For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Με αφορμή την μους λεμόνι που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό, σκέφτηκα να φτιάξω κ μια με το αγαπημένο μου ανοιξιάτικο φρούτο, τις φράουλες! Το γλυκάκι αυτό είναι πανεύκολο, γίνεται γρήγορα, είναι όμορφο, δροσιστικό κ φυσικά υγιεινό! Νομίζω ότι δικαιωματικά οι φράουλες αξίζουν το βραβείο του πιο χαριτωμένου φρούτου, δεν συμφωνείτε;
Μην ξεχνάτε το giveaway μας! Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα κ την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ο τυχερός/ή που θα κερδίσει τα χρήσιμα δωράκια! Φιλιά πολλά! Να έχετε μια γαλήνια, γεμάτη νοστιμιές μέρα!
Υλικά για 2 άτομα:
100+70 γρ. φράουλες
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
20 γρ. (vegan) σοκολάτα, τριμμένη
1 κ.σ. σπόροι chia
1 κ.σ. στέβια με αναλογία 1/3 ή 3 κ.σ. αγαύη
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ 100 γρ. φράουλες. Ταμπονάρω το απαλό τόφου με χαρτί κουζίνας για να φύγει η υγρασία. Το προσθέτω στο μπλέντερ με τις φράουλες κ ξαναχτυπώ ώπου να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνω κ τους σπόρους, τη στέβια, τον χυμό λεμονιού κ χτυπώ. Ψιλοκόβω 70 γρ. φράουλες. Σε δυο ποτηράκια/ μπολάκια βάζω λίγες φράουλες, από πάνω μοιράζω την μους κ μετά ξαναβάζω τις υπόλοιπες φράουλες. Πασπαλίζω με τη σοκολάτα κ βάζω το γλυκάκι μου στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες. Σημειωτέον ότι την επόμενη μέρα είναι ακόμα καλύτερο! Καλή σας απόλαυση!
καλησπέρα κορίτσια.θα μπορούσα να αντικαταστήσω το τόφου με γαλακτοκομικό προιόν?
Φαντάζομαι με cream cheese θα μπορούσες! Φιλάκια πολλά, Μαργαρίτα μου γλυκιά!
και εγώ cream cheese ή ανθότυρο σκεφτόμουν.αν το δοκιμάσω θα σας ενημερώσω!φιλάκια