Άλλο ένα κεϊκάκι, χωρίς: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, μίξερ. Πανεύκολο, πολύ νόστιμο, νηστίσιμο (έρχεται και η Σαρακοστή) και υγιεινό. Ταιριάζει πολύ με το γάλα ή με τον καφέ. Κέικ καρότου, το αγάπησα!!!!! Όποιος το δοκίμασε ζήτησε την συνταγή ή να του το ξαναφτιάξω….
Υλικά
3 ¼ φλ. Καρότο
¾ φλ. Ελαιόλαδο
3 ½ φλ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. Σταφίδα
1 φλ αμύγδαλο
1 φλ. κάσιους
3 κσ σφενδάμου
3 κγ κανέλα
1 κγ μοσχοκάρυδο
1 κσ σόδα
1 φλ χυμό πορτοκάλι
4 κσ λιναρόσπορο κοπανισμένο + 12 κσ νερό
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μπλέντερ τα καρότα, να μην λιώσουν!!! , χτυπάω τα αμύγδαλά και τα κάσιους, τα θέλω χοντροκομμένα, να τα βρίσκω στο κέικ μου. Σε ένα μπολ βάζω τα τριμμένα καρότα, τα κάσιους και τα αμύγδαλα, την σταφίδα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, τα ανακατεύω. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό και στην συνέχεια προσθέτω το ελαιόλαδο, παίρνω το φλιτζάνι με τον χυμό πορτοκαλιού, το κρατάω πάνω από το μπολ και προσθέτω μέσα σε αυτό την σόδα και ανακατεύω με ένα πιρούνι, τότε ο χυμός θα αρχίσει να αφρίζει και θα ρίξω όλο τον χυμό μέσα στο μπολ με το ελαιόλαδο, ανακατεύω να γίνει ένα μείγμα. Ενώνω τα δύο μείγματα και στην συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το βάζω σε φόρμα σιλικόνης ή σε απλή φόρμα πάνω όμως σε λαδόκολα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου (αν κάνετε μαφινάκια θέλουν λιγότερο χρόνο). Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι, όταν θα βγουν στεγνά από το κέικ, τότε θα είναι έτοιμο.
Με αυτή την δόση έφτιαξα 6 μαφινάκια και μια μακρόστενη φόρμα
My dear friends, today we are baking another delicious and healthy cake! No butter, no eggs, no sugar but full of taste and so easy to make! This vegan cake is the ideal way to enjoy your milk or coffee! I really loved it and so did everybody that tasted it! It was a huge heat! Trust me.
Take care!
Ingredients:
3 ¼ cups carrots, grated
¾ cup olive oil
3 ½ cups self raising flour
1 cup raisins
1 cup almonds, coarsely chopped
1 cup cashews,coarsely chopped
3 Tbsp maple syrup
3 tsp cinnamon
1 tsp nutmeg
1 Tbsp baking soda
1 cup orange juice
4 Tbsp flaxmeal +12 Tbsp water
Directions:
In a bowl combine carrots, cashews, almonds,raisins, cinnamon and nutmeg. In another bowl combine flaxmeal with water, add olive oil. Stir. Then hold the cup with the orange juice over the flaxmeal bowl and put the soda in it. Stir with a fork. The juice will “explode” and pour it in the bowl. Then combine the carrot mixture with the liquid mixture. Add the flour and stir with a spatula. Empty batter in a greased baking tin and 6 muffin cases. Bake in preheated oven at 180 C for about an hour or until a toothpick inserted in the center of the cake comes out clean. The muffins need less baking than the cake. Enjoy!
What a yummy loaf! Full of good stuff. I would like a piece for my breakfast this morning. BTW…the carrots look even different in Greece this time of the year! 🙂 ela
Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουνε υπέροχα υγιεινά γλυκίσματα ? Εξαιρετικά τα καροτοκεκάκια σας κορίτσια μου και με τόσους ξηρούς καρπούς και αρώματα θα μοσχοβολήσει πάλι το σπίτι μου!Σας φιλώ ^^
des biscuits à la carotte un délice bravo
bonne journée
Γλυκάκι πεντανόστιμο και μυρωδάτο, που το απολαμβάνουμε χωρίς την παραμικρή τύψη!!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό!!!! Να είστε καλά για τη συνταγή!!!!
Φιλιά!
Hanno un aspetto irresistibile! Baci dall’Italia 🙂
Your new site is very beautiful! This recipe is deliciuos. I hope I’ll make it soon.
Bye my dear!