Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Πρόσφατα ήθελα να μαγειρέψω φάβα, αλλά να την “πειράξω” λιγουλάκι. Έτσι αποφάσισα να κάνω μια διαφορετική φάβα σε στυλ χούμους και να την εμπλουτίσω με υλικά όπως πιπεριά, ρίγανη, σκόνη σκόρδου και πελτέ ντομάτας ώστε να της δώσω μια μεσογειακή νότα! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ πετυχημένο και την ευχαριστηθήκαμε είτε μέσα σε τοστάκι ή σε πίτα ή σε φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμάκι. Διατηρείται στο ψυγείο καλά, οπότε μπορείτε να έχετε έτοιμη την πηγή πρωτεΐνης που θα συνοδέψει τα γεύματά σας. Μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες επίσης για να “φτουρίσει”! Αν και αυτό το μεσογειακό χούμους φάβας πήρε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, στο μπλογκ θα βρείτε κι άλλα πεντανόστιμα χούμους όπως αυτό το χούμους με παντζάρι ή αυτό με φασόλια και λιαστή ντομάτα!
Αυτά για σήμερα! Πολλά φιλιά κι αγάπη σας στέλνω από το νησί! Μουάτς!
Υλικά για ένα μπολάκι:
160 γρ. φάβα, μουλιασμένη αποβραδίς
1 μεσαία πράσινη πιπεριά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1+2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεπλένω την φάβα και την βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με την ρίγανη και νερό να την καλύπτει. Την βράζω σε μέτρια φωτιά. Προς το τέλος προσθέτω και τον πελτέ ντομάτας. Στο μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 1 κουταλιά λάδι και σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι και την πιπεριά αλεσμένα στο μπλέντερ. Όταν η φάβα είναι έτοιμη, έχει δηλ. μαλακώσει, αποσύρω από την φωτιά. Την πολτοποιώ στραγγισμένη στο μπλέντερ μαζί με τα σοταρισμένα λαχανικά, την σκόνη σκόρδου, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο λάδι. Καλή σας απόλαυση!