Χαίρετε, χαίρετε, γλυκά μου πλάσματα! Τον τελευταίο καιρό έχω πάθει ψύχωση με τα νουντλς! Κάθε χειμώνα εδώ και χρόνια έφτιαχνα αυτά τα υπέροχα νουντλς με λάχανο. Φέτος μιας και κάνω διατροφή έχω αγαπήσει τα νουντλς ακόμα περισσότερο, γιατί ικανοποιούν την λαχτάρα μου για ζυμαρικό, αλλά ταυτόχρονα επειδή συνδυάζονται με πολλά λαχανικά, αποδίδουν λιγότερες θερμίδες δίχως να στερούνται γεύσης! Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε καταπληκτικά νουντλς με πιπεριές, ένα πανεύκολο, γρήγορο και θρεπτικό φαγάκι που θα λατρέψετε. Τα συνδυάσαμε με μια πηγή πρωτεΐνης (φασόλια ενταμάμε) προκειμένου να γίνει πλήρες το πιάτο μας (ζυμαρικό+λαχανικά+φασόλια). Πατήστε εδώ για την ευρωπαϊκή εκδοχή του φαγητού αυτή, την ιταλική πεπερονάτα!
Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα νουντλς με πιπεριές! Ακόμα κι ο Δημητράκης μας τα τσάκισε. Να σημειώσω επίσης ότι κατάφερα και τα έφαγα με chop sticks! Μιλάμε για πρόοδο, χαχαχα! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! Φιλιά πολλά και σβουριχτά! Μουάτς!
Υλικά για 3 άτομα:
190 γρ. νουντλς
800 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
150 γρ. κρεμμύδι
200 γρ. βρασμένα φασόλια της επιλογής σας (εγώ έβαλα ενταμάμε)
60 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ρίχνοντας σταδιακά την σάλτσα σόγιας. Δεν βάζω νερό, δεν τσιγαρίζω με λάδι, τα λαχανικά θα μαλακώσουν μόνο με την σάλτσα σόγιας. Στο μεταξύ φτιάχνω τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν πια μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτω το πιπέρι, την σκόνη σκόρδου, τα φασόλια και το λάδι. Ρίχνω τα νουντλς στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά, πασπαλίζω με το σουσάμι και σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!