The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Happy nutella day!

P5201453Θυμάστε την υπέροχη τούρτα ωδή στο φουντούκι;;;; εγώ ακόμα δεν μπορώ να την ξεχάσω…. Θα αναρωτιέστε τι έπαθε αυτή και ξανανεβάζει ίδια συνταγή;;;; Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα της nutella……. Και με αυτή την εξαιρετικά νόστιμη τούρτα θέλω να συμμετάσχω στον εορτασμό!!!!
Και να σας εξομολογηθώ μια γουρουνιά που έκανα την περίοδο της εγκυμοσύνης : Δύο ψωμάκια του τοστ, πολύ nutella ανάμεσα και ψήσιμο στην τοστιέρα, όταν θα έχει ψηθεί, το αποτελειώνουμε με μια γενναία καθόλου τσιγκούνικη δόση nutella …..από πάνω. Για αυτό η Χαρά βγήκε μια γλύκα….. (και εγώ παλεύω να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης…..)

Η Παγκόσμια ημέρα της nutella ξεκίνησε το 2007. Ο εορτασμός αυτός είναι μια ιδέα των : Michelle του Bleeding Espresso, Sara του Ms. Adventures in Italy και του World Nutella Day. Σήμερα λοιπόν μπορείτε να φάτε χωρίς τύψεις το αγαπημένο μας γλύκισμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υλικά:
για την βάση
110 γρ. φουντούκια
100 γρ. coco pops
120 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
150 γρ. nutella
για την πραλίνα φουντουκιού:
300 γρ. φουντούκια
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
για την μους πραλίνας-σοκολάτας:
150 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
230 γρ. πραλίνα φουντουκιού
380 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 
για την επικάλυψη:
200 γρ. nutella
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
 
για την βάση:
Βάζω τα φουντούκια στο φούρνο (σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή σε φόρμα σιλικόνης) και τα ψήνω στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά, τα ξεφλουδίζω και τα τρίβω στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Λιώνω σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μαζί με την νουτέλα και τα αφήνω λίγο να κρυώσουν. Προσθέτω μέσα στις λιωμένες σοκολάτες το τριμμένο φουντούκι, ανακατεύω και προσθέτω τα coco pops. Ανακατεύω απαλά μέχρι να καλυφθούν τα coco pops από την σοκολάτα.
Παίρνω μια πιατέλα, βάζω μια λαδόκολλα και το τσέρκυ από πάνω, απλώνω το μείγμα της βάσης μέσα στο τσέρκυ. Το σκεπάζω και το βάζω στο ψυγείο.
 
για την πραλίνα φουντουκιού: (Γλυκιές Ιστορίες , τεύχος 6,Στέλιος Παρλιάρος )
Ζεσταίνω τα φουντούκια (είτε σε ένα ταψί στο φούρνο είτε σε ένα πλαστικό μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων) Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνω λίγη-λίγη την ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει όλη και να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα. Ρίχνω στην κατσαρόλα τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Προσέχω να μην τα αφήσω πολλή ώρα στην φωτιά γιατί η καραμέλα θα πικρίσει. Τα απλώνω σε μια λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνω να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τα σπάω σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνω στο κάδο του μπλέντερ. Τα πολτοποιώ πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα (δεν σταματάμε όταν γίνουν σκόνη αλλά όταν γίνουν μια πηχτή καραμελένια κρέμα).
για την μους πραλίνας σοκολάτας: (τούρτα Πραλίνα Master chef Στέλιος Παρλιάρος)
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στην συνέχεια προσθέτω την πραλίνα και ανακατεύω καλά. Ανακατεύω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι). Μέσα στο μείγμα λιωμένη κουβερτούρα-πραλίνα προσθέτω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις.
Ρίχνω την μους πάνω από την βάση μου, σκεπάζω και το βάζω πάλι στο ψυγείο. Μετά από 2-3 ώρες φτιάχνω την κρέμα για την επικάλυψη.
για την επικάλυψη:
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, όταν ζεσταθεί την ρίχνω πάνω στην νουτέλα και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί. Προσθέτω και μια κουταλιά μέλι και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει.
Βγάζω την τούρτα από το τσέρκυ, την βάζω πάνω σε σχάρα και την περιχύνω με την επικάλυψη. Το βάζω πάλι σκεπασμένο στο ψυγείο.
Μετά από 2 ωρίτσες θα έχει κρυώσει και η επικάλυψη (δεν γίνεται πολύ πηχτή). Διακοσμείτε την τούρτα σας και απολαύστε την.
Do you remember this wonderful ode to hazelnut? I personally can’t forget it…. You will be wondering why I am posting an old recipe again! Today is World Nutella Day! So with this irresistible cake I want to partecipate in the celebration!
And now I have a confession to make! When I was pregnant I used to toast two slices of bread spread with generous quantities of nutella! Maybe that’s why my daughter is so sweet and of course this is the reason why I still struggle to lose pregnancy weight!
The World Nutella Day started in 2007. The concept of this celebration was inspired by: Michelle of Bleeding Espresso, Sara of Ms. Adventures in Italy and World Nutella Day. So today you can enjoy nutella without remorse!

 

Ingredients:
For the hazelnut crust:
110 gr. hazelnuts
100 gr. Crisp rice cereal
120 gr.Dark bitter sweet chocolate (55% cocoa content)
150 gr. nutella
For the hazelnut praline:
300 gr. hazelnuts
150 gr. granulated sugar
For the praline-chocolate mousse:
150 gr. Dark bitter sweet chocolate (55% cocoa content)
230 gr.. hazelnutpraline
380 gr. Whipping cream( 35% )
For the frosting:
200 gr. nutella
130 gr. Whipping cream( 35% )
1 Tbsphoney
Directions:
For the hazelnut crust:
Place hazelnuts on a baking tray covered with a baking sheet or a silicon baking tray and toast at 200 ˚ for 10 minutes. Peelthemandgrind them in a blender until polverized. Meltchocolateoverhotwateror in microwave along withnutellaandletcool. Add ground hazelnut, stir and then add cereal. Stir softly until cereal is covered by chocolate.
Place a baking sheet on a platter, put a springform tin above it, spread the mixture in it. Coverandrefrigerate.
The frosting will be cool after two hours (it will not be very thick). Garnish as you wish and enjoy !!!
Forthehazelnutpraline: (“Sweet stories” by S. Parliaros” )
Heat hazelnuts (in a baking tray in the oven or in a plastic bowl in microwave). Heat a non stick frying pan. When hot, add sugar gradually until deep golden brown and caramelized. Placehothazelnutsinasaucepanand stirquickly. Seethattheygetallcoveredbysugar. Don’t let them on heat for a long time, because they will get bitter. Scatter them on a baking sheet or a silicon surface and let cool. Breakthem in large pieces and polverise them in a food processor until you get a thick caramelized cream.
For the hazelnut-chocolate mousse: (by S.Parliaros)
Melt chocolate over hot water or in microwave. Thenaddpralineandstir well. In a food processor beat whipping cream until stiff. Incorporate the whipping cream in the mixture of melted chocolate and praline. Stir softly.
Pour mousse on the hazelunt crust, cover and refrigerate. After 2-3 hourspreparefrosting.
For the frosting:
Heat whipping cream.When hot, pour it over nutella and mix well. Add 1 Tbspofhoneyandstir. Letthemixturecool.
Removecake from springform tin, placeit onarackandcoatitwithfrosting.Coverandrefrigerate.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 165 times, 1 visits today)

14 Comment

  1. nutella for ever and ever!! την κάνω κι εγώ αυτή την γουρουνιά με το τοστ και τη νουτέλα!! δεν το ήξερα ότι υπάρχει παγκόσμια μέρα! πάω τώρα να το γιορτάσω κι εγώ φτιάχνοντας την τούρτα σου! φιλιά σοκολατένια!!!!

  2. Για να εξιλεωθώ, που δεν ήξερα την ημέρα της Nutella, πάω να φτιάξω την πρώτη σου συνταγή -ψωμάκια-τοστιέρα-Nutella!- Από τη δεύτερη κεράστηκα web-ικώς!

    Ομορφιές και νοστιμιές!
    Ζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *