For the recipes in English click here
Γεια σας, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα συνεχίζω τις προτάσεις για μπουφέ που ξεκίνησε η Λένια την προηγούμενη εβδομάδα με αυτή εδώ την ανάρτηση! Και τι δεν σας έχω: χειροποίητα κριτσίνια, ντιπ για ωραίες βούτες, ταρτάκια δυο ειδών, ζυμαρικά, μπισκοτάκια…Κι όλα αυτά με διαλεχτά υλικά της Υoleni’s που συγκεντρώνει τα καλύτερα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και με ένα κλικ τα φέρνει άμεσα στην πόρτα μας.
Να είστε καλά!
Υλικά:
Ντιπ κόκκινης πιπεριάς
4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (380γρ ψημένη)
55γρ Παξιμάδι σταρένιο “Χρυσάφη”
40 γρ καρυδόψιχα
1,5 κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
1 κγ Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
3κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
1 κσ ξύδι
1κγ κύμινο
½ κγ πάπρικα
Ντιπ παντζαριού
300γρ βρασμένο παντζάρι
80γρ τυρί φέτα
3 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
15 φύλλα δυόσμου
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
Κριτσίνια με πιπερνιές
½ φύλλο σφολιάτας
4 κγ Πιπερνιές “Γουμένισσες”
Κριτσίνια με μελιτζανοπιπερνιές
½ φύλλο σφολιάτας
4 κγ Μελιτζανοπιπερνιές “Γουμένισσες”
Κριτσίνια μεσογειακά
½ φύλλο σφολιάτας
3 κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
3 κγ Βασιλικός φρέσκος κομμένος σε λάδι “Amvrosia Gourmet”
2κγ κουκουνάρι
2 κομμάτια Λιαστή ντομάτα με ελαιόλαδο & μυρωδικά “Τοπικά Προϊόντα”
Ταρτάκια με πουρέ πατάτας και λεντινούλα – Ταρτάκια-πιτσάκια με σάλτσα μαντζουράνας– Μπισκοτάκια
1 ζύμη τάρτας έτοιμη ή δείτε την συνταγή εδώ
για 8 ταρτάκια
8 κύκλοι διαμέτρου 10 εκ από την ζύμη για τάρτα
320γρ βραστή πατάτα
8γρ Μανιτάρι Λεντινούλα αποξηραμένο “Δίρφυς”
Λευκό κρασί για μούλιασμα της λεντινούλας
80γρ Μαλακό τυρί Άνδρου “Ασούτη”
1κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες
2 κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
για 10 ταρτάκια – πιτσάκια
10 κύκλοι διαμέτρου 6-7 εκ από την ζύμη για τάρτα
5 κγ Σάλτσα ντομάτας με ματζουράνα “Spitiki”
10 Ελιές θρούμπες Θάσου “Βελουϊτίνος” bio
35γρ Λαδοτύρι Άνδρου “Ασούτη”
35γρ Μαλακό τυρί Άνδρου “Ασούτη”
Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Ζυμαρικά λεμονάτα (για 6 σφηνοπότηρα)
1φλ. Ζυμαρικά μικρού μεγέθους
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμός ενός λεμονιού
2,5κσ Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “Threpsi”
Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Ντιπ κόκκινης πιπεριάς
Ψήνω τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βάζω σε ένα μπολ, τις σκεπάζω με μεμβράνη και τις αφήνω να «ιδρώσουν» για να ξεφλουδιστούν εύκολα. Χτυπάω στο μπλέντερ το παξιμάδι μαζί με την καρυδόψιχα. Τις ξεφλουδίζω, τις βάζω στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, τον πολτό σκόρδου, το κύμινο και την πάπρικα και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν κρέμα, στην συνέχεια προσθέτω και το μείγμα παξιμάδι – καρύδι και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθεί το ντιπ μου.
Ντιπ παντζαριού
Βράζω τα παντζάρια. Βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνοδέψτε τα ντιπ σας με υπέροχα λαζανόφυλλα με πατάτα από το Χιώτικο Κελάρι
Κριτσίνια με πιπερνιές κ Κριτσίνια με μελιτζανοπιπερνιές
Απλώνω στην σφολιάτα το άλειμμα πιπερνιές και μελιτζανοπιπερνιές αντίστοιχα, κόβω με το μαχαίρι σε φέτες την σφολιάτα πλάτους 1 εκατοστού περίπου και τις στριφογυρίζω, τα ακουμπάω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Κριτσίνια μεσογειακά
Απλώνω στην σφολιάτα τον πολτό σκόρδου και το άλειμμα βασιλικού και ψιλοκόβω τα κουκουνάρια και την λιαστή ντομάτα να πάνε σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Κόβω με το μαχαίρι σε φέτες την σφολιάτα πλάτους 1 εκατοστού περίπου και τις στριφογυρίζω, τα ακουμπάω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ταρτάκια με πουρέ πατάτας και λεντινούλα
Βράζω την πατάτα, βάζω σε ένα ποτήρι την λεντινούλα και την σκεπάζω με λευκό κρασί, την αφήνω τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάω στο μπλέντερ την βρασμένη πατάτα, την λεντινούλα , το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον πολτό σκόρδου και 2 κσ από το κρασί στο οποίο μούλιασα την λεντινούλα. Με ένα κουπάτ ή ένα φλυτζάνι κόβω 8 κύκλους από την τάρτα και τους βάζω σε θήκες για μάφιν ή σε φόρμα σιλικόνης για μάφιν , κάνοντάς τους καλάθακια ,τους τρυπάω με ένα πηρούνι, τους γεμίζω με το μείγμα της πατάτας και τελειώνω βάζοντας 10γρ από το τυρί σε κάθε ταρτάκι. Να μην ξεχειλίζει το μείγμα της πατάτας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Ταρτάκια-πιτσάκια με σάλτσα μαντζουράνας
Στο κέντρο κάθε κύκλου βάζω 1/2κγ σάλτσα μαντζουράνας, 1 ελιά ψιλοκομμένη, λίγη πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη και 7 γρ τυρί (στα μισά λαδοτύρι Άνδρου τριμμένο και στα άλλα μισά μαλακό τυρί Άνδρου σε κομματάκια) και σηκώνω λιγάκι το ζυμαράκι στην περίμετρο του κύκλου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μπισκοτάκια
Αν σας έχει μείνει ζυμαράκι από την τάρτα κόψτε με το σε διάφορα σχέδια με κουπάτ, τρυπήστε το με ένα πηρούνι και ψήστε τα για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για να συνοδέψετε τα ντιπ σας ή την γευστικότατη Μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό τσάι “Dolopia”.
Ζυμαρικά λεμονάτα
Βράζω το ζυμαρικό και το σουρώνω. Βάζω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτω το ζυμαρικό, ανακατεύω και προσθέτω το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και τον δυόσμο, ανακατεύω ξανά. Αφήνω να κρυώσει λίγο και σερβίρω σε σφηνοπότηρα, με μικρό πηρουνάκι.
Μου ήρθε ζάλη από τη θέα βρε κορίτσια! Τι να πρώτο δω δεν ξέρω. Θα τα απολαύσω με την ησυχία μου και σίγουρα κάποια από αυτά θα τα δοκιμάσω!
I love these mini tarts! Im hungry now:)
Crunchy, creamy, red, orange, yellow, green…It’s a party!!
ela h.
Πω πω νοστιμιές!
Τι ωραία καλούδια!
Πραγματικά όλα μα όλα φαίνονται απίστευτα λαχταριστά!
Φιλιά!
What a lovely line up of goodies – everything looks wonderful!
Mary
Εξαιρετικές ιδέες όλες!!
Ειδικά τα δύο ντιπ και τα κριτσίνια πολύ θα ήθελα να τα έχω τώρα μπροστά μου!!!