The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ψωμί

Λαγάνα

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ελπίζω να είστε καλά! Ο μικρός μας έχει λίγο πυρετό με αποτέλεσμα να μην μας αφήνει να κοιμόμαστε αυτές τις μέρες κ να περνάμε λίγο ζόρικα. Σαν νέοι γονείς έχουμε κι ένα άγχος, καταλαβαίνετε! Ωστόσο η μαγειρική μας χαλαρώνει και τους δυο. Χτες λοιπόν με ρώτησε ο Κωστής αν υπάρχει συνταγή  για λαγάνα στο μπλογκ. Όταν του απάντησα αρνητικά, αμέσως προθυμοποιήθηκε να φτιάξει. Πρώτη φορά παρουσιάζω τόσο άμεσα συνταγή. Χτες την φτιάξαμε, σήμερα την αναρτούμε! Ουάου!  Και σας διαβεβαιώ ότι έγινε πολύ νόστιμη! Αυτό το παιδί με κομπλάρει όσον αφορά τις ζύμες. Εγώ είμαι τόσο άσχετη που έπιασα με τα χέρια μου ένα σταφιδόψωμο που είχε βάλει για φούσκωμα λίγο πριν το ψήσει κ αυτό με το που το ακούμπησα ως δια μαγείας ξεφούσκωσε…Πωπω, απογοήτευση! Καλέ, ένιωσα τόσο άσχετη, δεν σας το συζητώ. Το αποτέλεσμα ήταν να φτιάξει 3 φουσκωτά σταφιδοψωμάκια κ ένα μίζερο ξεφούσκωτο! Χαχαχα! Ας επανέλθω στην λαγάνα! Είναι πανεύκολη κ αξίζει να την φτιάξετε! Γιατί να αγοράσουμε, όταν μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας λαγάνα; Αφήστε που είναι κ πολύ νόστιμη!

Τέλος να σας ευχαριστήσω θερμά για την μεγάλη σας συμμετοχή στο giveaway της Biosophy! Η τυχερή που αναδείχθηκε μετά από κλήρωση είναι η Εύη Γκουλγκουντίνα! Συγχαρητήρια, κοριτσάκι μου! Πάντα καλότυχη να είσαι! Θα επικοινωνήσουμε για τα διαδικαστικά για να παραλάβεις τα καλούδια που θα επιλέξεις!

Να έχετε μια όμορφη μέρα! Καλό τριήμερο! Ραντεβού την Τρίτη με νέα συνταγούλα! Δεν θα ανεβάσω όπως συνηθίζω την Δευτέρα, γιατί ελπίζω ότι θα είστε στα λιβάδια κ θα αμολάτε χαρταετούς! Μάκια πολλά! Μουάτς!

Λαγάνα
Λαγάνα

Υλικά (για 3 μικρές λαγάνες 215 γρ. έκαστη):
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερό χλιαρό
5ο γρ. ελαιόλαδο +λίγο για επάλειψη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
4 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
σουσάμι

Λαγάνα
Λαγάνα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω 150 γρ. νερό μαζί με την μαγιά κ την ζάχαρη, ανακατεύω κ τα αφήνω στην άκρη για 12 λεπτά. Σε ένα άλλο ανακατεύω 100 γρ. νερό με το αλάτι. Σε μια λεκανίτσα βάζω το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στην μέση κ ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω. Μετά ρίχνω το λάδι, ξαναανακατεύω. Τέλος προσθέτω το αλατόνερο. Ζυμώνω να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Βάζω την ζύμη για 1 ώρα στον φούρνο στους 50C να διπλασιάσει τον όγκο της. Κατόπιν χωρίζω το ζυμάρι σε 3 μέρη (έφτιαξα 3 μικρές λαγάνες) τα απλώνω πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.  Κάνω τρύπες κ βάζω ξανά στον φούρνο για 30 ακόμη λεπτά στους 50C. Χτυπω 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.γ. νερό κ με ένα πινέλο αλείφω τις λαγάνες. Πασπαλίζω με σουσάμι κ ψήνω στους 190C  για 20 λεπτά. Καλοφάγωτες! Και του χρόνου!

Λαγάνα
Λαγάνα

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 796 times, 1 visits today)

5 Comment

  1. Ευχαριστώ πολύ κοριτσάρες μου πραγματικά χρειαζόμουν το δώρο σας αυτό, να’σται καλά και για το έργο που κάνετε και μας χαρίζεται αυτές της θεσπέσιες γεύσεις

    1. Είμαι σίγουρη ότι θα τα αξιοποιήσεις τα καλούδια του Biosophy Με τον καλύτερο τρόπο! Συγχαρητήρια κ πάλι! Στείλε μου σε παρακαλώ τα στοιχεία επικοινωνίας για να παραλάβεις το δώρο σου!
      Φιλάκια πολλά!!!!

  2. Καλησπερα και καλη Σαρακοστη!!!
    Την εφτιαξα τη συνταγη σας και ηταν εξαιρετικη στην πρωτη δοδη εφτιαξα τρεις μικρες και μετα στη δευτερη δοση εκανα μια μεγαλη!!!!
    Μπραβο εξαιρετικη συνταγη!!!

    1. Νότα μου γλυκιά, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαιρόμαστε που σας άρεσε! Κρίμα που δεν μου έστειλες κ φωτογραφία να την ανεβάσω στο facebook!
      Καλή Σαρακοστή κ καλά μαγειρέματα!
      Μάκια πολλά!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *