For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Υπό το άκουσμα υπέροχων παιδικών ασμάτων γράφω αυτές τις αράδες. Ο Κωστής φτιάχνει ένα κέικ, ο μπόμπιρας τον παρατηρεί με θρησκευτική ευλάβεια, ακούμε τα “Καβουράκια”, το “Ελεφαντάκι”, το”Σκουλουκουίν” κ άλλα μεγάλα hit κι έτσι αδράττω κι εγώ την ευκαιρία να σας δώσω την σημερινή συνταγούλα. Θα φτιάξουμε μάφιν αλμυρά με μπρόκολο. Είναι απλά, ελαφριά κ πολύ νόστιμα. Με το μπρόκολο έχω έρωτα. Φέτος ειδικά έχω φάει πολλά κιλά!!! Αυτά τα μαφινάκια μπορείτε να τα δώσετε στα παιδάκια σας για σνακ για το σχολείο. Άσχετο, αλλά όσο σκέφτομαι τι πουλάνε τα κυλικεία στα σχολεία, εξοργίζομαι! Ως εκπαιδευτικός προσπαθώ να δίνω το καλό παράδειγμα στους μαθητές μου (τρώω ξερά φρούτα κ ξηρούς καρπούς σαν σνακ), αλλά δυστυχώς αυτά προτιμούν τα σοκολατοειδή κ σφολιατοειδή! Το κράτος απουσιάζει κ κωφεύει μπροστά στο θλιβερό φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας, εφόσον δεν κάνει τίποτα για να προάγει την υγιεινή διατροφή…
Τέλος πάντων μην σας ζαλίζω πρωινιάτικα…Να περάσετε όμορφα το τριήμερο! Εμείς έχουμε τριπλή γιορτή: ο πατερούλης μου, η θειούλα μου κ το ανηψάκι μου γιορτάζουν! Χρόνια πολλά λοιπόν και σε όσους γιορτάζουν! Σας στέλνω πολλά φιλιά κ αγάπη!
Υλικά για 15 μάφιν:
1 φλ. (143 γρ.) αλεύρι ολικής
1 φλ. (90 γρ.) βρώμη Bauckhof, αλεσμένη
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά Gopal’s
1 1/4 φλ. (220 γρ.) γάλα σόγιας
1/2 φλ. (65 γρ.) ελαιόλαδο
1 κ.σ. λιναρόσπορος+ 3 κ.σ. νερό
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
160 γρ. βρασμένο μπρόκολο, κομμένο
λίγη φρέσκια ρίγανη
αλάτι Le Guerandais κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι βάζω το νερό με τον κοπανισμένο λιναρόσπορο κ ανακατεύω. Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, την βρώμη, την διατροφική μαγιά, το baking powder κ την σκόνη σκόρδου κι ανακατεύω καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπώ το λάδι με το γάλα, το μείγμα του λιναρόσπορου κ αλατοπιπερώνω. Ρίχνω το μείγμα των στερεών υλικώ στα υγρά κ ανακατεύω καλά. Στο τέλος προσθέτω τα κρεμμυδάκια κ την ρίγανη. Σε μαφινοθήκες σιλικόνης μοιράζω τα κομματάκια μπρόκολο. Από πάνω μοιράζω την ζύμη. Πασπαλίζω με σουσάμι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν κ μετά ξεφορμάρω. Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Καλοφάγωτα!