Καλό σας μήνα, φίλοι μου! Μακάρι να έχουμε έναν πιο γαλήνιο μήνα σε σχέση με τον άστα-να-πάνε Σεπτέμβριο…
Στα μαγειρικά μας τώρα: Τα μανιτάρια τα αγαπάω, όλα τα μανιτάρια, θα μπορούσα να τρώω καθημερινά. Αυτό το κακό με εμένα ρε παιδάκι μου, αν μου αρέσει κάτι το θέλω συνέχεια. Σίγουρα δεν είναι μόνο δικό μου χούι αλλά πιστεύω ότι μερικές φορές το παρακάνω. Είναι κακό που θα μπορούσα να τρώω αποκλειστικά σοκολάτες, μανιτάρια και μακαρόνια (να έχουν και τυράκι τριμμένο…) ;Για αυτό σήμερα σας έχω ένα ορεκτικό, το οποίο όμως αν του προσθέσετε λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος θα μπορούσε να είναι σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι. Είναι πολύ εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο. Φτιάξτε το και απολαύστε το όπως εσείς αγαπάτε.
Εσείς σε ποιο-α φαγητό-ά έχετε εθισμό;
Υλικά :
500γρ λευκά μανιτάρια
300γρ τυρί φέτα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
3 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Καθαρίζω τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα, στην συνέχεια το κόβω σε φετούλες. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο και έπειτα προσθέτω τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανακατεύω για 2-3 λεπτά και προσθέτω και τα κομμένα μανιτάρια. Τα αφήνω να ψηθούν, αν δεν βγάλουν αρκετό νερό τα μανιτάρια μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο, λίγο όμως…. Όταν θα έχουν πλέον ψηθεί (περίπου 8 λεπτά) ρίχνω στο τηγάνι μου την φέτα κομμένη για να λιώσει πιο γρήγορα, ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η φέτα. Αλατοπιπερώνω (με προσοχή το αλάτι αν και η φέτα σας είναι αλμυρή). Σερβίρω και απολαμβάνω με ψωμάκι.
Mushrooms:I just adore them, seriously, I am addicted to all kind of mushrooms! I could easily eat them on a daily basis! When I like something, I cant get enough of it or get bored! I guess you feel the same thing about certain foods! I could leave on just chocolate, pasta, and mushrooms …
Today we are making a delicious appetizer with mushrooms. If you add milk or heavy cream you can transform it into a pasta sauce. It is easy and quick to make but it is really tasteful!
What is your food addiction/s? On which foods could you live on?
Happy October, my good friends!
Ingredients :
500gr. white mushrooms
300gr. feta, crumbled
1 red pepper
1yellow pepper
1 orange pepper
1 onion
3 Tbsp olive oil
salt and pepper
Directions:
Clean mushrooms with a dump towel and cut them in slices. Finely chop onion and peppers. Saute onion until translucent. Add peppers, stir for 2-3 minutes and then add mushrooms. When cooked (after about 8 minutes), add feta crumbles and stir until the cheese has melted. Season with salt and pepper. Serve with good quality bread. Enjoy!
ça a l’air succulent j’aime
bonne soirée
Un plat sain et bien appétissant. J’aime beaucoup.
A bientôt
I’m with you as far as mushrooms go, I can’t get enough! This sounds wonderful and so healthy!
Πραγματικά και σαν σαλτσούλα για μακαρόνια θα είναι φανταστική!
Εγώ είμαι εθισμένη στο παγωτό σοκολάτα και τη nutella νομίζω 🙂
Τα λατρεύω τα μανιτάρια!!! Πάνε με όλα και παντού!!! Ειδικά στις περιοδους νηστείας αντικαθιστούν άριστα το κρέας σε όλες τις συνταγές (παστίτσιο, μουσακά, παπουτσάκια….κτλ)!!!
se c’è la feta mi piacerà sicuramente ! Buona settimana…
I love mushrooms too and I love with garlic and grated cheese!!
this look delicious!
This really looks good!
Καλημέρα Μανουσίνα μου … εθισμό έχω σε αρκετά φαγητά, όπως π.χ. στα λαδερά γεμιστά, αλλά κάτι μου λέει ότι θα αποκτήσω και στο δικό σου… καταγράφηκε αυτή η υπέροχη συνταγή και αύριο θα ετοιμαστεί!!!!
Φιλιά!
Ωραία ιδέα!! Καλή σου μέρα!!!
I could eat the whole plateful – they look and sound delicious.
I too love mushrooms! This looks super with feta!
Lovely healthy ingredients making a delicious dish – I want this for supper tonight – delicious!
Mary x
Στα μανιτάρια έχω κι εγώ τρελό εθισμό Μανουσίνα μου!
Φιλιά!
Ωραίο πιάτο βεβαίως βεβαίως!!!
This is something I love!! I would put this with delicious crusty bread and enjoy. Blessings Dear Catherine xo