The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα
Vegan Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα με La Mia Stevia κ το πιο γλυκό giveaway της χρονιάς!

 

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Σήμερα με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε ένα θαυμάσιο ελληνικό προϊόν που μας έχει εντυπωσιάσει, τη La Mia Stevia!  Η La Mia Stevia, είναι το πρώτο προϊόν με 100% Ελληνική Στέβια! Καλλιεργείται και συσκευάζεται στην Κεντρική Ελλάδα από έμπειρους αγρότες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς με σύγχρονες γεωργικές πρακτικές σύμφωνα με όλα τα πρότυπα της νομοθεσίας. Η στέβια είναι φυσικό προϊόν, που αντικαθιστά πλήρως τη ζάχαρη. Έχει αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Επίσης, δεν έχει καθόλου θερμίδες. Είναι κατάλληλο και ασφαλές προϊόν για κατανάλωση από όλους, ακόμη και όσους πάσχουν από διαβήτη. Η αναλογία της La Mia Stevia είναι 1:3 (δηλ. 1 κ.σ. στέβια ισοδυναμεί με 3 κ.σ. ζάχαρη). Η αλήθεια είναι ότι ήμουν επιφυλακτική πριν τη δοκιμάσω, γιατί στο παρελθόν μας είχε στείλει δείγμα μια αμερικανική εταιρεία κ δεν μας άρεσε. Η La Mia Stevia όμως (πολύ έξυπνο το όνομά της λόγω Λαμίας, ε;) μας κέρδισε, γιατί ήταν πράγματι διαφορετική. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω ένα γλυκάκι για να τη δοκιμάσω που θα ήταν κ γιορτινό συνάμα λόγω εποχής. Σκαρφίστηκα λοιπόν μια συνταγή πανεύκολη, γρήγορη κ πολύ νόστιμη! Cheesecake νηστίσιμο με γεύση σοκολάτα-καρύδα. Ακόμα κι ο πατέρας μου που δεν είναι λάτρης των γλυκών ενθουσιάστηκε! Το βρήκε πολύ νόστιμο, ελαφρύ κ ισορροπημένο! Δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε! Με 2 μόνο κουταλιές La Mia Stevia το cheesecake έγινε όσο γλυκό χρειαζόταν. Για περισσότερες πληροφορίες κ παραγγελίες επισκεφτείτε τη σελίδα της εταιρείας. La mia stevia

Ας περάσουμε στο πιο γλυκό giveaway της χρονιάς! O Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς κάνει δώρο σε 2 τυχερούς αναγνώστες των VeggieSisters από 1 κιλό La Mia Stevia κ μια συσκευασία με 40+20 φακελάκια! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο εδώ ή στο facebook ή στο instagram. (αν αφήσετε κ στα 3, αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσετε!). Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα κ λήγει στις 17/12 στις 12 το βράδυ. Επειδή όμως δεν θέλει να αφήσει κανέναν παραπονεμένο, κάνει κ την ακόλουθη χριστουγεννιάτικη προσφορά στους αναγνώστες των Veggie Sisters, η οποία θα ισχύει έως το τέλος του έτους: με αγορά 1 κιλού La Mia Stevia κ 1 συσκευασίας La Mia Stevia των 40 sachets σας κάνει δώρο άλλα 20 sachets καθώς και τα μεταφορικά! Κι όλα αυτά στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ! Απλά αναφέροντας στην τηλεφωνική σας παραγγελία το όνομά μας!

Ελπίζουμε να σας γλυκάναμε πολλαπλώς σήμερα! Φιλιά …γλυκά!

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake
Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα

Υλικά:
για τη βάση:
500 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
120 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
για τη γέμιση:
800 ml κρέμα καρύδας (2 κονσέρβες), παγωμένες αποβραδίς στο ψυγείο
1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
125 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. La Mia Stevia
για την επικάλυψη:
50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake
Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα

Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ πολτοποιώ τα μπισκότα. Τα βάζω σε ένα μπολ, τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο κ ανακατεύω καλά να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα. Σε μια πιατέλα τοποθετώ ένα τσέρκι κ αδειάζω το μείγμα των μπισκότων. Τα απλώνω κ τα πατικώνω με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργηθεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ τη βάζω στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί. Χτυπώ στο μίξερ την κρέμα καρύδας ώσπου να αφρατέψει κ να γίνει σα σαντιγί (να γυρνάς δηλ. το μπολ κ να μην πέφτει η κρέμα). Προσθέτω τη στέβια, το κακάο, τη μπανάνα κ ξαναχτυπώ. Κατόπιν χύνω τη λιωμένη σοκολάτα κ ανακατεύω με μια μαρίζ ώσπου να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Αδειάζω την κρέμα στη βάση, την ισιώνω με τη μαρίζ κ βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να παγώσει. Μετά από 2 ώρες με ένα πιρούνι περιχύνω με τη λιωμένη σοκολάτα, ξαναβάζω στο ψυγείο κ την επόμενη μέρα κάνω επίθεση σε αυτό το υπέροχο γλυκάκι! Καλή σας απόλαυση!

Υπέροχο cheesecake σοκολάτα-καρύδα ! - Vegan chocolate coconut cheesecake
Υπέροχο cheesecake σοκολάτα – καρύδα

Σημείωση: αν θέλετε μια πιο ελαφριά βάση, μπορείτε να κάνετε την ωμοφαγική βάση π.χ. με βρώμη κ χουρμάδες που προτείνουμε σε αυτή τη συνταγή ή αυτή

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.446 times, 1 visits today)

208 Comment

  1. Καλες γιορτες σε ολους με υγεια!!!ειμαι εγκυος …κ το ζηλεψα….θα την φτιαξω την συνταγη…,αναστατωθηκε ο μπεμπουλης μου!!!

  2. Καλημερα κοριτσακια!! Κ ελεγα ποσο θελω να φτιαξω ενα γλυκακι αυτες τις ημερες..να ειναι ομως λιγο διαφορετικο αλλα να εχει φουλ γευση!!..Μια σκεψη εκανα κ η Λενια αμεσως την εκπληρωσε!! χαχαχαχαα Υπεροχο το γλυκακι σας!! Φαινεται τοσο αφρατο κ απαλο!! Φοβερες οι φωτος, πολλα μπραβο! Επισης λατρεψα το ‘κιτρινισμενο’ κουταλακι σας!!…:))))
    Ευχαριστουμε πολυ πολυ για το πολυ ωραιο δωρακι σας!!
    Φιλακια πολλα!

  3. Ευκαιρία εγώ και η οικογένεια μου να δοκιμάσουμε την la mia stevia Eυχαριστούμε και….γλυκές γλυκές γιορτές

    1. Βαλεντίνα μου, μια φορά στο τόσο ειδικά στις γιορτές επιτρέπονται τα λιπαρά! Εξερεύνησε τα υπόλοιπα γλυκά μας στο συνταγολόγιο, υπάρχουν κι άλλα πιο ελαφριά. Φιλάκια πολλά!

  4. Φαίνεται πεντανόστιμο και είμαι σίγουρη πως είναι! Είστε εγγύηση! Ευχαριστούμε και για το χρησιμότατο δώρο
    !

  5. Μπουκιά και συχώριο…..Φαίνεται απλά τέλειο!
    Εύχομαι και ελπίζω να σταθώ τυχερός και ν’ αποκτήσω το πραγματικά υπέροχο, χρήσιμο και υγιεινό δώρο σας. Καλή επιτυχία!

  6. Είναι δελεαστικό και φαίνεται νοστιμότατο… θα το δοκιμάσω βέβαια.
    Μακάρι να είμαι η τυχερή αυτού του γλυκύτατου διαγωνισμού!!! Καλή επιτυχία και Καλές γιορτές!!!

  7. Θα το φτιάξω σίγουρα! Φαίνεται υπέροχο! Ευχαριστούμε για το δώρο! Καλές γιορτές με υγεία! Fb: Πετρούλα Φιλίππου – Instagram: apollwnia

  8. φτιάχνουμε γλυκά μόνο με στέβια!! τέλειο!! έχω διαβήτη τύπου 1 από τα 12 μου και συνταγές με στέβια από όταν πήρε η μαμά μου ήταν οι αγαπημένες μου!!

  9. Θα σας παρακαλούσα πολυ τη επόμενη φορα που θα ανεβάσετε κάποια συνταγή για γλυκό, να ειστε πιο συγκεκριμένες όσον αγορά τα υλικά που χρησιμοποιείτε, γιατι μολις πέταξα 45€ στα σκουπίδια. Γενικοί όροι, όπως “κρέμα καρύδας σε κονσέρβα” δεν βοηθάνε στη ζαχαροπλαστική, μιας και χρειάζονται επακριβώς οι πρώτες ύλες κι οχι στο περιπου. Σε κονσέρβα υπαρχει μονο γάλα καρύδας το οποίο οσο κι αν το αφήσεις στο ψυγείο και να το χτυπήσεις μετα στο μίξερ, κρέμα δεν πρόκειται να γίνει ποτε. Απλα κανω αυτο το σχόλιο μονο και μονο για να γίνετε στο μέλλον οσο το δυνατόν περισσοτερο πιο προσεκτικές σε αυτόν τον τομέα, για να μη πετάμε κι εμεις τσάμπα τα λεφτά μας. Ευχαριστω

    1. Αγαπητέ Κώστα,

      υπάρχει κρέμα καρύδας σε κονσέρβα κ πωλείται σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα με βιολογικά. Είναι άλλο το γάλα καρύδας κι άλλο η κρέμα. μην τα μπερδεύεις. Η περιγραφή της παρασκευής είναι ακριβέστατη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το έχουν φτιάξει αναγνώστες κ μου έχουν στείλει φωτογραφίες, τις οποίες μάλιστα έχω δημοσιεύσει στο facebook. Τέλος, το γλυκό αυτό σε καμία περίπτωση δεν κοστίζει 45 ευρώ, αλλά πολύ πολύ λιγότερο…
      Να είσαι καλά!

    1. Ελευθερία μου, φαντάζομαι πως ναι. Απλά επειδή θα αντικαταστήσεις ενα στερεό υλικό με ένα υδαρές, μπορεί ίσως να χρειαστεί να μειώσεις λίγο την κρέμα; Δεν είμαι σίγουρη, δεν το έχω δοκιμάσει.
      Αν το δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με για τα αποτελέσματα!
      Φιλάκια πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *