For the recipe in English click here
Καλημερούδια!!!! έχετε καταλάβει ότι σε αυτή τη διαδικτυακή κουζίνα το αβοκάντο κατέχει μια εξαιρετική θέση! Το αγαπάμε, το χρησιμοποιούμε συχνά κ πάντα εκπλησσόμεθα με τις φοβερές κ τρομερές ιδιότητές του! Το αβοκάντο είναι όντως μια μαγική τροφή, ταιριάζει υπέροχα και σε σαλάτες (η σαλάτα με την οποία είχαμε κερδίσει στον διαγωνισμό των TGI Friday’s) αλλά και σε γλυκά ! Σήμερα μπήκε στο κέικ μας και στην επικάλυψή του. Πρέπει να το φτιάξετε αυτό το κέικ! Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Είναι τόσο μεστή κ στιβαρή η γεύση του! Οι ποσότητες δίνουν ένα μεγάλο κέικ σε στενόμακρη φόρμα κ περισσεύει κ για 4 μάφινς. Περιμένω εντυπώσεις!
Φιλιά πολλά κ καλή εβδομάδα!
Υλικά:
για ένα κέικ κ 4 μάφιν
3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. αμύγδαλα, αλεσμένα (+ λίγα για διακόσμηση)
6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ώριμο αβοκάντο
2 φλ. γάλα σόγιας σοκολατούχο
2 κ.σ. ξύδι
για την επικάλυψη πατήστε εδώ
Εκτέλεση:
Σε ένα σκεύος ανακατεύω το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το κακάο, το baking powder, την μαγειρική σόδα. Στο μπλέντερ βάζω το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια μαζί με 2 κ.σ. γάλα και τα χτυπάω μέχρι να γίνει κρεμούλα. Στη συνέχεια σε αυτό το μείγμα προσθέτω και ανακατεύω τη ζάχαρη, το λάδι, το υπόλοιπο γάλα σόγιας και το ξύδι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνω στο υγρό μείγμα το μείγμα με το αλεύει κ ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθούν. Λαδώνω μια φόρμα και ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 περίπου λεπτά (να το τρυπάω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή). όταν κρυώσει, απλώνω το frosting κ γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα. Καλή σας απόλαυση!
Στο κεικ, αντί για ζάχαρη, θα μπορούσα να βάλω σιρόπι αγαύης ή χαρουπόμελο ή στέβια και σε τι ποσότητα; Το blog σας είναι φανταστικό!
Σε ευχαριστούμε πολύ, Νατασσάκι! Μπορείς να βάλεις ζάχαρη καρύδας (που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη) ή ίσως κ στέβια σε αναλογία 1:3. Δεν ξέρω πώς θα βγει με υγρό γλυκαντικό, γιατί θα αλλάξουν οι ισορροπίες…Φιλιά πολλά!
Now I’m in trouble – I just finished (by finished I mean ate) a whole batch of chocolate brownies, and this cake is so simple to make and looks soooo delicious, I’ll have to try it these days… Great work, you guys!
This is a sweet trouble, dearJasmine! LOL! You definitely have to try this one! It is so yummy!
Kisses!!!
Εντάξει κορίτσια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υπερβάλλατε εαυτόν αυτή τη φορά! Δεν υπάρχει το κέικ σας!! Απλά δεν υπάρχει!!!!!
Θερμά συγχαρητήρια! Είμαι σίγουρη ότι είναι εκπληκτικό!!!!!!!!!!!
Σε ευχαριστούμε,Χρυσαυγούλα! Είναι όντως φανταστικό!
Φιλια πολλά!
Κορίτσια στην αρχή της εκτέλεσης λέτε κάτι για αλάτι, όμως στα υλικά δεν υπάρχει. Τελικά βάζω; αν ναι, πόσο;
Όχι, κοριτσάκι μου! Δεν βάζω αλάτι! Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση! Θα το Φιλάκια πολλά κ καλή επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις κ φωτό! Μουατς!
Το σοκολατουχο γάλα σόγιας με ρι μπορεί να αντικατασταθεί;
Καλή σου μέρα, Βίκυ μου! Μπορείς να βάλεις (σοκολατούχο) φρέσκο ζωικό γάλα ή άλλο φυτικό γάλα της αρεσκείας σου.
Φιλιά πολλά!
Καλησπέρα! Το ηλιέλαιο μπορεί να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο; Ή μήπως γίνει πολύ “βαριά” η γεύση του κέικ;
Καλησπέρα, Σοφάκι μου! Δεν προτιμώ το ελαιόλαδο στα κέικ, γιατί όντως, όπως λες, βγάζει λαδίλα, εχει βαριά γεύση.
Φιλάκια πολλά!!!!!!
Καλησπέρα!με αλεύρι χωρίς γλουτενη μπορεί να γίνει;σε τι αναλογία;ευχαριστώ!!
Καλώς το κορίτσι το γλυκό! Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα αλεύρι χωρίς γλουτένη, οπότε δεν ξέρω τι αλλαγές θα έπρεπε να κάνεις. Αν τελικά το δοκιμάσεις, ενημέρωσέ με για τα αποτελέσματα! Φιλάκια πολλά από Ζάκυνθο!