Κι ενώ η απομόνωση καλά κρατεί και όλοι έχουμε ταμπουρωθεί στα σπίτια μας υπό τον φόβο του κινέζου ιού, για να μας περάσει η ώρα το έχουμε ρίξει στην μαγειρική, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Έξι συνταγές σε τρεις μέρες δεν έχουν ξαναδημιουργηθεί σε αυτό το σπίτι ούτε και την εποχή προ Δημητράκη που είχαμε άπλετο ελεύθερο χρόνο…Διοχετεύουμε την ενέργειά μας στην μαγειρική και τρώμε καλά!
Μια από τις τελευταίες συνταγές, τις οποίες ανυπομονώ να τις μοιραστώ μαζί σας, ήταν αυτά τα ανέλπιστα νόστιμα φασολάκια αλά πολίτα! Δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχα είναι. Τολμώ να πω ότι μου άρεσαν περισσότερο από τα κοκκινιστά! Βρε, τι έχανα τόσα χρόνια…Μην τσιγκουνευτείτε τον μάραθο (ή άνηθο)! Δίνει απίθανο άρωμα στο φαγάκι μας!
Φιλιά πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να προσέχετε! Μουάτς!
Υλικά για 3 άτομα:
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω ελάχιστα το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτω τον μάραθο και τα φασόλια, ανακατεύω και ρίχνω ζεστό νερό (όχι να τα καλύπτει, καλύτερα να προσθέσουμε αργότερα νεράκι παρά να γίνουν νερομπλούμ). Αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω και το λεμόνι. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι. Σε ένα μπολάκι βάζω 3 κ.σ. από το ζουμί του φαγητού και διαλύω μέσα το αλεύρι. Περιχύνω το φαγάκι μου με αυτό το μείγμα, αφήνω να πάρει μια τελευταία βράση και αποσύρω από την φωτιά. Καλή σας απόλαυση!