Τη λατρεία που τρέφω στα ρεβύθια τη γνωρίζετε! Σας έχω βομβαρδίσει με άπειρες ρεβυθοσυνταγές εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια. Πέρσι τα αγάπησα ακόμα περισσότερο, όταν έφτιαξα αυτά τα αλμυρά αλλά και αυτά τα γλυκά κράκερ από το πολύτιμο αυτό όσπριο. Όταν λοιπόν πριν λίγο καιρό χάζευα στην απέραντη πολιτεία του instagram κι αντίκρισα αυτό το σοκολατένιο γλυκό με ρεβύθια, αμέσως είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να το δοκιμάσω. Η συνταγή είναι της elavegan. Δεν θα μακρηγορήσω, απλά θα σας πω ότι : ξεγέλασα μικρούς και μεγάλους, κανείς δεν κατάλαβε το μυστικό υλικό και όλοι έφαγαν το γλυκάκι με ευχαρίστηση. Θύματα της απάτης η φιλοξενούμενη νονά του Δημητράκη, αλλά και τα ξαδερφάκια του. Φυσικά στα μικρά δεν αποκάλυψα το ένοχο μυστικό μου, γιατί θα αντιμετώπιζαν με δυσπιστία ότι θα τους προσέφερα από εδώ και πέρα!
Δοκιμάστε αυτό το σοκολατένιο γλυκό με ρεβύθια. Είναι πανεύκολο, νόστιμο και θρεπτικό! Φιλάκια πολλά και καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Μουάτς!
Υλικά για 12 κομματάκια:
Εκτέλεση:
Αλέθω στο μπλέντερ τα ρεβύθια. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα με το ξύδι, το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Κατόπιν προσθέτω και τα λιωμένα ρεβύθια κι ανακατεύω καλά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το φουντούκι με το λιναρόσπορο, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Ρίχνω το μείγμα των στερεών σε αυτό των υγρών και ανακατεύω ώσπου να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Στο τέλος προσθέτω τα 50 γρ. σοκολάτας. Αδειάζω σε ταψάκι διαστάσεων 23*15 στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνω την επιφάνεια με μια μαρίζ και ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180C. Βγάζω από το φούρνο το ταψάκι και περιμένω να κρυώσουν για να τα κόψω σε κομμάτια. Είναι μαλακά αρχικά, σταθεροποιούνται μετά, ωστόσο γενικά είναι μαλακά και λιώνουν στο στόμα! Γιαμ! Διατηρούνται σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!