Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα, καλοί μου φίλοι! Πολλά φιλιά από το νησάκι μας! Μουάτς!
Υλικά:
1 κιλό κουνουπίδι
200 γρ. μανιτάρια
150 γρ. κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
130γρ. κάσιους ωμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
170 γρ. γάλα σόγιας
20 γρ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
20 γρ. διατροφική μαγιά
50 γρ. καρύδι, αλεσμένο
2 φρυγανιές, αλεσμένες
Εκτέλεση:
Ρίξτε τις φούντες του κουνουπιδιού σε βραστό νερό κ βράστε για 10 λεπτά. Μην το παραβράσετε, θέλουμε να είναι al dente. Στραγγίζω. Σε ένα τηγάνι σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχω πολτοποιήσει στο μπλέντερ. Χτυπώ στο μπλέντερ τα κάσιους. Μετά προσθέτω το λάδι, τη μουστάρδα, το γάλα, την διατροφική μαγιά, το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ το κουνουπίδι σε λαδωμένο πυρέξ. Μοιράζω από πάνω το μείγμα μανιτάρι-κρεμμύδι, απλώνω την κρέμα. Χτυπώ στο μπλέντερ τα υλικά της κρούστας και πασπαλίζω το φαγάκι μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά. Περιμένω λίγο να κρυώσει για να κόβονται καλά τα κομμάτια. Καλή σας όρεξη!
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε τι διαστάσεων πυρέξ χρησιμοποιούμε και πόσες μερίδες βγαίνουν. Επίσης αν τα μανιτάρια είναι πράγματι 2 όπως έχει γραφτεί…
Ισμήνη μου, τα μανιτάρια είναι 2, μην ξεχνάς ότι τα πορτομπέλο είναι μεγάλα. Το πυρέξ είναι το κλασικό οβάλ και βγαίνουν 4 μερίδες.
Φιλιά πολλά!