For the recipe in English click here
Τα όσπρια σας έχω ξαναπεί πως τα λατρεύω κ διαρκώς ψάχνω τρόπους εναλλακτικούς για να τα απολαμβάνω. Για πρώτη φορά δοκίμασα να τα συνοδεύσω με κριθαράκι. Συνήθως χρησιμοποιώ ρύζι γιατί ως γνωστόν ο συνδυασμός οσπρίου με δημητριακό μας δίνει αρίστης ποιότητας πρωτεΐνη. Μαύρες φακές beluga (ονομάζονται έτσι επειδή μοιάζουν με τον ομώνυμο μαύρο χαβιάρι) με κριθαράκι αρωματισμένο από ένα υπέροχο πέστο μελιτζάνας. Ένα πανεύκολο, ελαφρύ και πολύ υγιεινό πιάτο που γίνεται πολύ γρήγορα! Το ίδιο πιάτο μια άλλη φορά το έφτιαξα με ξύδι αντί για πέστο και έγινε επίσης νόστιμο. Τη σαλτσούλα αυτή μπορείτε να την απολαύσετε σε φρυγανισμένο ψωμάκι, παξιμάδι ή ακόμα καλύτερα να κόψετε ένα φύλλο σφολιάτας σε κομμάτια, να τα αλείψετε, να βάλετε από πάνω ντοματίνια κ λίγο φέτα κ να τα ψήσετε στον φούρνο. Μιλάμε δεν θα μείνει ψίχουλο! Τα υλικά θα τα προμηθευτείτε από το αγαπημένο μας πια ηλεκτρονικό κατάστημα της Yoleni’s που συγκεντρώνει νοστιμιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας κ με ένα κλικ τα φέρνει στην πόρτα μας.
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
Υλικά για 2 μερίδες:
3/4 φλ. φακές μπελούγκα
3/4 φλ. κριθαράκι “Ανδρίτσαινα”
3 κ.σ. πέστο μελιτζάνας “Τοπικά προιόντα” ή 2 κ.σ. ελιξίριο Jasmine “Βαιμάκη” (ξύδι)
αλάτι κ πιπέρι
ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Vatsiko” spray
φύλλα baby σπανάκι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνω τις φακές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες (λιγότερο από μισή ώρα), ρίχνω το κριθαράκι. Μετά από 5 λεπτά σουρώνω το φαγάκι και το τοποθετώ σε ένα μπολ. Προσθέτω το πέστο, αλατοπίπερο κ ανακατεύω καλά. Μοιράζω σε 2 πιάτα, ψεκάζω με λαδάκι κ γαρνίρω με σπανάκι. Εναλλακτικά αντί για πέστο μπορείτε να βάλετε ξύδι κ μια τριμμένη σκελίδα σκόρδο. Καλή σας απόλαυση!
Che buono deve essere! Mi incuriosiscono molto queste lenticchie “beluga”… e tu le hai combinate egregiamente!!!
Baci.
oh, I love yuor restyling!!!
Your dish it’s very beautiful and I love the veggiie except for orzo because I can’t eat it!
😀
Elena
This looks wholesome! I love beluga lentils a lot.
This looks delicious!!!
xox
καλησπέρα!!
πρωτότυπο και δυναμωτικό πιάτο!! κι εγώ αγαπώ πολύ τα όσπρια!!
καλό βράδυ!
ωραία ιδέα, συνήθως τις τρώω μαζί με κινόα, ώρα για αλλαγή λοιπόν.