For the recipe in English click here
Καλησπέρα, αγαπημένοι μου κ καλό μήνα! Μπήκε ο Απρίλης, άνοιξε επιτέλους ο καιρός κ μύρισε άνοιξη! Μέχρις στιγμής δεν την έχω πατήσει, δεν με έχει κοροϊδέψει κανένας! Εσείς άραγε την έχετε πατήσει σήμερα; Πριν λίγες μέρες μας είχαν επισκεφτεί οι γονείς μου. Η μανουλίτσα μου είναι λάτρης των ζυμαρικών (το κληρονομήσαμε κι εμείς) κ πάντα για να την ευχαριστήσω της φτιάχνω διάφορες σάλτσες…Μια από αυτές ήταν η σημερινή που σας παρουσιάζω. Πάντρεψα ένα πέστο μαϊντανού με κρέμα σόγιας κ το αρωμάτισα με λίγο λεμονάκι κ το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη σάλτσα. Το συνοδεύσαμε με νιόκι. Μπορείτε να φτιάξετε κ σπιτικά σαν αυτά της Δημητρούλας. Η μανούλα πάντως έκρινε ότι η σάλτσα θα ταίριαζε πιο πολύ με σπαγκέτι. Η επιλογή είναι δική σας!
Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι ένα γαλήνιο ανοιξιάτικο Σαβ/κο! Την Δευτέρα σας περιμένει μια σούπερ συνταγή, πολύ χρήσιμη κ πολύ νόστιμη! Μείνετε συντονισμένοι! Μουάτς!
Υλικά για 2-3 άτομα:
500 γρ. νιόκι
1 ματσάκι μαιντανός
2 σκόρδα
2 κ.σ. κουκουνάρι
200 ml κρέμα σόγιας ή αμυγδάλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού+ ξύσμα 1/2 λεμονιού
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Χτυπώ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά κ αλατοπιπερώνω. Βράζω στο μεταξύ τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι το πέστο κ σε χαμηλή φωτιά ρίχνω κ την κρέμα σόγιας. Ανακατεύω κ μόλις πάρει βράση, αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω μέσα τα νιόκι καθώς τα ψαρεύω από την κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρω κ γαρνίρω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό κ ξύσμα. Καλή σας όρεξη!
1 Comment