Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Εμείς εδώ στο νησάκι μας και στην όμορφη καθημερινότητά μας, η οποία έγινε ακόμα πιο όμορφη τώρα που άρχισε και το Master Chef! Δεν ξέρω αν σας αρέσει, αλλά εμείς το παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι θα μου άρεσε να υπήρχε και μια χορτοφαγική εκδοχή ή έστω να εμπλουτιζόταν με χορτοφαγικά στοιχεία, αλλά έστω κι έτσι μας αρέσει. Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι τελικά να είσαι chef. Η πίεση και το άγχος είναι τόσο μεγάλα που νομίζω ότι δεν θα μπορούσα τελικά να τα αντέξω! Εγώ τρελαίνομαι να μαγειρεύω, να πειραματίζομαι, να δημιουργώ με την ησυχία μου χωρίς να τρέχω σαν τον Βέγγο και να ακούω φωνές και μπινελίκια. Μάλλον καλύτερα που έγινα καθηγήτρια! Χαχαχα!
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα πιάτο που απολαύσαμε την Παραμονή των Χριστουγέννων και μας ενθουσίασε οικογενειακώς! Η κολοκύθα είναι ένα υλικό που αγαπώ ιδιαιτέρως. Την χρησιμοποιώ πολύ τα τελευταία χρόνια και την θεωρώ πολυχρηστικό εργαλείο. Είναι επίσης πολύ όμορφη! Κάθε φορά που πηγαίνουμε στην Πάτρα χαζεύω τους πάγκους των ντόπιων παραγωγών με τις αραδιασμένες κολοκύθες σε όλα τα μεγέθη και σχήματα! Πρόκειται για μια πορτοκαλί πανδαισία που ομορφαίνει τη διαδρομή μας. Θα φτιάξουμε λοιπόν μια υπέροχη σούπα κολοκύθας, η οποία συνοδεύεται από μια φανταστική πικάντικη γαρνιτούρα! Κάσιους και κολοκυθόσποροι περασμένα στο τηγάνι με σκόνη σκόρδου και πάπρικα. Μην παραλείψετε τη γαρνιτούρα, γιατί απογειώνει το πιάτο, άρα είναι απαραίτητη! Να τη δοκιμάσετε αυτή τη σουπίτσα! Τώρα με τα κρύα δεν υπάρχει πιο ωραίο φαγάκι από αυτό! Αχνιστό, αχνιστό, δυναμωτικό, πεντανόστιμο!
Φιλάκια πολλά από τη Ζακυνθούλα! Μουάτς!
Υλικά για 4 άτομα:
1200 γρ. κολοκύθα
300 γρ. πράσα
250 γρ. πατάτα
4 φύλλα φασκόμηλο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
70 γρ. κάσιους
30 γρ. κολοκυθόσπορος
1 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 φύλλα φασκόμηλου
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με 800ml νερό και τα αφήνω να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιώ ώσπου να γίνει βελουτέ η σουπίτσα μου. Επαναφέρω στο μάτι την κατσαρόλα να πάρει μια τελευταία βράση. Αποσύρω από τη φωτιά. Για τη γαρνιτούρα: Σε ένα τηγάνι βάζω τα κάσιους, τον κολοκυθόσπορο, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα να καβουρδιστούν για 1-2 λεπτά μαζί με το λάδι. Σβήνω με τον χυμό λεμονιού. Σερβίρω τη σούπα στα πιάτα και μοιράζω από πάνω τη γαρνιτούρα. Καλή σας απόλαυση!
1 Comment