For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες κ καλή εβδομάδα! Από τα καλύτερά μου είναι όταν γυρνώ στο σπίτι από το σχολείο κ με περιμένει ένα καλούδι φτιαγμένο από τον Κωστή. Συνήθως είναι κάτι που σχετίζεται με ζύμη, γιατί αγαπά ιδιαιτέρως τέτοιου είδους παρασκευές. Που λέτε λοιπόν πριν λίγο καιρό με περίμεναν υπέροχα τραγανιστά αλμυρά κράκερ! ΄Τι ευχάριστη έκπληξη! Τα τσακίσαμε τόσο άμεσα που δεν έμειναν να τα φωτογραφίσω…Οπότε τον έβαλα να τα ξαναφτιάξει για να μπορέσω να τα μοιραστώ με σας. Και να μην σας τα δώσω ξεροσφύρι σας έφτιαξα κι ένα νόστιμο σκορδάτο ντιπ με μυρωδικά να τα συνοδέψετε. Τα μυρωδικά και στα κράκερ αλλά κ στο ντιπ μπορείτε να τα αλλάξετε ανάλογα με τα γούστα σας. Εμείς λατρεύουμε τον μαιντανό, την ρίγανη κ τον άνηθο, για αυτό και τα προτιμήσαμε. Αξίζει να τα δοκιμάσετε. Όταν μεγαλώσει κι ο μικρός, θα του φτιάχνουμε αυτά τα σπιτικά κράκερ! Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει με τον εαυτό μου να αγαπήσει την υγιεινή διατροφή. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνει θαυμάσια! Ο νέος του εθισμός είναι το φιστικοβούτυρο, το οποίο λατρεύω! Είπαμε, είναι παιδί μου! Τελεία!
Κυριακή βράδυ σας γράφω αυτές τις αράδες κ πρέπει να κλείσω κάπου εδώ, γιατί κλείνουν τα μάτια μου από την αϋπνία! (μας έκανε νούμερα εψές ο μικρούλης μας!) Πάω για νάνι! Φιλάκια πολλά πολλά!!!! Μουάτς!
Υλικά για 15-16 κράκερ:
120 γρ. αλεύρι ολικής Bauckhof
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 γρ. ξηρή μαγιά
1/2 φλ. χλιαρό νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, ρίγανη, αλάτι Le Guerandais
1/2 κ.γ. πιπέρι
για το ντιπ:
200 γρ. φυτικό τυρί κρέμα Viofree
από 25 γρ. μαϊντανό κ άνηθο
από 1 κ.σ. ελαιόλαδο κ κρέμα μπαλσάμικο
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω τα δυο αλεύρια κοσκινισμένα, το πιπέρι, την ρίγανη κ την σκόνη σκόρδου κ ανακατεύω καλά. Σε άλλο διαλύω στο χλιαρό νερό την μαγιά. Προσθέτω τα υγρά στα στερεά κ ανακατεύω με τα χέρια. Προσθέτω το λάδι και το αλάτι. Δουλεύω το ζυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθεί (5-10′), το τοποθετώ στον φούρνο σε κατάλληλο σκεύος στους 50C για μισή ώρα για να φουσκώσει. Κατόπιν το απλώνω σε μια επιφάνεια κ το ανοίγω με τον πλάστη ώστε να έχει πάχος 0.3-05cm. Έπειτα το κόβω σε τετράγωνα, τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με ένα πηρούνι τα τρυπώ κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180C για περίπου 22 λεπτά. Στο μεταξύ πολτοποιώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά του ντιπ. Σερβίρω σε μπολάκι το ντιπ μαζί με τα κράκερ. Καλοφάγωτα!
Εξαιρετικα. Συγχαρητηρια για την καταπληκτικη συνταγη
Μαράκι μου γλυκό, πόσο χαιρόμαστε (κι εγώ κι ο σύζυγος-δημιουργός) που σου άρεσαν! Σε ευχαριστούμε γα τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια πολλά!!