For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Χτες σας βάλαμε ένα μικρό αίνιγμα στο facebook κ το instagram κ σας ζητήσαμε να μαντέψετε από τι είναι φτιαγμένο το ορεκτικό της φωτογραφίας! Είναι το λιγότερο φωτογενές πράγμα που έχω φωτογραφίσει, μοιάζει με χώμα σε γλαστράκι, μέσα από το οποίο ξεφυτρώνει το φασκόμηλο, αλλά το καημένο είναι τόσο νόστιμο που αδικείται από την όχι κ τόσο γοητευτική του εμφάνιση! Πρόκειται για ένα πατέ από μανιτάρια, ένα γευστικό κ ιδιαίτερο ορεκτικό.
Η φωτογράφιση έγινε κάτω από αστείες συνθήκες…Βλέπετε κάνουμε ανακαίνιση στο σπίτι μας, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ωραιότατο τσαντίρι! Την ώρα λοιπόν που έστηνα το σκηνικό κ ζέσταινα τη μηχανή μου, ο υδραυλικός άλλαζε σωλήνες στο μπανάκι, το σπίτι ήταν ένα εργοτάξιο με παντός είδους εργαλεία κ κούτες κι εγώ αμέριμνη, όσο μπορούσα, φωτογράφιζα. Ο γιος-βοηθός του μάστορα με ρωτά στο τέλος “έχετε χόμπυ τη φωτογραφία, ε;”. Σωστή ερώτηση! Τι να υποθέσει το παιδί, όταν βλέπει μια τρελή να φωτογραφίζει το ορεκτικό που μόλις έφτιαξε μέσα στο χάος; Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν…Τέλος πάντων η ανακατωσούρα που υπάρχει κ θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα έχει επηρεάσει την όρεξη μου για δημιουργία στην κουζίνα. Πολλά από τα props μου (δηλ. ό,τι έχει να κάνει με το foodstyling από επιφάνειες μέχρι πιατάκια) βρίσκονται σε κούτες, έχω μάστορες στο σπίτι κάθε τρεις κ λίγο, οπότε καταλαβαίνετε ότι το να σκεφτώ, να εκτελέσω κ να φωτογραφίσω μια νέα συνταγή δεν είναι κ το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο…Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω πάντως, γιατί το blog μου δίνει ενέργεια…
Φιλιά πολλά κ καλή εβδομάδα να έχουμε! Μουάτς!
Υλικά για 2 φλιτζάνια:
8 πορτομπέλο, σε φέτες
2 μικρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. brazilian nuts ή καρύδια/αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 μεγάλα φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο κ τα μαγειρεύω χωρίς νερό ώσπου να μαραθούν κ να χάσουν τον όγκο τους. Στο τέλος προσθέτω το φασκόμηλο, τον δυόσμο, το λάδι κ αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω καλά κ αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω να κρυώσουν λίγο. Κατόπιν πολτοποιώ σε μπλέντερ τα μανιτάρια, προσθέτω τους ξηρούς καρπούς κ το λεμόνι. Πολτοποιώ ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Δοκιμάζω κ προσθέτω λεμόνι αν το θέλω πιο ξινό. Σερβίρω σε μπολάκια συνοδεία καλού ψωμιού, κριτσινιών, παξιμαδιών κ.α. Καλή σας απόλαυση!
You did a great job creating and photographing this vegetarian pate, Lenia.
Thank you, sweet Angie! I needed to hear that!
Kisses from Greece,dear!
Ονειρεμένο ορεκτικό!!Μπράβο Λένια μου και καλό κουράγιο με τις δουλειές!! Σε φιλώ!
Να είσαι καλά, Αγγελικούλα μου! Θα το χρειαστώ σίγουρα! Φιλάκια γλυκά!
μπράβο κουράγια να φωτογραφίζεις μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα!!
για την νοστιμιά του πατέ δεν αμφιβάλω καθόλου!
καλή συνέχεια. φιλιά!