The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Λουκουμάδες
Vegan Γλυκά Γλυκά Πρωινό

Λουκουμάδες

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Σας γράφω αυτές τις αράδες ακούγοντας στον κάτω όροφο τον Δημητράκη με τον πατέρα του να παριστάνουν τους δεινόσαυρους και να παλεύουν. Τα δε ουρλιαχτά του μικρού ακούγονται εκτός σπιτιού, αφού έχει πάρει τον ρόλο του πολύ σοβαρά! Η κλεισούρα θέλει καλοπέραση! Πριν λίγες μέρες λοιπόν ο Κωστής με το που ξύπνησε μας ετοίμασε λουκουμάδες, υπέροχους, αφράτους, με σιρόπι και μπόλικη κανέλα! Και φυσικά ήταν μακράν καλύτεροι από τους αγοραστούς! Τώρα λοιπόν που μένουμε σπίτι (ελπίζω να μην ξεπορτίζετε!), φτιάχνουμε αυτούς τους απίθανους  λουκουμάδες για να γλυκαθούμε και να αντέξουμε τις δυσκολίες των ημερών ή αυτό το παραδοσιακό ζακυνθινό γλυκάκι που επίσης τηγανίζεται, τις φιτούρες! 

Φιλιά πολλά από το νησί! Μείνετε σπίτι, μην πηγαίνετε σε μαζώξεις φίλων ή μην καλείτε φίλους στο σπίτι σας! Γίνετε κατ’ανάγκην αντικοινωνικοί για το καλό του κοινωνικού συνόλου! Μην το παίρνετε αψήφιστα ειδικά εσείς οι νέοι! Στην Γαλλία και την Ιταλία ο ιός έχει αρχίσει και χτυπά και νεαρές ηλικίες…Αρκετά με το κήρυγμα! Να προσέχετε, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Μουάτς!

Λουκουμάδες
Λουκουμάδες
Υλικά για 25 λουκουμάδες:
250 γρ. νερό
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
1 1/2 κ.γ. αλάτι
για το σιρόπι:
200 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
2 φλούδες λεμόνι
λίγη κανέλα
Λουκουμάδες
Λουκουμάδες

Εκτέλεση:

Αρχικά παρασκευάζω το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνω σε μέτρια ένταση και προσθέτω το λεμόνι και την κανέλα. Σιγοβράζω για 7 περίπου λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει το μείγμα και το αποσύρω από τη φωτιά.
Σε λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύω. Προσθέτω σταδιακά το χλιαρό νερό και εν συνεχεία το κονιάκ. Θα προκύψει ζύμη υγρή (ουσιαστικά πρόκειται για χυλό) την οποία σκεπάζω με μεμβράνη ή με βρεγμένη πετσέτα και την αφήνω να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 περίπου λεπτά.
Τηγανίζω σε δυνατή φωτιά  με ηλιέλαιο.  Με το αριστερό μας χέρι παίρνω ποσότητα από τον χυλό, σφίγγω τη γροθιά μου και κόβω με βρεγμένο κουτάλι την ποσότητα που πετάγεται κοντά στον αντίχειρά μου. Ξαναβρέχω το κουτάλι μου και συνεχίζω. Αν δεν θέλω να λερώσω τα χέρια μου απλά με ένα βρεγμένο κουτάλι κόβω από τον χυλό προσέχοντας η ποσότητά του  να μην είναι υπερβολική. Ανακατεύω για να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές. Τους αποσύρω με τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Περιχύνω με το σιρόπι και πασπαλίζω με μπόλικη κανέλα. Καλοφάγωτοι!
Σημ. το σιρόπι είναι μπόλικο. Όσο μας περίσσεψε το βάλαμε σε γυάλινο βαζάκι και το φυλάξαμε στο ντουλάπι για την επόμενη φορά.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.746 times, 2 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *