Καλημερούδια από την βροχερή Ζακυνθούλα, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Μετά από ένα τεράστιο διάστημα ανομβρίας επιτέλους έβρεξε για τα καλά στο νησί. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι είναι χειμώνας, αφού οι θερμοκρασίες είναι υψηλές για την εποχή. Ωστόσο οι συνεχόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών μας έχουν βάλει σε χειμωνιάτικη διάθεση…Η πλάκα είναι ότι καραδοκούμε πότε θα σταματήσει η βροχή για να βγούμε για ένα τρεξιματάκι. Ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε γίνει λούτσα σε προπόνηση…Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο ορεκτικό τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση, ιδανικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Αυτές οι φωλιές με κρέμα κόκκινης πιπεριάς θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας! Πανεύκολες στην παρασκευή, πεντανόστιμες, με απλά υλικά και φυσικά vegan! Τρελαίνομαι κάθε φορά που φτιάχνω τόσο πλήρες που πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα φαγάκια με ζωικά προϊόντα.
Για περισσότερες ιδέες για το γιορτινό τραπέζι πατήστε εδώ! Δεν θα ξέρετε τι να πρωτομαγειρέψετε! Και ακόμα κι αν είστε παμφάγοι, θα ήταν πρωτότυπο να κάνετε φέτος ένα vegan τραπέζι, κάτι εναλλακτικό, πεντανόστιμο και αναίμακτο! Αυτά για σήμερα! Μείνετε συντονισμένοι, γιατί την Δευτέρα έρχεται υπερτέλεια συνταγή για γλυκάκι! Γλυκά φιλιά από το Τζάντε! Μουάτς!
Υλικά για 12 φωλιές:
4 φύλλα κρούστας
500 γρ. πατάτες βρασμένες
300 γρ. κόκκινες πιπεριές σε βαζάκι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο +λίγο για επάλειψη
μια χούφτα βασιλικός
αλάτι και πιπέρι
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αφού ξεπαγώσω τα φύλλα κρούστας, τα τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο και με ένα ψαλίδι κόβω 48 μικρά κομμάτια φύλλο (4 για κάθε φωλιά). Λαδώνω ελαφρώς ένα σκεύος για μάφιν με 12 θήκες. Σε κάθεμιά βάζω από τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας, αφού πρώτα τα έχω λαδώσει ελάχιστα. Τα τοποθετώ σταυρωτά ώστε να δημιουργήσουν φωλίτσα. Τις ψήνω στους 180 C για περίπου 10 λεπτά στον αέρα ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τις πατάτες με τις πιπεριές, το σκόρδο, τον βασιλικό, το λάδι και την διατροφική μαγιά. Αλατοπιπερώνω. Βγάζω τις φωλίτσες από τον φούρνο κι όταν κρυώσουν, τις γεμίζω με την κρέμα (2 κουταλιές της σούπας σε καθεμιά). Πασπαλίζω με σουσάμι μαύρο ή άσπρο. Καλή σας απόλαυση!
Λένια, θα μπορούσε η διατροφική μαγιά να αντικατασταθεί από κάτι άλλο;
Με λίγο αλμυρό τυρί, αν τρως, π.χ. κεφαλοτύρι. Μπορεις να την παραλείψεις, Θωμά μου!