Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Πριν φτιάξουμε υπέροχα μπιφτέκια ρεβυθιών να τα πούμε λίγο! Το καλοκαιράκι λοιπόν αργεί να έρθει φέτος…Ο καιρός είναι δροσερός, οι αέρηδες έχουν γίνει καθημερινότητα (Κυκλάδες εγινήκαμε!), αλλά στα καλά νέα της ημέρας έχω να πω ότι ελλείψει τουριστών η ζωή στο νησί είναι εύκολη και ευχάριστη. Ούτε κίνηση, ούτε γουρούνες, ούτε φασαρία. Απολαμβάνουμε την ομορφιά της Ζακύνθου κι ευλογούμε την τύχη μας που ζούμε σε αυτό το υπέροχο μέρος που κάθε καλοκαίρι ο τουρισμός το κάνει ένα όχι και τόσο ευχάριστο μέρος να ζει κανείς…Από την άλλη συμμερίζομαι τις αρνητικές συνέπειες που έχει η πανδημία στην οικονομία του τόπου…Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα…
Ας περάσουμε στην συνταγούλα μας τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα μπιφτέκια ρεβυθιών! Απλά, πεντανόστιμα, θρεπτικά, εγκεκριμένα από τον μικρό μας! Τρώγονται με σαλατίτσα ή μπορείτε να τα βάλετε σε τοστάκι/σάντουιτς! Ταιριάζουν τέλεια! Στο τοστάκι της φωτογραφίας έβαλα μπιφτέκι και vegan ρώσικη σαλάτα. Όνειρο! Η συμβουλή μου είναι να τα ψήσετε σε σχαροτήγανο για να γίνουν πιο ζουμερά. Ο φούρνος τα στεγνώνει. Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 μέρες, οπότε μπορείτε να φτιάξετε μπόλικα και να έχετε να τρώτε υπέροχα και θρεπτικά μπιφτέκια ρεβυθιών!
Αυτά για σήμερα. Φιλιά πολλά και σβουριχτά από το όμορφο Τζάντε! Μουάτς!
Υλικά για περίπου 22 μπιφτέκια:
300 γρ. ρεβύθια ωμά
150 γρ. πιπεριά
80 γρ. καρότο
120 γρ. κολοκύθι
140 γρ. κρεμμύδι
5 σκελίδες σκόρδο
δυόσμος φρέσκος ή μάραθος
1 κ.γ. δυόσμος ξερός
50 γρ. βρώμη
1+1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα ρεβύθια. Την επομένη τα βράζω, τα σουρώνω και τα πολτοποιώ στο μπλέντερ. Ψιλοκόβω τα λαχανικά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω μια κουταλιά της σούπας λάδι και τα σοτάρω για πέντε λεπτά να μαλακώσουν. Έπειτα σε ένα μπολ βάζω τα αλεσμένα ρεβύθια, τα σοταρισμένα λαχανικά κι όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά αρχικά με κουτάλι και μετά με τα χέρια. Καλύπτω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η ζύμη. Κατόπιν πλάθω σε μπιφτέκια, όχι μεγάλα, για να μαγειρευτούν γρήγορα. Αλείφω το σχαροτήγανο με λίγο λάδι με πινέλο και το ζεσταίνω. Ψήνω τα μπιφτέκια για λίγα λεπτά κι από τις 2 πλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να κάνουν τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις. Καλοφάγωτα!
Πολύ νόστιμη και σωτήρια συνταγή. Με διευκόλυνε πολύ ως επιλογή για τα παιδιά μου που δεν είναι και το καλύτερό τους τα ρεβύθια. Τέτοιες
συνταγές μαγειρικής είναι η απόλυτη λύση όταν ψάχνεις εναγωνίως τι να ετοιμάσεις!!!
Πόσο χαίρομαι, γλυκιά μου Δανάη! Ειδικά που αρεσει στα παιδάκια σου!
Φιλιά πολλά από το Τζάντε!
Εψαχνα για μία ωραία συνταγή μπιφτεκιών, που να μην περιέχουν σόγια.
Πιστεύω οτι θα είναι τόσο καλή και νόστιμη όσο και κάθε άλλη συνταγή σας που έχω φτιάξει.
Ευχαριστώ κορίτσια !
Να τα δοκιμάσεις, Λενάκι μου! Είναι απίθανα!
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα! Να ρωτήσω, βγαίνουν 22 Μπιφτέκια κανονικού μεγέθους ή μικρά; ήθελα να τα φτιάξω για τραπέζι Πάσχα για περίπου 10-15 άτομα
Νεφέλη μου, δεν τα λες και μεγάλα…Είναι σχετικά μικρά. Περιμένω εντυπώσεις, αν τα φτιάξεις!
Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά!
Πααααααάρα πολύ νόστιμα μπιφτεκάκια!
Τα ευχαριστηθήκαμε πολύ!
Τα συνοδεύσαμε με σαλατούλα!
Τα κάναμε και veggie σουβλάκι!
Ευχαριστούμε πολύ!
Πόσο χαίρομαι που σας άρεσαν, Κατερινάκι μου! Μπράβο!
Φιλιά πολλά απο το Τζάντε!
Θα ηθελα να ρωτησω για τις πιπεριες , ποιο ειδος βαζουμε ? Επισης τα 150 γραμμαρια πολλα μου φαινονται..Ευχαριστουμε για τις πολυ ωραιες συνταγες σας!
Τα έχω δοκιμάσει με πράσινες πιπεριές για γεμιστά αλλά και με πράσινες μακρόστενες. Εξίσου υπέροχες και οι δύο! Αν σου φαίνονται πολλά, μείωσέ τα! Είναι θέμα γούστου, Κατερινάκι μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά πολλά!