The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Λαχταριστό παγωτό με nutella κ γκοφρέτα!-Scrumptious nutella wafers ice cream!

DSCN8532

Αυτό είναι το κολασμένο παγωτάκι στο οποίο αναφερόμουν στην ανάρτηση με το κεϊκάκι. Τα τελευταία χρόνια φτιάχνω παγωτό πάντα με την ίδια βασική συνταγή  και επειδή είναι πολύ εύκολο και γρήγορο και αρέσει σε όλους πολύ δεν έχω πειραματιστεί με άλλη συνταγή αν εξαιρέσεις το αρμενοβίλ  που είχαμε φτιάξει πέρυσι με την Λένια. Μάλλον ήρθε η ώρα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό, βέβαια σε αυτή την συνταγή έχει μέσα αυγά, μέχρι σήμερα ήμουν της άποψης ” ε, όχι αυγά και στο παγωτό, αφού μπορούμε να το φτιάξουμε και χωρίς αυτά”, το έφτιαξα, ναι είναι πιο βαριά η γεύση του, αλλά είναι πολύ νόστιμο. Σας φιλώ γλυκά, απολαύστε το, εξαιρετικό παγωτό με nutella !

Υλικά:
500ml κρέμα γάλακτος 35%

500ml φρέσκο γάλα
1 κγ άρωμα βανίλιας
300γρ άχνη ζάχαρη
5 κρόκοι
200γρ  Nutella
200γρ γκοφρέτα σε κομματάκια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και 150γρ ζάχαρη άχνη, σε μέτρια μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού, να ανακατεύετε συχνά.
Χτυπάω με το μίξερ τους κρόκους με τα υπόλοιπα 150γρ ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσει. Σιγά σιγά προσθέτω το ζεστό μείγμα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη συνεχώς. Στην συνέχεια βάζω όλο το μείγμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για  3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνω το μείγμα από την φωτιά και προσθέτω την νουτέλα. Βάζω το μείγμα μου σε χαμηλό μπωλ και το τοποθετώ στην κατάψυξη. Μετά από δυο ώρες το βγάζω από την κατάψυξη και προσθέτω κομματάκια γκοφρέτας , ανακατεύω με ένα πηρούνι και το ξαναβάζω στην κατάψυξη.

Αφήστε το μια νύχτα να παγώσει καλά

Προσαρμοσμένο : delicious magazine May 2009
I have been making the same ice cream using this basic recipe for many years now because it is always a big hit! The only new experiment was last year’s heavenly ice cream which I made with my sister Lenia. Now the time has come to try something different! This one contains eggs. It is delicious!
Ready?
Ingredients: 

500ml pure cream
500ml milk
1 teaspoon vanilla essence
300g caster sugar
5 egg yolks
220g Nutella
200gr. wafers, cut in pieces

Directions:
Place the cream, milk, vanilla essence and 150g sugar in a pan over medium heat, stirring to dissolve sugar. Bring to just below boiling point, then remove from the heatBeat the yolks and remaining 150g caster sugar with electric beaters until pale. Slowly add the hot cream mixture, whisking well to combine. Pour into a clean large saucepan and cook gently over low heat for 3-4 minutes, stirring constantly until the mixture is thick enough to coat the back of a spoon. Remove from the heat . Stir in the Nutella until well combined.Pour mixture into a shallow container. Store in the freezer. After 2 hours add wafer pieces, stir with a fork and put it back in the freezer. Let it freeze overnight and enjoy it the next day!
Adapted from : delicious magazine May 2009
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 316 times, 1 visits today)

11 Comment

  1. Θεϊκό! Πεθαίνω για nutella και από ότι βλέπω στις φωτογραφίες πρέπει να έχει απίθανη υφή!
    Ωραία και η προσθήκη γκοφρέτας, δίνει ενδιαφέρον!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *