Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα και καλό μήνα! Τι καλός δηλαδή με αυτά τα τραγικά πράγματα που συμβαίνουν στον πλανήτη…Ο άνθρωπος δυστυχώς δεν διδάσκεται από τα λάθη του, δεν διαβάζει ιστορία και νομίζει ότι είναι αιώνιος κι άτρωτος. Όλα για το χρήμα, την δύναμη, την εξουσία, την υπεροχή…Κι ας σκοτώνονται αθώοι, κι ας καταστρέφονται οι ζωές των ανθρώπων…Οδύνη και ντροπή για το ανθρώπινο είδος, αυτά νιώθω…Ας μην σας βαρύνω άλλο κι ας φτιάξουμε ένα εκπληκτικό χούμους με παντζάρι! Μια συνταγή που περίμενε στο χρονοντούλαπο του μπλογκ χρόνια ξεχασμένη! Είχε παλιόκαιρο, βαριά συννεφιά, βροχή κ αέρα, όταν είχα κάνει την φωτογράφιση. Μέσα στο σπίτι δεν μπορούσα να φωτογραφίσω λόγω σκοτεινιάς, οπότε έβγαλα τα μπογαλάκια μου στο μπαλκόνι και φωτογράφισα υπό το άγρυπνο κ πεινασμένο βλέμμα της σκυλίτσας μας, της Τζόγιας, σε μια ανεμοδαρμένη κ βροχερή ατμόσφαιρα! Άξιζε όμως, γιατί το χούμους αυτό ήταν απίθανο! Άρεσε ακόμα και στον Κωστή που δεν αγαπά τα παντζάρια, οπότε αυτό το χούμους με παντζάρι πρέπει να το δοκιμάσετε!! Πατώντας εδώ θα βρείτε πολλά ακόμα λαχταριστά χούμους! Αυτά για σήμερα! Σας στέλνω πολλά φιλιά από το νησί! Μουάτς!
Υλικά:
330 γρ. ρεβύθια, βρασμένα
100 γρ. παντζάρι, βρασμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μάραθος
2 κ.γ. ταχίνι
1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
λίγα φιστίκια Αιγίνης για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τα ρεβύθια και τα πολτοποιώ. Διαδοχικά βάζω και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά. Σερβίρω σε μπολ και γαρνίρω με τα φιστίκια Αιγίνης, λίγο μάραθο και λίγα ρεβύθια. Καλοφάγωτο! Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μέρες!