταστήματα με βιολογικά. Φιλάκια,Ευάκι μου!
ευχαριστώωω!!!