Πριν λίγες μέρες έκλεισα τα 32!!!! και έφτιαξα αυτό το γλυκάκι για να τα γιορτάσω. Ένα γλυκό πολύ διαφορετικό από αυτά που έτρωγα 32 χρόνια τώρα. Έχω γυρίσει σελίδα και είμαι πολύ περήφανη για αυτή μου την επιλογή. Αυτό το γλυκό δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει βούτυρο. Έχει ωμό μέλι , το οποίο είναι μέλι που δεν έχει υποστεί παστερίωση και δεν έχει φιλτραριστεί. Τα περισσότερα καταστήματα τροφίμων πωλούν μέλι παστεριωμένο στο οποίο έχουν καταστραφεί οι περισσότερες βιταμίνες, τα φυσικά του ζωντανά ένζυμα, οι αντιοξειδωτικές ουσίες και μαζί οι φυσικές ιδιότητες του. Ενώ το φιλτράρισμα απομακρύνει από το μέλι τυχόν υπολείμματα από κερί, γύρη, πρόπολη ή ακόμα και βασιλικό πολτό.(Υγειοφάγος) Αν δεν βρείτε ωμό μέλι χρησιμοποιήστε το κοινό μέλι απλά να ξέρετε ότι η συνταγή δεν θα είναι ωμοφαγική. Το λάδι καρύδας από την άλλη θεωρείται από τα πιο λειτουργικά λιπαρά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Όχι μόνο δεν αυξάνει τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης στο αίμα (LDL) αλλά αντιθέτως, αυξάνει την καλή χοληστερόλη (HDL), ενώ έχει ελαφρώς χαμηλότερες θερμίδες από τα υπόλοιπα φυτικά λιπαρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, με ισχυρές αντιβιοτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες.
Ο άνδρας μου πάντως και η μητέρα μου την τίμησαν δεόντως! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε! Δεν θα μπορείτε να πιστέψετε το πόσο νόστιμη είναι!
Καλή σας εβδομάδα!
Για την βάση

1/2 φλ. σκόνη κακάο
4 χουρμάδες
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κγ κανέλα
μια πρέζα αλάτι
Για την σοκολατένια κρέμα
2 φλ. κάσιους
3/4 φλ. σκόνη κακάο
1/2 φλ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (για τους μη vegan)
1/2 φλ. λάδι καρύδας
1/2 φλ. νερό
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
για την βάση
Βάζω όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ταψάκι δαχτυλίδι ή σε ένα τσέρκι βάζω το μείγμα πιέζοντάς το με το χέρι να σφίξει. Το βάζω στο ψυγείο.
για την κρέμα
Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνω και τα σκουπίζω. Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους, το μέλι, την βανίλια και το νερό στο μπλέντερ και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν κρέμα.Λιώνω σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας. Προσθέτω το κακάο και το λάδι καρύδας, χτυπάω ξανά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια ωραία κρεμούλα. Βάζω την κρέμα πάνω στην βάση και τοποθετώ το γλυκάκι στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Πηγή: Abundant Health

It was my birthday a few days ago! I turned 32! I decided to celebrate in a special way as far as the choice of birthday cake was concerned. I made a dessert totally different from what I have been making all these years! I am very proud about my new eating habits and the new way I cook. For example: this tart contains no butter, no sugar, no eggs! It is made with raw honey which is much healthier than the commercial one because it is unheated, unpasteurised, unprocessed. I have also used coconut oil which has amazing health benefits! It can improve blood cholesterol levels, may lower risk of heart disease, has a unique combination of fatty acids which prevent infections, reduce appetite, can boost brain function in Alzheimer’s patients.
I highly recommend this delectable tart! My husband appreciated it a lot even though he was a bit sceptical when I told him that I would make a raw tart for my birthday! Try it and I am sure you will love it too!
Have a lovely week!
For the Crust:
1 rounded cup pecans
1/2 cup raw cacao powder (cocoa may be substituted)
4 dates
1 teaspoon vanilla
1/2 teaspoon cinnamon
pinch of sea salt
2 cups cashews
3/4 cup cacao powder (or cocoa)
1/2 cup raw honey or agave syrup
1/2 cup coconut oil, melted
1/2 cup water
2 teaspoons vanilla
Place all of the ingredients in a food processor and pulse until semi-combined. The crust should be come a consistency that slightly stick together.Press evenly into a glass pie plate. Set aside or place in refrigerator.Chocolate Filling:
Soak cashews in warm water for twenty minutes. Rinse and drain well. Place the cashews, honey, vanilla, and water in a high powered blender. Blend until creamy. Add the cacao powder and coconut oil. Blend until creamy, stopping the blender and scraping down the sides as needed. This may take a minute or two. Be patient!Once filling is silky and creamy, pour into the pan with crust. Place in the freezer to set for a few hours

Share the post "Ωμοφαγική τούρτα σοκολάτας – Raw chocolate cake"
Happy birthdayyyyyy <3
Χρόνια Πολλά και πάλι.
Με την καρύδα εγώ δεν έχω καλές σχέσεις, θα την καταλάβω και στο λάδι της;;
Διακριτικά αλλά ναι την καταλαβαίνεις την καρύδα
Χρόνια Πολλά και Καλά!!!
Μου αρέσει πολύ η πρόταση της τάρτας σου καλή μου Μανουσίνα.
Η βάση με τους χουρμάδες και τα pecans πρέπει να έχει εξαιρετική γεύση.
Κι εσύ και η αδελφούλα σου έχετε βαλθεί να μας βάλετε στο σωστό δρόμο με τις συνταγές που ανεβάζετε τώρα τελευταία!
Όχι μόνο θα είναι νόστιμη αλλά και οπτικά φαίνεται τέλεια, μπράβο!
Το μέλι που λες θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω, σίγουρα είναι ευεργετικό και συγχρόνως πεντανόστιμο!
Φυσικά, last but not least, να είσαι ευτυχισμένη, χρόνια καλά και με υγεία εύχομαι!
Have a great Birthday!!!!
I bet it will be a good one with a yummy cake like this 🙂
Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!!!!!!!
Υπέροχο φρέσκο κέρασμα 🙂
Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα!!!
Το ωμοφαγικό γλυκάκι δείχνει πολύ νόστιμο!
Να τα εκατοστήσεις Δήμητρα!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είσαι καλά, πολύχρονη, υγιής και ευτυχισμένη!
Η τάρτα σου είναι πολύ ευπαρουσίαστη, φαντάζομαι ότι και από γεύση θα είναι εξαιρετική!
Φιλιά πολλά!
Me encanta su cake elegante y sabroso…Feliz cumpleaños bendiciones,abrazos.
joyeux anniversaire plein de bonnes choses ton gâteau est magnifique bravo
bonne journée
Auguriiii! Che buona!
Τι όμορφη τούρτα! Και πόσο υγιεινή!
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα !
Happy birthday darling, you deserve a cake like this one 🙂
Ciao
Alessandra
Κατ΄αρχήν χρόνια πολλά Μανουσίνα!!
Να τα εκατοστήσεις! Εκανες από νωρίς στροφή στην διατροφή σου! Μπράβο! Σε θαυμάζω γι΄αυτό. Εγώ δεν νιώθω ότι θέλω να στερηθώ αυτά που καλώς ή κακώς μου αρέσουν.
Λοιπον η τάρτα σου είναι εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα.
Με έβαλε σε σκέψεις. Πρέπει να είναι πολύ καλή αν κρίνω από τα υλικά και τα ενθουσιώδη σου λόγια.
Θα ήθελα πολύ να την έτρωγα!!
Χρόνια πολλά σου Δήμητρα!!! Να είσαι πάντα γερή κι ευτυχισμένη με τους αγαπημένους σου!!!
Η υπέροχη τούρτα σου με ξεσήκωσε να τη δοκιμάσω. Αύριο θα ψάξω να βρω λάδι καρύδας… φαντάζομαι στα καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής θα υπάρχει!!!
Και του χρόνου με υγεία!!
Σε καταστήματα με βιολογικά θα βρεις
Dear Lenia, Happy, Happy Birthday. The cake looks wonderful. I would love to try such a recipe. I must try coconut oil. I have heard about the benefits.
The pita sandwich looks delicious too.
Blessings dear and hugs, Catherine xo
Happy birthday! The tart looks amazing.
Να τα εκατοστήσεις, χαρούμενη και υγιής!!!
Χρόνια πολλά και καλά! Η τάρτα σου φαίνεται φανταστική!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΤΑΡΤΑ ΣΟΥ!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Μόλις την έφτιαξα με ελαιόλαδι και κανονικό μέλι…..ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!
Μπράβο!!!
Χρόνια σου πολλά!!!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!!!!
Happy happy Birthday! That’s a perfect tart for celebration.
Bellissima torta! Ed auguri per il tuo compleanno! Pochi giorni fa ho festeggiato anch’io! 😉
Happy birthday Lenia, my friend
Une très belle tarte très réussie Bravo!!!
A bientôt
Χιλιόχρονη και πάντα να κάνεις τέτοιες υγιεινές στροφές στη ζωή σου! Κι αν τα υγιεινά ειναι και τόσο όμορφα και νόστιμα όπως η τάτα σου, ε τότε όλοι να στρίψουμε κατά κει ρε παιδί μου! Μου’τρεξε το σαλάκι λέμε!
tanti auguri, hai festeggiato con una bellissima torta !
Καλησπέρα! Εχω ενθουσιαστεί με πολλες από τις συνταγες σας ,ειδικα τις ωμοφαγικες, και σκοπευω να φτιαξω αρκετες από αυτές..
Θα ηθελα να ρωτησω αντι για κακαο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω χαρουποσκονη και αντι για σιροπι αγαυης χαρουπομελο;
Ευχαριστω πολύ και καλη συνεχεια..!!
Σε ευχαριστώ πολύ, κοριτσάκι μου! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτά τα υλικά, οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω.
Φιλάκια πολλά και καλές γιορτές!
Την έχω φτιάξει στα γενέθλια του γιού μου είναι τέλεια!!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, αγαπημένη μου! Να χαίρεσαι το αγγελούδι σου,