The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος του 2017. Σκεφτόμενη τι να σας μαγειρέψω για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό οι κοχύλες. Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχουν στο μπλογκ; Είναι ένα εντυπωσιακό ζυμαρικό ιδανικό για επίσημα δείπνα. Η γέμιση περιέχει μανιτάρια και μια “τυρένια” κρέμα αμυγδάλου, οι δε κοχύλες ψήθηκαν σε πουρέ κολοκύθας κι έγιναν ονειρεμένες! Ιδού λοιπόν ένα υπέροχο χορτοφαγικό πιάτο που θα ενθουσιάσει ακόμα και τους παμφάγους της παρέας! Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια, φίλοι μου! Νόστιμες, χορταστικές και ελαφριές! Να τονίσω ότι η απουσία τυριού δεν γίνεται καθόλου αισθητή! Είθισται τέτοια πιάτα να συνοδεύονται από τόνους τυριού που τα φορτώνουν σε θερμίδες και υπερκαλύπτουν τη γεύση των υπόλοιπων υλικών. Αγαπημένοι/ες μου, εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αφού “ακούγονται” όλα τα υλικά και συνθέτουν ένα γευστικότατο πιάτο! Α, και πού είστε; Μην αποθαρρυνθείτε από το σεντόνι των υλικών, αφού πολλά επαναλαμβάνονται!

Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια
Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους! Να περάσετε υπέροχα αυτές τις μέρες! Η νέα χρονιά να φέρει στον καθένα σας ό,τι ποθεί η ψυχούλα σας! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου κάνατε παρέα και το 2017! Είναι υπέροχο να μαγειρεύουμε παρέα! Να είμαστε καλά να συνεχίσουμε πρώτα ο Θεός να το κάνουμε για πολλά πολλά χρόνια! Φιλιά πολλά από μένα, τον αγαπημένο μου σύζυγο/δοκιμαστή/sous chef/συν-δρομέα Κωστή και τον μικρό μας πρίγκηπα, τον Δημητράκη!

Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια
Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια

Υλικά για 3-4 άτομα:
300 γρ. κοχύλες
500 γρ. μανιτάρια
140 γρ. καρότο
140 γρ. κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ωμά αμύγδαλα+ 10 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
2 κ.σ. μαιντανός, φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
για τη σάλτσα κολοκύθας:
270 γρ. ωμή κολοκύθα
200 ml κρέμα σόγιας/αμυγδάλου
1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
για τη γαρνιτούρα:
2 φρυγανιές αλεσμένες
3 κ.σ. καρύδι, χοντροκοπανισμένο

Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια
Κοχύλες γεμιστές με μανιτάρια

Εκτέλεση:

Καθαρίζω την κολοκύθα και την κόβω σε κομμάτια. Τη ρίχνω σε βραστό νερό και τη βράζω ώσπου να μαλακώσει. Τη στραγγίζω κ την πολτοποιώ σε μπλέντερ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και τα χτυπώ κι αυτά.  Μουλιάζω για 1 ώρα σε ζεστό νερό τα αμύγδαλα. Κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ελαιόλαδο, το νερό, τη σκόνη σκόρδου και τη διατροφική μαγιά και ξαναχτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλέθω στο μπλέντερ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Όταν έχουν εξατμισθεί όλα τα υγρά, αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω στο τηγάνι και την “τυρένια” κρέμα αμυγδάλου, Ανακατεύω να ενσωματωθεί με τα μανιτάρια.  Βράζω τις κοχύλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (μην τις παραβράσετε!) Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνω, τις περιχύνω με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τις αφήνω να κρυώσουν. Λαδώνω ένα πυρέξ. Γεμίζω κάθε κοχύλα με το μείγμα και τις τοποθετώ στο ταψί. Περιχύνω με τη σάλτσα κολοκύθας. Πασπαλίζω με το καρυδάκι και τη φρυγανιά, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για ακόμη 20 λεπτά. Σερβίρω αμέσως με φρεσκοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας απόλαυση!

26034494_1944789575771467_588665130_n

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.366 times, 1 visits today)

6 Comment

  1. Λένια, είναι τέλειο! Το μαγείρεψα σήμερα, αλλά επειδή δεν είχα κοχύλες, έβαλα λαζάνια. Έβαλα τη σάλτσα κολοκύθας κάτω στο πυρέξ και έστρωσα τα λαζάνια με τη γέμιση ανάμεσα και σκέπασα με την υπόλοιπη σάλτσα κολοκύθας και έρεξα από πάνω αλεσμένα κάσιους (γιατί δεν είχα καρύδια). Κατά τα λοιπά ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή σου. Το έψησα σκεπασμένο 30 λεπτά και ξεσκέπαστο 20 λεπτά. Έγινε πεντανόστιμο! Σ΄ευχαριστώ πολύ και πάλι γλυκό μου κορίτσι! Να χαίρεσαι τ΄αγόρια σου! Καλή Χρονιά!

    1. Λενακι μου γλυκό πόσο χαίρομαι που σου άρεσε!!! Κι εμείς οικογενειακώς το αγαπήσαμε! Να είσαι καλά γλυκιά μου! Φιλιά πολλά πολλά και Χρόνια Πολλά

  2. Λενια καλησπερα θελω να φτιαξω την συναγουλα γιατι φαινεται πολυ λαχταριστη.απλα στις οδηγιες δεν επισημαινεις σε ποιο σημειο βαζουμε την κρεμα σογιας.

    1. Καλησπέρα, Γιώργο μου! Όπως γράφω και στη συνταγη, την κρέμα σόγιας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας τα βάζω να αλεστουν στο μπλέντερ μαζί με την πολτοποιημένη κολοκύθα. Καλή επιτυχία ♥️♥️♥️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *