For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι/ες! Πριν από λίγο καιρό θέλοντας να δοκιμάσω λαχανικά λιγότερο γνωστά είχα φτιάξει, τη σούπα με τη ρέβα (γογγύλι), η οποία ήταν υπέροχη. Τις προάλλες αποφάσισα να γνωριστώ με το παστινάκι, ένα χειμερινό λαχανικό που μοιάζει με μπεζ καρότο κ τρώγεται ως σούπα, πουρέ ή ψητό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία. Το έψησα λοιπόν κ το συνόδευσα με κινόα. Από πάνω το περιέχυσα με μια υπέροχη σος από ταχίνι κ voila ετοίμασα ένα γεύμα πολύ θρεπτικό κ πολύ νόστιμο! Σας προτρέπω να το δοκιμάσετε κι εσείς!Φιλιά γλυκά κ καλό Σ/Κ!
Υλικά για 2 μερίδες:
350 γρ. (3) παστινάκια, κομμένα μακρόστενα
2 καρότα, κομμένα μακρόστενα
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
από 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού
6 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκια ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
1 φλ. κινόα
2 κ.σ. cranberries
για την σος με ταχίνι:
2 κ.σ. ταχίνι
7 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
Εκτέλεση:
Χτυπώ το πορτοκάλι, τη μουστάρδα, το λάδι, τη σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού, το αλατοπίπερο. Στρώνω σε ένα ταψί λαδόκολλα κ βάζω τα λαχανικά. Τα περιχύνω με τη σάλτσα αυτή κ ανακατεύω να πάει παντού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45′ ώσπου να ροδίσουν στους 180C. Βράζω την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. (μην ξεχάσετε να την ξεπλύνετε πολύ καλά πριν τη μαγειρέψετε!) Χτυπώ τα υλικά της σος ταχινιού. Σερβίρω σε μια πιατέλα την κινόα, τοποθετώ από πάνω τα ψητά λαχανικά κ περιχύνω με τη σος από ταχίνι. Γαρνίρω με τα cranberries. Καλή σας απόλαυση!
παστινάκι???? πρωτη φορά το άκουσα στον jamie oliver χαχα θελω πολύ να το δοκιμάσω αλλά δεν έχω δει πουθενα να πουλάνε.
πολύ ωραίο φαγητό!!!!…κι έχω όλα τα υπόλοιπα υλικά!
Πέπη μου, αξιζει να το δοκιμάσεις είναι πολύ νόστιμο! Για να βρω εγώ στη Ζάκυνθο, κάπου θα βρεις κ συ στην Αθήνα! Φιλάκια πολλά!
μμμμ! πολύ νόστιμο φαίνεται! 😉