Το καλοκαιράκι επιτέλους έφτασε έστω και καθυστερημένα και οι βουτίες ξεκίνησαν με ενθουσιασμό! Η επικαιρότητα ωστόσο κάθε λίγο μας μαυρίζει την ψυχή…Η τραγωδία της Πύλου είναι ανείπωτη και παράλληλα η καταστροφή του υποβρυχίου Titan στα βάθη του Ατλαντικού μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο ο πλούτος και η ματαιοδοξία καταργεί την ανθρώπινη λογική…Το γεγονός ότι το δεύτερο συμβάν έλαβε πολύ μεγαλύτερη δημοσιότητα από το πρώτο είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει…
Ας αφήσουμε την επικαιρότητα κι ας μαγειρέψουμε! Το πέστο που λέτε το λατρεύω! Να ζήσουν οι Γενοβέζοι που το εφηύραν! Χαχαχα! Το αγαπημένο μου είναι το κλασικό με τον βασιλικό, αλλά ως γνωστό πειραχτήρι μου αρέσει να το “πειράζω” και να δημιουργώ νέες εκδοχές του. Στο μπλογκ πέρα από το κλασικό θα βρείτε πέστο κολοκυθιού, κόκκινης πιπεριάς, παντζαριού, γλιστρίδας, μπρόκολου! Ιδού και μια ακόμη εκδοχή του με βάση τον αρακά και μπόλικα μυρωδικά! Είναι απλά υπέροχο και πολυχρηστικό! Φάτε το πέστο από αρακά με ψωμάκι, αλείψτε την πίτσα σας με αυτό ή χρησιμοποιήστε το ως σάλτσα σε ζυμαρικά! Θα ακολουθήσουν σχετικές συνταγές!
Αυτά τα ολίγα από το νησάκι μας! Φιλιά πολλά και καλές βουτίες! Μουάτς!
Υλικά για 1 μικρό βαζάκι:
225 γρ. αρακάς βρασμένος
60 γρ. μυρωδικά (μαϊντανός, δυόσμος, μάραθος)
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. καρύδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τα υλικά του πέστο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω το μείγμα σε βαζάκι και το καλύπτω με ελαιόλαδο ώστε να διατηρηθεί για αρκετές μέρες στο ψυγείο.