Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Φέτος κάνουμε συλλογή τα σε -ίτιδα! Ο Δημητράκης μας είναι πάλι άρρωστος με βρογχίτιδα αυτή τη φορά…Τι πρωτότυπο…Αντιβιώσεις, νεφελοποιήσεις, μάσκες, ξενύχτι κι όλα τα καλά… Αχ, αυτός ο σταθμός μας έχει καταστρέψει! Κλεισμένη μέσα στο σπίτι 3 μέρες, άυπνη, αγχωμένη, κουρασμένη και βγαίνω έξω την Κυριακή να τρέξω να συνέλθω…Και ναι, με έναν μαγικό τρόπο μετά από 19 χιλιόμετρα αισθάνομαι ανανεωμένη, ανακουφισμένη λες και το κάθε χιλιόμετρο έδιωχνε λίγο λίγο την κακή ενέργεια. Πόσο μεγάλη ευλογία πια είναι αυτό τρέξιμο!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια συνταγή που θα μου μείνει αξέχαστη! Είναι η πρώτη φορά που ο Δημητράκης (25 μηνών) συμμετείχε σε μια μαγειρική παρασκευή! Μου έριχνε τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά κι εγώ τα ανακάτευα. Τι συγκινητικό! Το καμάρι μου, το αγγελουδάκι μου μεγάλωσε! Κάτι μου λέει ότι σε μερικά χρόνια, πρώτα ο Θεός, θα μαγειρεύει κι αυτός για το Blog! Χαχαχα! Θα φτιάξουμε λοιπόν παιδικές μπάρες μήλου! Με λίγα απλά και αγνά υλικά θα δημιουργήσουμε χορταστικές και θρεπτικές μπάρες, ένα υπέροχο σνακ για μικρά και μεγάλα παιδιά! Εμείς τις αγαπάμε οικογενειακώς!
Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σιρόπι αγαύης με το λάδι και τα πολτοποιημένα μήλα . Σε άλλο ενώνω τη βρώμη, τα καρύδια και τα μπαχαρικά. Ρίχνω μέσα στα υγρά υλικά τα στερεά και ανακατεύω να αναμειχθούν καλά. Στρώνω ένα τετράγωνο ταψάκι (20×20) με λαδόκολλα και αδειάζω το μείγμα. Ισιώνω με τον πάτο ενός κουταλιού το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο και όταν κρυώσουν, τις κόβω σε 8 μπάρες. Καλοφάγωτες!
Kalispera,
an kapoios den borei na faei karydia, yparxei kapoios allos ksiros karpos pou borei na ta antikatastisei gia auti ti syntagi?
Φυσικά! Βάλε ανάλαφρα ωμά αμύγδαλα αφού πρώτα τα αλεσεις.Φιλάκια πολλά πολλά!!!
πως πολτοποιείτε τα μήλα? τα βαζετε στο μουλτι?
Ναι στο μουλτι! Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Καλησπέρα. Μπορούμε να μην το ψήσουμε?
Χτες την ώρα που έφτιαχνα το μείγμα για πολλοστή φορά , ο μικρός το έτρωγε ωμό κ Τελικά το έκανα ωμά τρουφακια. Είμαι τέλεια εξίσου!!! Φιλάκια πολλά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ!!
Περιμένω εντυπώσεις αν τα φτιάξεις ! Φιλάκια πολλά!
Καλημέρα! με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το λάδι καρυδας; ευχαριστώ
Πένυ μου, μπορείς να βάλεις ηλιέλαιο ή γάλα. Φιλάκια πολλά πολλά!!!
Βούτυρο;
Δεν θα το συνιστούσα, Ρούλα μου! Σε φιλώ!
τι ειναι το σιρόπι αγαυης ;;;
Ένα γλυκαντικο σε μορφή σιροπιου που αντικαθιστά τη ζάχαρη. Προέρχεται από το φυτό αγάπη κ έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.Φιλάκια πολλά!
Για πόσο καιρό μπορούμε να τις φυλάξουμε; Είναι καλύτερα να μπουν στο ψυγείο;
Ευχαριστώ 🙂
Τρεις μέρες κρατάνε σίγουρα εκτός ψυγείου. Βέβαια, αν θες να τις κρατήσεις παραπάνω ή έχει πολλή ζέστη στο σπίτι σου, βάλτε στο ψυγείο για καλό και για κακό! Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι μου!!!
Ευχαριστώ Lenia!
Να είσαι καλά, αγαπημένη μου!!!!!
Καλησπερα…Ποσες θερμιδες εχει η μια περιπου;
Καλησπέρα, Μαράκι μου! Περίπου 230 θερμίδες έχει η μία.
Φιλιά πολλά!
Λόγω αλλεργίας στους ξηρούς καρπούς τι άλλο θα μπορουσα να βάλω; ευχαριστώ πολυ !!
Θα μπορούσες να βάλεις ηλιόσπορο. Η γεύση βέβαια δεν θα είναι ίδια, αλλά αφού υπάρχει θέμα αλλεργίας…
Φιλιά πολλά, Νανά μου!