Έχω χαθεί τον τελευταίο καιρό, αλλά πολλά είναι αυτά που με κρατάνε μακρυά σας. Είμαστε όλοι καλά, απλά είναι λίγο περίεργη αυτή η περίοδος και πολύ απαιτητική. Μου λείπετε!
Αυτά τα κριτσινάκια τα είχα φτιάξει μετά τα Χριστούγεννα και έφτασε Πάσχα για να τα ανεβάσω….
Η παρακάτω συνταγή για κριτσίνια είναι του Άκη Πετρετζίκη από το “Πρωινό μου” του mega, εγώ έφτιαξα τρία διαφορετικά είδη: με κανέλα, με παρμεζάνα και σκέτα με λίγο σουσαμάκι). Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα, δοκιμάστε τα!!!!
Υλικά:
50 γρ. ελαιόλαδο
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. αλεύρι της αρεσκείας σας
130 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα μπεϊκιν πάουντερ
(ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή κανέλλα ή τριμμένο τυράκι…)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά. Πλάθετε μπαστουνάκια και τα ψήνετε στον φούρνο για 15-25 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους). Τέλος τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά και μετά τα τρώμε!!!
Lately I have been really busy! That’s why I have been absent from the blogosphere and the truth is that I have really missed you!
50 gr. oil
140 gr. all purpose flour
140 gr. flour of your choice
130 gr. water
a pinch of salt
a pinch of sugar
a pinch of baking powder
nuts of your choice or grated parmesan or cinnamon
Directions:
In a bowl combine all the ingredients. Knead the dough, roll dough to ropes and bake for about 15-25 minutes. Get them out of the oven and wait for 10 minutes before you try them.
Καλημέρα και καλό μήνα!!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες μας προκαλούν για τα κριτσίνια σου!
Αν θέλεις πέρασε να πάρεις κάτι που σε περιμένει.
Thank you for your lovely comment! I really like breadsticks, they are so suitable for kids and I love that you make them yourself!
Have a great day!
Love,
Esther
Καλημέρα 🙂
Είναι πολύ ωραία αυτά τα κριτσίνια. Τα έχω κανει κι εγώ και τα έχω βάλει στο blog μου. Είναι πολύ εύκολα και νόστιμα.
Καλό μήνα
Καλό μήνα Manousina μου!
Οι φωτογραφίες σου μας προκαλούν να δοκιμάσουμε όλα τα κριτσινάκια!
Φιλιά!
Now these could be the start of a new tradition with me I love bread stick of any kind but with parmesan or cinnamon these must be fabulous! HAPPY EASTER!
Surely you wouldn’t expect me to really wait 10 minutes………… they look so yummy I’m sure I would burn my tongue! 🙂 I love these, they would be so fun for a dinner party in a pretty container!
I love bread sticks, just don’t put those at reach for me. They will all be gone before you know it. LOL!
I grissini sono una delle cose che preferisco, già da bambina li adoravo e la passione non si affievolisce!
Adoro i grissini che buoni ancora non li ho fatti!!
bravissima un’abbraccione!
Ωραία τα κριτσίνια σου!
ma quanto sono deliziosi,ideali da portare sulla tavola di Pasqua!
They look delicious, I love those flavors. Pretty presentation in those cute cups 🙂 Have a great day!
Che buoni questi grissini e anche la presentazione da molto senso di primavera. Buona Pasqua! Ciao!
Ciao Lenia! Che meraviglia i tuoi grissini, complimenti!!! Colgo l’occasione per farti tantissimi auguri per una Pasqua serena! Bacione!
they look great and so pretty tying them together! i would love all the flavours here too!
ummmm,
that pretty good and that you have stayed.
Thanks for visiting my kitchen.
A greeting.
Squisiti e presentati benissimo! Bravissima, un abbraccio.
Te han quedado estupendos!!!
Un besito
http://janakitchen.blogspot.com
una bellissima presentazione Lenia,complimenti!devono essere gustosissimi questi grissini!Buona serata cara amica..
Μα να μην έχω φτιάξει ποτέ τέτοιου είδους κριτσίνια;;; Τέλεια!!!!
Καλό βράδυ!!!
Lenia, we love those sticks at home, we would finish them in one minute! Un beso,
hermosa presentación son una delicia me encantan ,abrazos y abrazos.
All your three variations of bread sticks look fantastic… great to munch off your busy days 😀
ομορφα και γρηγορα.
καλη σου μερα
ειρηνη
Che tentazione i grissini! Adoro sgranocchiare ^_^ Bacioni, buona giornata
Sono perfetti per ogni stagione, sia Natale che Pasqua 🙂 Bellissima, facile e veloce, un’ottima ricetta! Un abbraccio
Adoro i grissini! 🙂 Cara ancora auguri anche a te! Un bacione
They look delicious. They look great in the polka dot pots.
OH i am so drooling…this is insanely good!
semplici deliziosi snack! Quanto mi piacciono i grissini. I tuoi, aromatizzati, devono essere davvero golosissimi! Un abbraccio, cara amica, a presto
These really look wonderful. I love your presentation. I’ll wager these are delicious. I hope you have a great day. Blessings…Mary
Buonissimi i tuoi grissini aromatizzati:-) uno snack perfetto! Baci
These looks fantastic! I can just imagine how addictive they must be! Crunch..crunch.. !!
Ohh I absolutely LOVE breadsticks – especially with parmesan – SO delicious
Lots of love
Mary xo
My kids are crazy for breadsticks, in Italy we call the grissini, these look great!
Happy Easter Lenia, to you and your family!!
Ciao
Alessandra
Sono bellissimi e perfetti anche per abbellire la tavola 8prima di essere divorati!!).
Bravissima Lenia, tanti auguri di buona Pasqua e bacioni!
Auguri di serena Pasqua a te e i tuoi cari!!
PASSO PER FARTI TANTISSIMI AUGURIIII BUONA PASQUA A TE E ALLA TUA FAMIGLIA
Dear Lenia, Beautiful and delicious. I would love to try to make these. I just love bread sticks.
Happy Easter to you and your loved ones. Blessings dear, Catherine xo
Wonderful bread sticks and beautiful photos!!!!!
Καλησπερα! τα εφτιαξα 2 φορες, απλα και πολυσπορα..ειναι οντως πολυ ωραια αλλα και τις 2 φορες κατι μου λειπει και δεν μπορω να καταλαβω τι.. το αλατι και η ζαχαρη μου φαινονται οκ…ισως καποιο αρωμα? εχετε καποια ιδεα?
Καλημέρα, θα μπορούσες να προσθέσεις παρμεζάνα ή θυμάρι-ρίγανη-δεντρολίβανο ή άμα τα θες λίγο πιο γλυκά να έβαζες κανέλα και ψιλοκομμένο καρυδάκι και λίγο παραπάνω ζάχαρη.