The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Λεμονάτα λινγκουίνι με πάπρικα και βασιλικό
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Λεμονάτα λινγκουίνι με πάπρικα και βασιλικό

Όταν ήμουν μικρή, είχα χόμπυ να μαζεύω συνταγές. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε διαδίκτυο, ούτε μαγειρικές εκπομπές, τα περιοδικά ήταν αυτά που κάλυπταν την ανάγκη μου να γνωρίσω νέα πιάτα. Όσες μου άρεσαν, τις έκοβα και τις κολλούσα σε έναν μεγάλο τόμο. Προφανώς από τότε φαινόταν η αγάπη μου για την μαγειρική. Πριν αρκετό  καιρό έπεσε στα χέρια μου μια παλιά συνταγή, η οποία τράβηξε αμέσως την προσοχή μου. Ήταν μια μακαρονάδα με πολύ απλά υλικά, γρήγορη, εύκολη και φτηνή και αμέσως θέλησα να την φτιάξω. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και λατρέψαμε οικογενειακώς αυτά τα λεμονάτα λινγκουίνι με πάπρικα και βασιλικό. Πρωταγωνιστές του πιάτου η γλυκιά πάπρικα (η οποία μάλιστα κοκκινίζει τα ζυμαρικά λες και η σάλτσα περιέχει ντομάτα) και το δροσερό λεμόνι, αρωματισμένα με βασιλικό. Μην υποτιμήσετε αυτό το πιάτο. Το τονίζω, είναι απίθανο μέσα στην απλότητά του! Καμιά φορά προσθέτουμε λίγη μουστάρδα και αντικαθιστούμε το κρεμμύδι με σκόρδο. Όλες οι εκδοχές είναι υπέροχες πάντως!
Καλημέρες γλυκιές από το νησί! Μουάτς!

Λεμονάτα λινγκουίνι με πάπρικα και βασιλικό
Λεμονάτα λινγκουίνι με πάπρικα και βασιλικό

Υλικά για 3 άτομα:
500 γρ. λινγκουίνι
χυμός, φλούδες κ λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
3 κ.σ. βασιλικός
6 κ.σ. ελαιόλαδο
90 γρ. ζωμός από τα μακαρόνια
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζω το κρεμμύδι με τον χυμό, τις φλούδες και το ξύσμα σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω τον βασιλικό, την πάπρικα, το λάδι, αλατοπιπερώνω και αφήνω να πάρουν μια βράση. Στο μεταξύ βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παίρνω 90 γρ. από τον ζωμό που βράζουν τα μακαρόνια και τον προσθέτω στην σάλτσα. Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο τηγάνι. Ανακατεύω καλά και σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. τις φλούδες τις αφαιρώ, όταν σερβίρω. Στην φωτογράφιση τις άφησα, γιατί κάνουν ωραίο κοντράστ με το μπλε φόντο!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.398 times, 1 visits today)

2 Comment

  1. Γεια σου Ελενη!σε ευχαριστω για τη συνταγη την εφτιαξα και βγηκε υπεροχη! Τις εχω παρει με τη σειρα τις συνταγες σου και τις φτιαχνω ολες. Εισαι εξαιρετικη!το μονο που ηθελα να σχολιασω ειναι οτι εμενα μου βγηκε κοκκινο το πιατο λογω παπρικας.εσενα πως δεν κοκκινησε? Το σερβιρα στην οικογενεια και στην οψη το περασαν ολοι για ντοματα! Σε φιλω!

    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! Πόσο χαίρομαι που σου αρέσει το μπλογκάκι μας! Κοκκινίζει κι η δικιά μου, ίσως να μην φαίνεται καλά στην φωτογραφία, ίσως να ήταν πιο γεμάτη η κουταλιά που έβαλες εσύ!
      Σε γλυκοφιλώ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *