The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Μάφινς με βερύκοκο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος χτες και το γιορτάσαμε με τον χειρότερο τρόπο…Μια έγκυος ελεφαντίνα έφαγε ανανά γεμιστό με κροτίδες και βρήκε φρικιαστικό και αργό θάνατο… Άλλοι λένε ότι εσκεμμένα την τάισαν, άλλοι ότι αυτή τον βρήκε και τον έφαγε ενώ ήταν παγίδα για αγριογούρουνα, όποια κι αν είναι η αλήθεια, γεγονός είναι ένα: είμαστε ο καρκίνος του πλανήτη, τα παράσιτα που τον καταστρέφουν και ειλικρινά ντρέπομαι που είμαι άνθρωπος…Α, μην ξεχάσω να αναφέρω ότι εψές ξέσπασε και πυρκαγιά στα ορεινά της Ζακύνθου, έτσι, βρε, για να το “κάψουμε” και κυριολεκτικά και μεταφορικά…Φρίκη! Το καταπράσινο νησί μας κάθε χρόνο υποφέρει και απογυμνώνεται από το φυσικό του κάλλος…

Αφού σας πίκρανα πρωινιάτικα, ας σας γλυκάνω τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα vegan μάφινς με βερύκοκο! Απαιτούν μόνο πέντε απλά υλικά, είναι πανεύκολα, έχουν ένα υπέροχο πορτοκαλένιο χρώμα και φρουτένια γεύση! Δοκιμάστε τα όσο υπάρχουν ακόμα βερύκοκα! Εμείς είχαμε πληθώρα φέτος, οπότε φτιάξαμε μαρμελάδα, σμούθι και μπάρες (αντί για σάλτσα φράουλας, έφτιαξα βερύκοκου). Και ψάχνοντας τι άλλο να κάνουμε καταλήξαμε σε αυτά τα αφράτα μάφινς με βερύκοκο! Δοκιμάστε τα!

Καλό Σαββατοκύριακο, αγαπημένοι/ες μου! Να περάσετε υπέροχα! Φιλιά πολλά! Μουάτς!

Μάφινς με βερύκοκο

Υλικά για 11 μάφινς:
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
300 γρ. βερύκοκα, αλεσμένα στο μπλέντερ
130 γρ. ζάχαρη
30 γρ. ηλιέλαιο

Μάφινς με βερύκοκο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο ανακατεύω το βερύκοκο με το λάδι και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Σιγά σιγά ενσωματώνω το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε θήκες για μάφινς. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C για περίπου 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο λόγω της υγρασίας του φρούτου. Είναι έτοιμα, όταν έχουν σταθεροποιηθεί και όταν βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα στο μάφιν. Μην ξεχνάτε ότι οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, οπότε τσεκάρετε τον χρόνο ψησίματος. Τα βγάζω από τον φούρνο και περιμένω να κρυώσουν για να τα απολαύσω! (όσα δηλ. με αφήσει να φάω ο Δημητράκης μου! Χαχαχα!)
Σημ. Διπλασιάζοντας την δόση μπορείτε να φτιάξετε κέικ είτε σε στρογγυλό ταψί είτε σε μακρόστενη φόρμα. Εξίσου νόστιμο με τα μάφιν!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 9.335 times, 1 visits today)

10 Comment

  1. τα εκανα τα μαφινς αλλα αποτυχια μεσα ειναι μια ζυμη υγρη αυγα δεν εχει η συνταγη;απο εξω ψηθηκαν καλα και μεσα αστοχια
    ;

    1. Προφανώς δεν τα εψησες αρκετά, αγαπητή Δέσποινα! Όπως γράφω, λόγω της υγρασίας του φρούτου χρειάζεται παραπάνω χρόνος ψησίματος. Την συνταγή την έχουν φτιάξει με τεράστια επιτυχία πολλοί αναγνώστες, έχω δημοσιεύσει φωτογραφίες τους στο Facebook.Τα αυγά δεν χρειάζονται καθόλου στη συνταγή. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα πετύχεις! Φιλιά πολλά

  2. Τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστιμα. Το μόνο πρόβλημα δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω… εξαφανίστηκαν. Σ’ ευχαριστώ για τις υπέροχες συνταγές σου.

    1. Γλυκιά μου, δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως θα προτιμούσα τ άοσμο για να μην αλλοιωθεί η φρουτένια γεύση από την καρύδα!
      Χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!
      Φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *