For the recipe in English click here
Καλημέρα σας, αγαπημένοι μου φίλοι,κ καλό μήνα! Η αγαπημένη γιορτή (σχεδόν) όλων των ανθρώπων πλησιάζει κ γενικά επικρατεί μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Στολίσατε ή είστε της τελευταίας στιγμής; Εμείς στολίσαμε ήδη για να απολαύσουμε όσο το δυνατό περισσότερο το γιορτινό σπίτι μας! Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνω ένα γλυκό που δεν θα πιστεύει κανείς πόσο υγιεινό είναι! Τάρτα με βελουδένια γέμιση σοκολάτας φουντουκιών κ πορτοκαλένιο άρωμα. Όπως λένε και οι μαθητές μου, “τα σπάει” αυτο το γλυκάκι. Διατηρείται πολύ καλά στο ψυγείο κ μάλιστα γίνεται πιο νόστιμο. Είναι πολύ χορταστικό κ γευστικό. Δεν ξέρω τι άλλο να πω για να σας πείσω να το φτιάξετε! Α, ξέχασα ότι γίνεται πανεύκολα κ πανγρήγορα! Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ τόφου (τυρί σόγιας) κ κατενθουσιάστηκα! Προσοχή, θα χρειαστούμε το μεταξένια (silken) κι όχι το σκληρό. Μπορείτε να το προμηθευτείτε σε καταστήματα με βιολογικά ή e-shop.
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!
Υλικά:
για τη βάση
1 φλ. αμύγδαλα, καλά αλεσμένα
1 φλ. χουρμάδες, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10′, σουρωμένοι κ ψιλοκομμένοι
1/3 φλ. κακάο
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
για τη γέμιση:
300 γρ. τόφου απαλό
1 φλ. φουντούκια, χοντροαλεσμένα
2 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά της βάσης κ τα πολτοποιώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ένα στρογγυλό τσέρκι και απλώνω πάνω τη βάση ανοίγοντάς την με τα δάχτυλα. Το βάζω στο ψυγείο για μια ώρα. Χτυπώ καλά στο μπλέντερ τα υλικά της γέμισης εκτός από τα φουντούκια. Αυτά τα προσθέτω στο τέλος κ τα αφήνω χοντροκομμένα ώστε να τα νιώθω. Απλώνω τη γέμιση πάνω από τη βάση κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45 λεπτά. Η τάρτα όσο μένει σφίγγει. Διατηρείται στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα θα είναι ακόμα πιο νόστιμη! Καλή σας απόλαυση!
Looks so tasty! I bet gingerbread spice would be a great addition too. Hugs!
Δείχνει υπέροχο!
Αυτό το τυράκι πρέπει να το ψάξω!
Φιλιά κοριτσάκια, καλό μήνα!
Leania ! This look soo good ! Im sure my daughter would love this soooo much!
xo
καλό μήνα κορίτσια!!!
πολύ ωραία η τάρτα σας! αυτό το τόφου δεν το έχω δοκιμάσεις ακόμη……… έχω μείνει λίγο πίσω 🙂
Καλό μήνα κούκλες! Τι καλό μας έχετε σήμερα?Τάρτα σοκολάτας? Κόψτε κομματάκι διπλό γιατί ένα δεν μου φτάνει!Χεχε είμαι και φαγανή…
this looks and sounds so delicious, the combination of hazelnuts, chocolate and orange is divine!
mary
Με τι μπορω να αντικαταστησω το τοφου;
Καλησπέρα, Παναγιώτα! Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με τυρί κρέμα. Δεν μπορώ να εγγυηθώ αν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Σου συνιστώ πάντως να βάλεις τόφου. Είναι πολύ ελαφρύ. Αν πειραματιστείς με τυρί κρέμα, ενημέρωσε μας για το αποτέλεσμα!
Τα φιλιά μας!