Καλή σας μέρα, καλοί μου φίλοι! Σήμερα σας προτείνουμε ένα γλυκάκι πεντανόστιμο και κολασμένο, ιδανικό για να συνοδεύσει το καφεδάκι σας το πρωί της Κυριακής την ώρα που θα ψήνετε τον οβελία σας. Μετά από μια μακρά περίοδο νηστείας δικαιούστε ένα αμαρτωλό κομμάτι σοκολατένιας φουντουκόπιτας και αν είστε και μερακλήδες, βάλτε και μια μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω να το απογειώσετε. Τη συνταγή μου είχε δώσει μια πολυαγαπημένη φίλη και θαρρώ πως είναι του Παρλιάρου.
Υλικά για την νόστιμη φουντουκόπιτα :
180γρ. κουβερτούρα
100γρ. βούτυρο
150γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη, εκτός από λίγα
60γρ. ζάχαρη
3 αυγά
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο. όταν λιώσουν, προσθέτω τους 3 κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Ανακατεύω με μια μαρίς. Χτυπώ σε μαρέγκα τα ασπράδια. Προσθέτω στη μαρέγκα το μείγμα της σοκολάτας και τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύω αργά.Μεταφέρω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζω με τα χοντροκομμένα φουντούκια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180C και για 15 λεπτά στους 170C. Καλή σας απόλαυση!
Easter is a significant celebration for Greeks. Many orthodox people refrain from meat, fish, dairy and eggs for 40 days. This is called the “Great Lent” and in this way Orthodox Christians prepare themslves for the greatest feast of the church year that is Pascha (Easter). After having lented for such a long time Greeks eat a lot on Easter Sunday. They eat lamb on the spit and dyed eggs. I made this scrumptious chocolate hazelnut pie to have along with their morning Sunday coffee. (I think the author of the recipe is pastry chef Parliaros)
Tkae care, my dear friends!
Ingredients:
180gr. dark chocolate
100gr. butter
150gr. hazelnuts, (110gr.ground+40gr. roughly chopped)
60gr. sugar
3 eggs
Directions:
Melt chocolate and butter in a baigne marie. When melted, remove from heat and add sugar and 3 egg yolks (beaten). Stir with a spatula. Beat egg whites into a meringue. Pour into the meringuue the chocolate mixture and the ground hazelnuts. Stir slowly. Empty batter on a baking sheet lined with parchment paper. Top with roughly chopped hazelnuts. Bake in preheated oven at 180C for 10 minutes and at 170C for 15 mintes. Allow to cool before cutting and serving. Enjoy!
Des photos qui donnent faim. On a envie de traverser l’écran pour prendre un morceau.
A bientôt
This is such a delicious cake! Hugs!
Η φουντουκόπιτα του Παρλιάρου έχει κανει θραυση!
Che aspetto formidabile! Mi è venuta una irresistibile voglia di addentarne una fetta! Brava Lenia 🙂 Tanti baci.
Πολύ πολύ εύκολο γλυκάκι, φουλ σοκολατένιο και με υφή που μου αρέσει πολύ!
Καλό Πάσχα να έχετε κοριτσάκια!
This would be one of my favorite things to eat…:)ela
Και σοκολατένιο και φουντουκένιο? Τέλειο…
Καλή Ανάσταση κορίτσια μου:*
Πραγματικά κολασμένο το γλυκάκι!
Δείχνει σούπερ νόστιμο!
Φιλιά κορίτσια, καλό Πάσχα!
They look divine, Lenia.
Αυτά τα γλυκάκια με τα λίγα υλικά και την εύκολη εκτέλεση είναι πάντα ύπουλα……
Είναι ακριβώς αυτό που μου ταιριάζει με τον καφέ!
Τέλειο Λένια, καλή Ανάσταση και στις δυό σας!
Πολύ νόστιμη η φουντουκόπιτα!!!!! Υπέροχη με ένα φλιτζάνι καφέ!!!
Καλό Πάσχα κορίτσια και καλά να περάσετε!!!