For the recipe in English click here
Καλημερούδια σας, αγαπημένοι μου φίλοι! Για σήμερα σας έχω ένα μεζεδάκι που συνδυάζει δυο αγάπες μου: την μελιτζάνα και το σκόρδο. Ένα από τα πολλά θετικά της Κρήτης είναι ότι έχουμε συχνά πεσκέσια με φρέσκα λαχανικά και φρούτα από “χέρι” , αράντιστα, άλλη γεύση δεν το συζητώ! Είναι μεγάλη η χαρά μου, όταν ένα τέτοιο πεσκέσι έρχεται στα χέρια μου. Αυτή τη φορά ήταν μια κούτα με μελιτζάνες και πιπεριές. Φτιάξαμε λοιπόν μελιτζανοσαλάτα, baba ghanoush, μελιτζάνες με ρεβύθια, με πένες , αλλά οι μελιτζάνες δεν τελείωναν με τίποτα, οπότε για να μην χαλάσουνε και για να μην τις σιχαθούμε (είπαμε τις αγαπάω, αλλά με μέτρο) σκέφτηκε η Ελένη (η νονά του Τάκη) να τις κάνουμε τουρσί. Μελιτζάνες τουρσί λοιπόν. Έγιναν πολύ νόστιμες, ένα εξαιρετικό μεζεδάκι για την ρακί μας, αλλά κ υπέροχο συνοδευτικό για τη φασολάδα μας! Ποσότητες για υλικά δεν σας δίνω καθώς τα γούστα ειδικά στο ξύδι και στο σκόρδο διαφέρουν πολύ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Εγώ για παράδειγμα έβαλα πολύ σκόρδο αλλά όχι πολύ ξύδι….Η επιλογή είναι δική σας!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
Μελιτζάνες
Καρότα
Μαϊντανός
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες (προαιρετικά βγάζω τα σπόρια), τις κόβω κομματάκια και τις αλατίζω και τις αφήνω ένα 24ωρο για να ξεπικρίσουν. Κόβω τα καρότα. Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνω τα καρότα για 2-3 λπετά και στην συνέχεια και τις μελιτζάνες για ένα λεπτό, τα σουρώνω όλα και τα ξαναφήνω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 10 ώρες. Ψιλοκόβω
τον μαϊντανό και το σκόρδο. Μέσα σε βάζο αρχίζω να φτιάνω στρώσεις με τα υλικά μου: σκόρδο-μαϊντανό-μελιτζάνα-