For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, φίλοι μου αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Σήμερα θα φτιάξουμε μια γνωστή σάλτσα στη νηστίσιμη εκδοχή της. Η σάλτσα ταρτάρ, σύμφωνα με την wikipedia, είναι μια σάλτσα με βάση την μαγιονέζα κ κάποια άλλα υλικά όπως κάπαρη, λεμόνι κ άνηθος, η οποία συνοδεύει συνήθως πιάτα με ψάρι. Εγώ την έφτιαξα με βάση την φυτική μαγιονέζα που σας είχα παρουσιάσει παλιότερα. Έγινε πεντανόστιμη! Την βάλαμε σε πράσινη σαλάτα, αλλά κ σε ζυμαρικά. Θα σας δώσω τη συνταγούλα την άλλη εβδομάδα για μια υπέροχη σαλάτα ζυμαρικών με την σάλτσα ταρτάρ.
Φιλιά πολλά κ καλό Σαββατοκύριακο!
Υλικά:
1 δόση φυτικής μαγιονέζας
2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. άνηθος
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση:
Πολύ απλά βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ κ τα πολτοποιώ ώσπου ναν γίνουν μια λεία κρέμα. Χρησιμοποιώ άμεσα ή φυλάσσω στο ψυγείο σε αεροστεγές βαζάκι ως 3 μέρες. Καλή σας απόλαυση!
Άντι για σκόρδο σε σκόνη μπορώ να χρησιμοποιησω σκελίδα αλεσμένη ?
Ναι, Μαράκι! Βάλε σκόρδο! Πες μας εντυπώσεις, αν το φτιάξεις!
Φιλάκια πολλά!